Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Hakeru sestajā publikācijā arī vairāki Rio olimpiskie čempioni

Hakeru sestajā publikācijā arī vairāki Rio olimpiskie čempioni
Mahe Drisdeils
Foto: olympic.org.nz

Hakeru grupa "Fancy Bears" veikusi sesto publikāciju ar sportistiem, kuri lietojuši aizliegtas vielas, informē Pasaules antidopinga aģentūra (WADA). Pirmajās publikācijās bija nopludināta informācija arī par dopinga gadījumiem Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, bet tagad ir tikai par aizliegto vielu lietošanu ar atļauju. Jaunākajā publikācijā skatāmas arī nesimpātiskas lietas, piemēram, vienai slavenībai vairakkārt izrakstīts preparāts, kas katru dienu jālieto rektāli.

Kā jau ziņots, hakeru grupa "Fancy Bears" sākusi publiskot konfidenciālu informāciju, kas iegūta no WADA datu bāzēm. Hakeri publicē par Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs ar dopingu pieķertajiem sportistiem (to nedrīkstēja publiskot, jo attiecīgās lietas vēl nav pabeigtas), kā arī par aizliegto vielu lietošanu ar atļauju (pacientu tiesību aizsardzības dēļ to nedrīkstēja publiskot).

"Fancy Bears" jaunākajā publikācijā ietverti 20 sportisti no 14 valstīm, tostarp pēdējo divu olimpisko spēļu čempioni - britu triatlonists Alisters Braunlijs un jaunzēlandiešu airētājs Mahe Drisdeils, Pekinas un Londonas olimpiskā čempione peldēšanā Emīlija Sīboma (Austrālija), kā arī Riodežaneiro spēļu uzvarētāji: kolumbiešu svarcēlājs Oskars Figueroa, argentīniešu lauka hokejists Huans Ignasio Gilardi, japāņu peldētāja Rie Kaneto un jaunzēlandiešu burātājs Pīters Bērlings.

WADA paziņojums: "Ļoti nopietni izturamies pret sportistu personisko datu publiskošanu. Esam izveidojuši reaģēšanas komandu - tā sadarbojas ar tiesībsargājošām iestādēm un strādā pie datu bāzu uzlaušanas iespēju nepieļaušanas. Konsultējamies ar kiberdrošības vadošajiem speciālistiem, lai nepieļautu informācijas noplūdes no Antidopinga administrācijas un vadības sistēmas (ADAMS)."

Valsts Sporta medicīnas centra Antidopinga nodaļas vadītājs Gatis Berķis atklāja, ka Latvijā gada laikā sportisti saņem apmēram desmit atļaujas lietot aizliegtu vielu. Ja hakeru grupa "Fancy Bears" netiks apturēta, tad varbūt drīzumā nelegāli tiks publiskota arī Latvijas sportistu attiecīgā medicīniskā informācija.

Pirmās četras publikācijas tika veiktas ik pa divām dienām, nākamā publikācija notika pēc četrām dienām, bet sestā publikācija bija jāgaida desmit dienas. Kopumā nosaukti jau 127 sportisti. No bijušās PSRS teritorijas valstīm pagaidām nelegāli publicēta informācija tikai par Krievijas boksera dopinga gadījumu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Izmantotie resursi:
insidethegames.biz
wada-ama.org
rsport.ru


, 2016-10-04 13:10, pirms 7 gadiem
visus uz paralimpiskajam spelem!!!!!
Jevgēņijs Borodavko
Foto: Romāns Kokšarovs, F64
5

Antidopinga aģentūras prasības nav ievērojuši trīs Latvijas sportisti

Vairāki Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sportisti 2016.gada decembrī nav ievērojuši Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) un Antidopinga kodeksa prasības par savlaicīgu, precīzu un pilnīgu informācijas sniegšanu par savu atrašanās vietu nākamajā kalendārajā ceturksnī (01.01.2017. – 31.03.2017.) WADA datubāzē ADAMS, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Olimpiskajā komitejā.
Aldons Vrubļevskis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
10

Vairāki sportisti pārkāpuši Antidopinga noteikumus, LOK draud ar sankcijām

Latvijas Olimpiskā komiteja savā mājaslapā vēsta, ka komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis šā gada 6. janvārī Latvijas Olimpiskās vienības treneriem un sportistiem nosūtīja paziņojumu, kurā atgādina par Antidopinga noteikumu ievērošanas nepieciešamību un brīdina par iespējamām sankcijām samazinātu pabalstu veidolā.
Tomass Bahs un Vladimirs Putins 
Foto: AP/Scanpix
92

Maklarena ziņojuma 2. daļa: Krievijas elites sportistu rezultāti tika viltoti

Starptautiskajā pretkorupcijas dienā Londonā risinājās preses konference, kur tika publiskota Maklarena ziņojuma otrā daļa, kas apstiprina pirmajā daļā izdarītos secinājumus par valsts atbalstīto dopinga piesegšanas sistēmu Krievijā. Ziņojuma otrajā daļā norādīts, ka Soču spēlēs manipulācijas ar dopinga testiem notika arī diviem sportistiem, kuri izcīnīja četras zelta medaļas.