Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Absurds, viduslaiku inkvizīcija - Krievija reaģē uz Maklarena ziņojumu

Absurds, viduslaiku inkvizīcija - Krievija reaģē uz Maklarena ziņojumu
Ričards Maklarens preses konferencē Toronto
Foto:AP/Scanpix

Starptautiskās antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās komisijas vadītājs Ričards Maklarens Kanādas pilsētā Toronto prezentēja veiktās izmeklēšanas rezultātus, paziņojot, ka Krievijas valdības struktūras bija tieši iesaistītas krievu sportistu dopinga lietošanas piesegšanā. Vairāki esošie vai bijušie krievu funkcionāri neilgi pēc preses konferences beigām Maklarena pausto dēvēja par nepamatotām baumām.

Bijušais Krievijas Antidopinga aģentūras ģenerāldirektors Ramils Habrijevs: "Maskavas laboratorijai nav nekādas saistības ar Krievijas Antidopinga aģentūru, tās ir dažādas lietas. Laboratorija agrāk bija Krievijas Sporta ministrijas pakļautībā, bet Krievijas Antidopinga aģentūra ir organizācija, kura nodarbojas ar provju ievākšanu. Vienmēr bija stingras prasības minimizēt kontaktus starp organizāciju, kura nodarbojas ar provju ievākšanu, un organizāciju, kura nodarbojas ar laboratorijas analīzēm.

Olimpisko spēļu laikā ar provju ņemšanu nodarbojās orgkomiteja. Mūsu darbinieki vienkārši tika piekomandēti, bet tur bija ārzemju darbinieki, apmācīti brīvprātīgie. Tur bija tik raiba kompānija, ka organizēt provju apmaiņu…Tas būtībā, domāju, nebija iespējams. Tā ka lai tas paliek uz to personu sirdsapziņas, kas ko tādu izdomā. Ko tur saka [bijušais Maskavas laboratorijas vadītājs] Rodčenkovs? To saka viņš. WADA apgalvo, ka viņa vārdiem ir jātic? Tic tam, kuram grib ticēt."

Krievijas Cīņas federācijas prezidents un bijušais olimpiskais čempions Mihails Mamiašvili: "Tas ir vēl solis pretī tam, lai raisītu nesaskaņas, neuzticību, ļaunumu, sagrautu visas mūsu attiecības un visus noskaņotu citu pret citu. Šie paranoiķi cenšas sašķelt olimpisko kustību. Tā ir kaut kāda viduslaiku pozīcija. Inkvizīcija šā vārda pašā tiešākajā nozīmē. Bet kas ir šie cilvēki? Kurš viņus izvēlējās? Kurš viņus pilnvaroja? Galu galā – kādu atbildību viņi nes? Nešaubos, ka uzdevums ir viens – raisīt konfrontāciju, neuzticību, ļaunumu, nekādi nepamatotu. Un kur? Vienā no pašiem tīrākajām un svētākajiem cilvēka izpausmes veidiem. Domāju, ka, neskatoties uz visām šīm pūlēm, viņiem tas neizdosies. Veselajam saprātam ir jāgūst virsroka."

Bijušais Krievijas Vieglatlētikas federācijas vadītājs Valentīns Balahničovs: "Tas ir pilnīgs absurds – izdarīt tādus paziņojumus, pamatojot tos ar informāciju, kas saņemta no Rodčenkova kunga. Mēs [savā federācijā] ar tāda veida darbībām nekad nenodarbojāmies. Ar Rodčenkovu neesmu kontaktējies jau piecus gadus. Un nevēlos to darīt. Neviens no federācijas un Krievijas [vieglatlētikas] izlases darbiniekiem nekontaktējās ar viņu. Viņš var stāstīt visu, ko vēlas. 2013. gada pasaules čempionāts bija pilnībā tīrs. Tagad tiek izmantots negatīvs tēls, kas ap mūsu federāciju veidojies nepamatoti un bez pierādījumiem, lai pastiprinātu Maklarena kunga pozīcijas."

Krievijas Valsts domes Fiziskās kultūras, sporta un jaunatnes politikas komitejas vadītājs Dmitrijs Sviščevs: "Mēs jau to visu bijām dzirdējuši, nekas jauns netika pateikts. Domāju, ka mums pastāstīs ko interesantu. Tās visas ir neapstiprinātas runas. Rodčenkovs to visu gan izdomāja, gan organizēja, gan baroja mūsu sportistus ar saviem kokteiļiem. Lūk, šim cilvēkam nekādas ticības nav! Krievijā viņš teica vienu, bet ASV – ko pavisam citu. Tā ka tagad liela daļa fantāziju ir viņa, bet neviena no tām nav apstiprināta ar faktiem. Visiem ir skaidrs, ka Krievija daudz dara krievu sporta vārda atjaunošanas labā. Neviens nenoliedz, ka problēmas ar dopingu bija, bet ar tām cīnās likumdošanas līmenī."

