Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2257, Did:0, useCase: 3

Briedis un Kučvaļska triumfē konkursā "Rīgas Sporta laureāts 2015"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Briedis un Kučvaļska triumfē konkursā "Rīgas Sporta laureāts 2015"
Angelina Kučvaļska un Mairis Briedis
Foto: Edea Skates / Akhmat Fight Show

Latvijas galvaspilsētā piektdien notika konkursa "Rīgas Sporta laureāts 2015" apbalvošanas ceremonija. Par gada labāko sportistu tika atzīts bokseris Mairis Briedis (30), bet labākās sportistes balvu ieguva daiļslidotāja Angelina Kučvaļska (17). Šāds pasākums risinājās jau piekto reizi.

Labākā sportista nominācijā labākais izrādījās mūsu bokseris Mairis Briedis, kurš profesionālajā ringā joprojām cīnās bez zaudējumiem (18-0, 15KO). Ja iepriekš varēja sūkstīties, ka mūsu vadošais bokseris uzvar zemāka līmeņa pretiniekus, kuru labākie gadi nemaz nav bijuši vai jau sen ir aiz muguras, tad šogad pretī stājās patiešām ļoti nopietns oponents. Čečenijas galvaspilsētā Groznijā vieglāko latvieti gaidīja tā laika smagsvaru pasaules ranga 21. numurs Manuels Čars, par sīriešu izcelsmes vācieti jūsmoja arī čečenu republikas prezidents Ramzans Kadirovs, solot skaistu uzvaru - un skaista uzvara patiešām bija, taču to ar efektīgu nokautu izcīnīja varenais Mairis Briedis.

Rīgas labākā sportiste ir mūsu daiļslidošanas celmlauze Angelina Kučvaļska. Eiropas čempionātā viņa izcīnīja augsto septīto vietu. Ļoti sarežģītajā un skaistajā sporta veidā Latvijai līdz šim bija gaužām pieticīgi rezultāti, taču tagad situācija ir mainījusies. Rīdziniece šogad turpināja uzlabot savu sniegumu un pirmoreiz pārsniedza 160 punktu robežu. Kučvaļska debitēja pieaugušo "Grand Prix" posmā, ko pārtrauca Parīzes terora akti.

Uz galvaspilsētas sekmīgākās sportistes titulu pretendēja arī valsts labākā basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota (divkārtējā valsts labākā sportiste šogad atgriezās nacionālajā izlasē), Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Jeļena Ostapenko (pērn saņēma uzlecošās zvaigznes balvu gan Rīgā, gan Latvijā), mūsu vadošā augstlēcēja Madara Onužāne-Saliņa (šovasar ieguva pasaules universiādes sudraba medaļu) un panākumiem bagātā dambretiste Zoja Golubeva, kura šogad izcīnīja divus pasaules čempiones titulus.

Uz labākā sportista godu kandidēja arī vingrotājs Dmitrijs Trefilovs (septītā vieta Eiropas čempionātā un pirmā vieta Pasaules izaicinājuma kausa sezonas kopvērtējumā uz zirga), mūsu ātrslidošanas flagmanis Haralds Silovs (ceturtā vieta pasaules čempionāta masu startā), sambists Viktors Reško (bronzas medaļa Eiropas čempionātā), karatists Ruslans Sadikovs (bronzas medaļa Eiropas čempionātā).

Par gada uzlecošo zvaigzni atzīta daiļslidotāja Angelīna Kučvaļska (pretendēja arī šķēpmetēja Anete Kociņa). Labākā paralimpiete - loka šāvēja Ieva Melle (jau kvalificējusies Riodežaneiro spēlēm). Balvu par mūža ieguldījumu saņēma slavenā šķēpmetēju trenere Valentīna Eiduka.

Gada komanda individuālajos sporta veidos - pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža (pirmo Eiropas spēļu čempioni), savukārt viņu treneris Aigars Birzulis pasludināts par galvaspilsētas gada treneri. Labākā sporta spēļu komanda otro gadu pēc kārtas ir sieviešu basketbola klubs "TTT Rīga" (pretendēja arī "VEF Rīga" un "RTU/Robežsardze").

Kā bija gaidāms, par gada notikumu tika atzīts Eiropas čempionāta grupu turnīrs basketbolā vīriešiem. Pretendēja arī Eiropas U18 čempionāts pludmales volejbolā un Rīgas triatlons / Eiropas kauss sprinta triatlonā. Īpatnēji, ka šajā kategorijā netika nominēts Lattelecom Rīgas maratons.

"Rīgas Sporta laureāts", uzvarētāju arhīvs

gadssportistesportists
2015Angelina Kučvaļska (daiļslidošana)Mairis Briedis (bokss)
2014Laura Skujiņa (brīvā cīņa)Jānis Šaltāns (peldēšana)
2013Laura Skujiņa (brīvā cīņa)Jevgeņijs Borodavko (džudo)
2012Jeļena Rubļevska (modernā pieccīņa)Mārtiņš Pļaviņš (pludmales volejbols)
2011Laura Skujiņa (brīvā cīņa)Jevgeņijs Borodavko (džudo)

Izmantotie resursi:
www.riga.lv

  +3 [+] [-]

, 2015-12-12 11:32, pirms 8 gadiem
Angelīna vinnēja!

  +4 [+] [-]

, 2015-12-12 11:35, pirms 8 gadiem
Briedim bija grūti nevinnēt, prognozējams rezultāts.

  +1 [+] [-]

, 2015-12-12 11:51, pirms 8 gadiem
ritenis rakstīja: Angelīna vinnēja!
Kučvaļska apspēlēja Jēkabsoni un Ostapenko

  +1 [+] [-]

, 2015-12-12 11:54, pirms 8 gadiem
Bet kur tad Laura Skujiņa? Iepriekš trīs uzvaras, bet tagad vispār neaicināja balsot?

     [+] [-]

, 2015-12-13 04:21, pirms 8 gadiem
Ar bokseriem joki mazi, bračka svarcēlājs nesen uzrāvāsuz bokserīti,kaulainu maziņu, pats no malas redzēju, nebūtu manis mans bračka būtu nosists... puika bija divreiz mazāks nekā mans bračka, bračkam kg 115, tam labi ja 65kg, bet tur nebija variantu, sitieni tik spēcīgi un ātri... es biju šokā,,, tas viss notika jelgavā pie krekliem..
kādreiz vērtēju pēc miesa būves, kaulainos vajadzēja šaut nost,, taad tagad cienu nepajokam... kā saka grāmatām katrai savs vāks...

     [+] [-]

, 2015-12-13 04:25, pirms 8 gadiem
tas kaulainais kādus trīs izslēdza.. es šokā...!

ir kādam video moška?

netālu no krekliem pie olympikas.....

bija kas filmēja.. vienkārši lieliski..
lūdzu video sportacentra

     [+] [-]

, 2015-12-13 04:27, pirms 8 gadiem
lūdzu iemetat video... bija kas filmēja...

     [+] [-]

, 2016-03-20 18:38, pirms 8 gadiem
kas to kuc'vļasku tik traki bīda , šausmas .