Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Tulonas prezidents: "Kolbī nav Mesi, taču viņš var kļūt par mesiju"

Tulonas prezidents: "Kolbī nav Mesi, taču viņš var kļūt par mesiju"
Česlins Kolbī, Foto:Zumapress.com/Scanpix

Tulonas regbija komandas prezidents Bernards Lemetrs, komentējot šīs vasaras skaļāko pāreju regbija tirgū, kurā Česlins Kolbī no Tulūzas nonāca Tulonas rindās, izteicās, ka dienvidāfrikānim ir visas iespējas kļūt par komandas glābēju.

Bernards Lemetrs, kurš Tulonas komandas vadības grožus pārņēma vien 2020. gadā, komentējot savu līdz šim skaļāko darījumu kluba prezidenta amatā, Česlina Kolbī izpirkšanu no Tulūzas par rekordlielu summu, paziņoja, ka viņš redz DĀR spēlētājā jauno komandas glābēju. Šāda tēze izskanēja, kad žurnālisti viņam pajautāja vai šis transfērs ir salīdzināms ar argentīnieša Lionela Mesi pāreju no Barselonas komandas uz PSG.

"Jā, šis salīdzinājums ir interesants, taču mūsu sporti ir dažādi, tāpēc tas nebūs īsti korekts" sacīja Lemetrs, "Kolbī arī nav Mesi, taču viņam ir visas iespējas kļūt par mūsu komandas mesiju. Jā, mēs zinām, ka viņš klubā būs tikai sešus mēnešus, taču viņa klātbūtne jau ir ļoti būtiska. Mums ir svarīgi, lai viņš ir pieejams lielajos, svarīgajos mačos. No sportiskā un arī ekonomiskā aspekta šis darījums bija pārāk labs, lai to palaistu garām."

Tāpat Lemetrs piebilda, ka ar Kolbī ienākšanu komandā, tai sākas jauns attīstības posms: "Jau n 2020. gada mēs vēlamies izveidot jaunu komandu. Kolbī būs tas pamatakmens uz kura mēs to varēsim izdarīt."

Iemesls kāpēc jaunais kluba prezidents tā ir izteicies nav ilgi jāmeklē, jo komanda, kas laika posmā no 2012. līdz 2017. gadam burtiski dominēja Eiropas regbijā, piecas reizes tiekot līdz Francijas čempionāta finālam (izcīnīt viens tituls – 2014. gadā) un trīs reizes pēc kārtas triumfējot Eiropas Čempionu kausā (2013.-2015.), pēdējos gados spēlē ļoti viduvēji un četrās sezonās tikai vienu reizi ir spējuši kvalificēties izslēgšanas mačiem vietējā čempionātā, taču netika tālāk par kvalifikācijas kārtu.

Laikā, kad pie Tulonas komandas stūres bija iepriekšējais prezidents Murads Buželals, vienība kļuva slavena ar to, ka tajā tika savākti ļoti daudzi no pasaules vadošajiem regbistiem un šajā sakarā tika vilktas paralēles ar futbola Madrides "Real" komandu. Tiesa, ar laiku šī pieeja atslāba un Tulonas komanda selekcijas jautājumiem pieiet daudz atbildīgāk.

Tieši šī apstākļa dēļ Česlina Kolbī izpirkšana no Tulūzas par 1.8 miljoniem eiro, kas ir lielākā nauda, kas regbijā ir samaksāta par spēlētāja pārvilināšanu uz citu komandu, kā arī miljonu liels algas čeks pašam spēlētājam, daudziem likās ārkārtīgi pārsteidzoša.

Interesanti, ka Tulonas kluba prezidents arī skaidri iezīmēja savas komandas veidošanas stratēģiju: "Līdz šim mūs pamatīgi iztukšoja starptautiskie mači. Mums ir daudz Francijas izlases spēlētāju, kā arī regbistu no citām komandām. Mums ir jādomā par to, lai testu maču laikā mēs nepaliekam tukšā, jāpievēršas plašākam spēlētāju atlases lokam."

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/


"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Foto: Latvijas Regbija federācija.
1

Latvijas jauniešu izlase nedēļas nogalē piedalīsies Eiropas lielākajā jaunatnes regbija turnīrā

Jau šajā nedēļas nogalē, 6. un 7.aprīlī, gaidāms Eiropas lielākais jaunatnes regbija turnīrs “Portugal Rugby Youth Festival” – oficiālas Eiropas Regbija federācijas (Rugby Europe) sacensības, kurās startēs arī Latvijas U13 izlase.