Izmantotie resursi:
Доклад WADA - попытка параноиков расколоть...
Заявления Макларена – абсурд, ЧМ-2013 по легкой...
Свищев: никаких подтвержденных фактов в отчете...
Организовать подмену допинг-проб на ОИ в Сочи...


, 2016-07-18 18:10, pirms 8 gadiem
Cīņa par varu . Ierasts skats. Pasaule , pasaulīt .. Kas tik te nenotiek. Veiksmi Maklarenam pieradijumu sniegsana un lietas talaka virzisana lidz uzvarai .. Ja neizdosies , tad kada gan visam sim vispar jega ?? Kads tur ar sali paspelejies un ne kas vairak .. Krievi jau pieradusi ka uz viniem tiek izdarits spiediens, izskatas ka viniem reali vienalga
, 2016-07-18 18:19, pirms 8 gadiem
Vaļā taisītie pudeļu korķīši un sāls urīnā ir ļoti, ļoti tieši lietiski pierādījumi. Par vainīgo pusi uzskatītajiem ir pienākums izskaidrot, kā sāls nonāca urīnā. Un to izskaidrot ir praktiski neiespējami.
, 2016-07-18 18:35, pirms 8 gadiem
Arī Otro pasaules karu Krievija (PSRS) nesāka kopā ar Vāciju sadalot Poliju - šis fakts Krievijā oficiāli tiek izslēgts vēl mūsdienās
, 2016-07-18 18:40, pirms 8 gadiem
M rakstīja: Vaļā taisītie pudeļu korķīši un sāls urīnā ir ļoti, ļoti tieši lietiski pierādījumi. Par vainīgo pusi uzskatītajiem ir pienākums izskaidrot, kā sāls nonāca urīnā. Un to izskaidrot ir praktiski neiespējami.
Daudz interesantak kaa un kapec specdienestu parstavji nenosledza pudelu korkisus.. Iespejams tas ari ir variants B. Kurs tices tam,ka specdienestu cilveki pielauj berniskigas kludas. Kurs to visu zina. No otras puses, jau tapat pietiek DQ krievu sportistu lai sim visam butu ticamibas moments.
, 2016-07-18 18:45, pirms 8 gadiem
Rai4a rakstīja: Daudz interesantak kaa un kapec specdienestu parstavji nenosledza pudelu korkisus.. Iespejams tas ari ir variants B. Kurs tices tam,ka specdienestu cilveki pielauj berniskigas kludas. Kurs to visu zina. No otras puses, jau tapat pietiek DQ krievu sportistu lai sim visam butu ticamibas moments.
Kļūdas nebija bērnišķīgas, pudelītes ir iespējams atvērt un atkal aizkorķēt tā, ka ar neapbruņotu aci nekas nav redzams (un tas tika izdarīts), bet paliek ar mikroskopu atklājamas pēdas. Tas pirmoreiz ir minēts ziņojuma pašā sākumā, 12. lapaspuses pēdējā rindkopā.
, 2016-07-18 18:52, pirms 8 gadiem
M rakstīja: Kļūdas nebija bērnišķīgas, pudelītes ir iespējams atvērt un atkal aizkorķēt tā, ka ar neapbruņotu aci nekas nav redzams (un tas tika izdarīts), bet paliek ar mikroskopu atklājamas pēdas. Tas pirmoreiz ir minēts ziņojuma pašā sākumā, 12. lapaspuses pēdējā rindkopā.
skaidrs..
, 2016-07-18 19:04, pirms 8 gadiem
Būtu krievi paklusējuši par viduslaikiem ,jo tolaik tagadējo krieviju [somugrus]kontrolēja zelta orda.
, 2016-07-18 19:44, pirms 8 gadiem
Neieslīgstot tehniskās detaļās- kaut kā pavisam nejauši "pilnībā tīrajā" 2013.gada vieglatlētikas čempionātā Krievija savāca 17 medaļas, pēc diviem gadiem vairs tikai četras...
, 2016-07-18 19:52, pirms 8 gadiem
elements rakstīja: Neieslīgstot tehniskās detaļās- kaut kā pavisam nejauši "pilnībā tīrajā" 2013.gada vieglatlētikas čempionātā Krievija savāca 17 medaļas, pēc diviem gadiem vairs tikai četras...
Vai Tu ziņojumu izlasīji? Tas nebūt nav tikai par Sočiem. 6.4. punkts, 84. - 85. lapaspuse. Viss par šo Kazaņas 2013. g. pasaules čempionātu. Starp analoģiskiem atklājumiem par 2012. g. Olimpiskajām spēlēm un ... studentu universiādi (!)
, 2016-07-18 20:04, pirms 8 gadiem
Kautkas tak jasaka ir sevis aizstāvēšanai!! jo ūdens smeļās jau mutē!! Ceru ka dabūs pēc nopelniem!! dzīvo vienos melos.
, 2016-07-18 20:27, pirms 8 gadiem
Krievijā ir teiciens- kamēr nav pieķerts tikmēr nav zaglis. Ar to arī viss pateikts. Tautas morāle.
, 2016-07-18 20:32, pirms 8 gadiem
tads rakstīja: Kautkas tak jasaka ir sevis aizstāvēšanai!! jo ūdens smeļās jau mutē!! Ceru ka dabūs pēc nopelniem!! dzīvo vienos melos.
visur melo ne tikai Krievijā
, 2016-07-18 20:33, pirms 8 gadiem
protams, ko citu viņi teiks? visi, kuri uzrāvās, tagad domā par to, kā taisnosies putlera priekšā, ka viņa iedomātais panākums, lielā uzvara (nu tikai sraškā var svinēt OS atklāšanas gadadienu!) ir tikai ziepju burbulis (to gan viņi zināja), par kuru ir uzzinājusi visa pasaule!
, 2016-07-18 20:33, pirms 8 gadiem
fantomas rakstīja: Krievijā ir teiciens- kamēr nav pieķerts tikmēr nav zaglis. Ar to arī viss pateikts. Tautas morāle.
tikai sraška ir pieķerta ar pie...irstām biksēm
, 2016-07-18 20:37, pirms 8 gadiem
Īpaši Krievijā!
, 2016-07-19 08:00, pirms 8 gadiem
un vispār - mēs esam mazi, pūkaini kaķēni, sēžam sirds formas groziņā, ap kaklu apsietām rozā lentītēm un mīlīgi spēlējamies ar savām astītēm... kamēr mums, sekalas tecinot, uzglūn ļaunie Rietumu rotveileri...
, 2016-07-19 09:31, pirms 8 gadiem
Vienīgais labums, ka sports ir vienpusēji griežošs nazis. Vai nu dara labu, vai neko.
, 2016-07-19 14:54, pirms 8 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Arī Otro pasaules karu Krievija (PSRS) nesāka kopā ar Vāciju sadalot Poliju - šis fakts Krievijā oficiāli tiek izslēgts vēl mūsdienās
Vecīt, desmitniekā !!!
Starp citu Vācija-Krievija bija sabiedrotie jau no 20tajiem gadiem, kad no psrs importēja ogles, tēraudu uc materiālus uz Vāciju, bet no turienes brauca inžinieri un speciālisti, lai apmācītu Pasaulē Lielāko Strādnieku un Zemnieku armiju!
Un sadalīja ne tikai Poliju, paķēra arī Čehoslovākiju, Latviju, Lietuvu, Igauniju, ja pareizi atceros arī Rumāniju un apd..irsās Somijā, kur dabūja tikai Karēliju, ne visu Somiju!
Tie ir fakti, ne teorija, bet izstāsti vatņikam, ka abi fīreri bija sabiedrotie...
, 2016-07-19 21:42, pirms 8 gadiem
Un Ukrainā arī nebija krievu karaspēka. Politikā melo acīs skatoties, kad pieķerti pie rokas, nu tagad sportā arī....
Jevgēņijs Borodavko
Foto: Romāns Kokšarovs, F64
5

