Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Borodavko: "Zināju, ka šis ir viņa kroņa paņēmiens, taču izlaidu kustību"

Borodavko: "Zināju, ka šis ir viņa kroņa paņēmiens, taču izlaidu kustību"
Jevgēņijs Borodavko uz olimpiskā tatami
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Jevgēņijam Borodavko šīs olimpiskās spēles beidzās jau pēc divām minūtēm un 29 sekundēm – uz muguras pēc pretinieka izpildītā ippon. Latvijas džudists atzina, ka zinājis pretinieku, gatavojis savu taktiku, taču japānis šoreiz izrādījies galvastiesu pārāks.

“Sāku aktīvi, taču cīņa parādīja, ka viņš ir spēcīgāks. Rezultāts runā pats par sevi. Gatavojāmies, zinājām, ko viņš dara, taču Japānā ir ļoti spēcīgas džudo tradīcijas – sagatavošana ir augstākajā līmenī, strādā veseli institūti, tas ir obligātajā mācību programmā. Centos tam nepievērst uzmanību, taču darbos viss bija redzams – viņš izrādījās galvastiesu pārāks,” atklāts Borodavko.

Atšķirībā no citām reizēm, viņš ar izlozes rezultātiem iepazinies un gatavojies konkrētajam pretiniekam, taču – nesekmīgi: “Gatavojāmies, taču tas nedeva rezultātu. Bija taktika, kas nenostrādāja. Arī viņš gatavojās – viņi to dara rūpīgi, izpēta. Viņš neļāva man izdarīt to, ko gribēju izdarīt. Bija labs noskaņojums, laba pašajūta, taču džudo ir sporta veids, kur viena kļūda visu izšķir. Vēl arī olimpiskā sistēma, kas nedod iespēju reabilitēties: viena maza kļūdiņa, un viss – sacensības beigušās. Zināju, ka viņš izmanto to darīs, šis ir viņa kroņa paņēmiens – gatavo, maskē, nav skaidrs, kurā brīdī pielietos. Zināju, taču neizsekoju, izlaidu kustību. Neizdevās nostāvēt. Patīkamā ir maz. Diemžēl pagaidām neizdodas – olimpiādi pēc olimpiādes...”

Jautāts, vai turpinās profesionālo karjeru, Borodavko ar spriedumiem nesteidzās: “Negribu zīlēt, taču tik negatīvu emociju, lai tā uzreiz visu ņemtu un mestu pie malas, šobrīd nav. Paies laiks, apdomāšu. Uzreiz iet prom noteikti netaisos.”

     [+] [-]

, 2016-08-11 17:52, pirms 8 gadiem
drausmīgs nolikums sacensībām- viens zaudējums pasaules čempim un ārā.. ja tā būtu hoķī un čempi neviens nebrauktu

     [+] [-]

, 2016-08-11 18:27, pirms 8 gadiem
Nekas, vecīt, viss ok

     [+] [-]

, 2016-08-11 18:36, pirms 8 gadiem
nu japānis arī zaudēja trešajā cīņā...

     [+] [-]

, 2016-08-11 21:54, pirms 8 gadiem
zaudēt čempionam nav grēks

     [+] [-]

, 2016-08-12 09:33, pirms 8 gadiem
Kaut vienu vardu butu latviski iemacijies pateikt,kad sniedz interviju,fuu,kauns,un sitads vel parstav valsti OS