Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Liepiņam atzīstams sniegums ''Binck Bank'' tūres individuālajā braucienā

Toms Markss
Toms Markss

Liepiņam atzīstams sniegums ''Binck Bank'' tūres individuālajā braucienā
Emīls Lieiņš
Foto: Trek - Segafreo komandas foto.

Piektdien Beļģijā notiekošā pasaules tūres velobrauciena ''Binck Bank'' individuālajā braucienā sekmīgi sevi apliecinājis ''Trek – Segafredo'' komandas Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš, kurš 153 dalībnieku konkurencē finišēja 30. vietā. Kopvērtējumā vadību saglabā Emīla komandas biedrs Mads Pedersens.

Neskatoties uz viena posma atcelšanu, prestižā ''Binck Bank'' tūre turpinās. Ceturtdien Emīls Liepiņš sekmēja komandas biedra Madsa Pedersena triumfu otrajā posmā. Pedersens arī pārņēma vadību tūres kopvērtējumā.

Piektdien 153 tūri turpinošie riteņbraucēji sacentās 8,14 kilometru garajā individuālajā braucienā. Lieli kāpumi trasē iekļauti netika, kas ļāva sasniegt augstus vidējos ātrumus. Visātrāk distanci veica dānis Sērens Krags Andersens (''Sunweb''), kura laiks 9 minūtes un 56 sekundes.

Otro vietu tikmēr ieņēma pasaules čempionāta bronzas medaļnieks, šveicietis Stefans Kungs no ''Groupama FDJ'', kuru no dāņā šķīra 6 sekundes. Trešais bija cits Šveices riteņbraucējs Stefans Bišegers (“EF Pro”). Viņš Andersenam zaudēja 7 sekundes. Ceturtais tikmēr Mads Pedersens (+00:00:09).

Sekmīgs starts arī Emīlam Liepiņam. Dobelnieks finišēja pēc 10 minūtēm un 37 sekundēm. Tas deva 30. vietu. Emīls trasē bija par 38 sekundēm lēnāks par uzvarētāju. Aiz viņa palika tādi lieli vīri kā – Džons Degenkolbs, Zdeņeks Štibars, Nikijs Terpstra, Seps Vanmarke un daudzi citi zināmi uzvārdi.

Kopvērtējumā līdera godu saglabā Pedersens, kurš par 7 sekundēm apsteidz savu tautieti Andersenu. Emīls Liepiņš tikmēr atrodas 50. vietā, 1 minūti un 25 sekundes aiz līdera. Jāņem vērā, ka latvieša pamatuzdevums ir palīdzēt komandai sprinta etapos, ar ko viņš lieliski ticis galā.

Tūre noslēgsies sestdien ar 183 kilometru garu un pauguriem ļoti bagātu posmu.

Izmantotie resursi:
lrf.lv