Antidopinga aģentūras prasības nav ievērojuši trīs Latvijas sportisti

Vairāki Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sportisti 2016.gada decembrī nav ievērojuši Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) un Antidopinga kodeksa prasības par savlaicīgu, precīzu un pilnīgu informācijas sniegšanu par savu atrašanās vietu nākamajā kalendārajā ceturksnī (01.01.2017. – 31.03.2017.) WADA datubāzē ADAMS, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Olimpiskajā komitejā.
Aldons Vrubļevskis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
10

Vairāki sportisti pārkāpuši Antidopinga noteikumus, LOK draud ar sankcijām

Latvijas Olimpiskā komiteja savā mājaslapā vēsta, ka komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis šā gada 6. janvārī Latvijas Olimpiskās vienības treneriem un sportistiem nosūtīja paziņojumu, kurā atgādina par Antidopinga noteikumu ievērošanas nepieciešamību un brīdina par iespējamām sankcijām samazinātu pabalstu veidolā.
Tomass Bahs un Vladimirs Putins 
Foto: AP/Scanpix
92

Maklarena ziņojuma 2. daļa: Krievijas elites sportistu rezultāti tika viltoti

Starptautiskajā pretkorupcijas dienā Londonā risinājās preses konference, kur tika publiskota Maklarena ziņojuma otrā daļa, kas apstiprina pirmajā daļā izdarītos secinājumus par valsts atbalstīto dopinga piesegšanas sistēmu Krievijā. Ziņojuma otrajā daļā norādīts, ka Soču spēlēs manipulācijas ar dopinga testiem notika arī diviem sportistiem, kuri izcīnīja četras zelta medaļas.