Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Lopess uzvar "Vuelta a Espana" smagajā 18.posmā, Rogličs palielina pārsvaru

Rolands Eliņš

Lopess uzvar "Vuelta a Espana" smagajā 18.posmā, Rogličs palielina pārsvaru
Migels Anhels Lopess. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AFP. Kolumbietis Migels Anhels Lopess ceturtdien izcīnīja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" kalnainajā 18.posmā, bet slovēnis Primožs Rogličs palielināja savu pārsvaru kopvērtējumā.

Ceturtdien Spānijas tūres "karalienes posmā" riteņbraucēji veica 162,6 kilometrus ar diviem pirmās un vienu otrās kategorijas kāpumu, kā arī smago "hors categorie" kāpumu finišā, kas veda pret Gamoniteiro kalnu.

Dienas atrāvienā aizbrauca 32 riteņbraucēji, bet kā pēdējais no viņiem priekšā atradās austrālietis Maikls Storers (DSM), kurš aptuveni 63 kilometrus veica vienatnē līdz viņu septiņus kilometrus pirms finiša noķēra spānis Davids de la Kruss (UAE). No tuvākajiem sekotājiem pirmais uzbruka kolumbietis Egans Bernals ("Ineos Grenadiers"), bet četrus kilometrus pirms finiša līnijas viņa tautietis Lopess ("Movistar") atbildēja ar to pašu.

Par "Supermenu" dēvētais Lopess ātri panāca de la Krusu un svinēja uzvaru solo finišā, distanci beidzot četrās stundās 41 minūtē un 21 sekundē. 14 sekundes vēlāk finiša līniju šķērsoja Rogličs ("Jumbo-Visma"), bet vēl pēc sešām sekundēm distanci beidza uzvarētāja komandas biedrs Enriks Mass no Spānijas.

Storers beigās finišēja 37.vietā vairāk nekā 11 minūtes aiz uzvarētāja. Austrālietim neliels mierinājums - iegūta līderpozīcija kalnu braucēju vērtējumā, apsteidzot savu komandas biedru Romēnu Bardē no Francijas.

Rogličs savu tuvāko sekotāju kopvērtējumā Masu apsteidz par divām minūtēm un 30 sekundēm, bet vēl 23 sekundes atpaliek Lopess.

Turpmākajās divās dienās būs vēl divi posmi ar kāpumiem, bet svētdien tūre noslēgsies ar līdzenumu etapu.

Šogad pēdējā no lielajām tūrēm finišēs 5.septembrī Santjago de Kompostelā.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2021-09-03 07:58, pirms 3 gadiem
Labdien! Varbūt tomēr varētu pievienot tabulas ar vietām laikiem,lai viss ir pārskatāmi,lai tas sacerējums paliek,literātiem,sportistiem tomēr svarīgi ir punkti,sekundes,centimetri,vietas.Paldies!

     [+] [-]

, 2021-09-03 12:56, pirms 3 gadiem
ARNIS K. rakstīja: Labdien! Varbūt tomēr varētu pievienot tabulas ar vietām laikiem,lai viss ir pārskatāmi,lai tas sacerējums paliek,literātiem,sportistiem tomēr svarīgi ir punkti,sekundes,centimetri,vietas.Paldies!
viņi to nemāk. Svarīgāk ir zviedru uzvārdus kropļot.