Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Pavlovs labākais no latviešiem Latvijas kausa 3. posmā "Zwift" platformā

Toms Markss
Toms Markss

Aizvadīts 3. posms LRF un velo veikala ZZK organizētajās e-sporta riteņbraukšanas sacensībās Zwift platformā, kuras spējušas piesaistīt līdz pat 280 braucējiem uz vienu posmu, kā arī interesi izrādījuši dažādi e-sporta riteņbraukšanas aprindās zināmi braucēji, kuri spēkojušies ar mūsu spēcīgākajiem Zwift braucējiem. Līdz šim aizvadītie 3 posmi bijuši ļoti interesanti gan braucējiem, gan arī skatītājiem, jo spriedze par vietu sadalījumu ir bijusi ļoti liela.

Trešais posms bija īpaši aizraujošs, jo uz starta līnijas stājās arī viens no spēcīgākajiem Amerikas braucējiem Adam Zimmerman no komandas “ENSH”. Lai gan šis braucējs ir bagāts ar dažādām uzvarām prestižās Zwift sacensībās, tomēr nemaz tik viegli viņam negāja, jo mūsu pašu nesen kā izveidotās e-sporta riteņbraukšanas komandas “LV2MAX” braucēji ar Ēvaldu Pavlovu priekšgalā ļoti ilgu laiku diktēja noteikumus pirmajā grupā un bija tempa noteicēji. Pēdējos 16 kilometros nogurums bija darījis savu un atvēra iespējas dažādiem uzbrukumiem, kuras ļoti labi spēja izmantot Kristers Kovgers, gandrīz uzvarot kopvērtējuma ieskaitē, tomēr viņam pietrūka nedaudz jaudas, un finiša spurtā zaudēja līderim +1.936 s, uzrādot laiku 58:49.

Kopvērtējumā 1. vieta Adam Zimmerman (ENSH) no Amerikas Savienotajām valstīm, 2. vieta Oliver Dowd (Restart) no Kanādas, bet 3. vieta mūsu pašu Latvijas braucējam Ēvaldam Pavlovam (LV2MAX). Latvijas ieskaitē 1. vieta Ēvaldam Pavlovam (LV2MAX), 2. vieta Mārtiņam Jirgensonam (LV2MAX), bet godpilnā 3. vieta Aivaram Dārzniekam (LV2MAX).

B grupas ieskaitē nedaudz cita aina, un lielisku sniegumu parādīja Edgars Kursītis, uzrādot kopējo laiku 1:00:59 un atstājot tuvāko sekotāju Morten Christiansen DCC no Dānijas 40 sekundes aiz sevis. Turpat netālu B grupas kopvērtējuma 3. vietas ieguvējs, kurš otrai vietai zaudēja nieka 4 sekundes simtdaļas – Jānis Vanags (ISOSTAR Team LV). Latvijas ieskaitē, aiz jau pieminētā Edgara un Jāņa, trešā vieta Matīsam Zervenam.

Sieviešu ieskaitē lielisku, skatāmu un intrigu pilnu dueli, kopvērtējumā ieņemot 2. vietu, sagādāja Zane Ķelpe (MTB Garkalne), kurai visu laiku uz papēžiem mina Monta Pavloviča (AdaziVelo), tomēr trases noslēguma posmā Zane “ielika lielākā robā” un aizbrauca no Montas, izveidojot pārsvaru gandrīz 2 minūtes, taču kopvērtējumā tomēr piekāpjoties par nieka 8 sekundēm britu braucējai Amy Gornall (FinishLineRacing). Trešo vietu Latvijas ieskaitē bez lielas konkurences spēja izcīnīt Marija Baranovska.

Izmantotie resursi:
lrf.lv