Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbija klubs "Livonia" vērsīsies Lietuvas tiesā par tehniskā zaudējuma piešķiršanu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Regbija klubs "Livonia" vērsīsies Lietuvas tiesā par tehniskā zaudējuma piešķiršanu
"Livonia" regbisti. Foto: Regbija klubs "Livonia"

LETA. Latvijas regbija klubs "Livonia" pēc tehniskā zaudējuma saņemšanas Lietuvas un Latvijas regbija meistarsacīkšu jeb "Top" līgas spēlē iesniegs prasību Lietuvas tiesā, ceturtdien LETA informēja klubs.

"Livonia" "tuvākajā laikā iesniegs prasību Lietuvas tiesā, jo Lietuvas regbija pārstāvju bezdarbības dēļ nav iespējams atrisināt strīdu par livoniešiem piešķirto zaudējumu "Top" līgā.

Klubs ziņo, ka komandas vadība un spēlētāji ir lēmuši turpināt dalību līgā.

Paziņojumā ir teikts, ka "Top" līgas rīkotāji augustā pieņēma sasteigtu lēmumu, "par nenozīmīgu pārkāpumu piešķirot "Livonia" tehnisko zaudējumu uzvarētā duelī ar "Šiauliai"". pēc šī zaudējuma Latvijas komanda nespēja iekļūt pusfinālā, un tai ir jāturpina cīņa par piekto vietu.

Tiek uzsvērts, ka līgas noteikumos nav paredzētas apelācijas iespējas. tāpēc "Livonia" vairāku nedēļu garumā ar saraksti un sarunām centās panākt "lietas atkārtotu un godīgu izskatīšanu".

Tiek norādīts, ka "Top" līgas sākotnējā lēmumā netika ņemti vērā vairāki argumenti, bet Latvijas klubam bija maz laika sagatavot argumentētu aizstāvību, jo no protesta iesniegšanas brīža līdz lēmuma pieņemšanai pagāja nepilnas 24 stundas.

Klubs uzskata, ka lietas izskatīšana risinājās nesaprotami sasteigti, bet uz kluba lūgumu pārcelt lietas izskatīšanu un lēmuma pieņemšanu sākotnējā komisija nereaģēja.

Pēc ilgiem Latvijas kluba pūliņiem tika izveidota neatkarīga Arbitrāžas komisija, kurā bija pa vienam Latvijas, Lietuvas un Polijas pārstāvim.

"Livonia" norāda, ka komisija konfliktu pat nesāka analizēt, jo "Lietuvas Regbija federācija un "Šiauliai" klubs sabotēja notiekošo, neparakstot arbitrāžas noteikumus un nesniedzot komisijas pieprasīto dokumentāciju".

"Komisija pieņēma skaidru un saprotamu lēmumu, jo, citiem iesaistītajiem nesadarbojoties, nav pietiekoši daudz informācijas, lai uzsāktu lietas izskatīšanu," atzīst "Livonia" kluba līdzdibinātājs Jānis Zuments.

Viņš vēsta, ka klubs Lietuvā ir noalgojis juristu un centīsies mainīt notikušo, ja būs kaut niecīgākā iespēja.

"Uzskatām, ka vienalga, vai mums sākotnējā pārkāpumā ir taisnība vai tās nav, par mums ir klaji ņirgājušies, neatsaucoties mūsu aicinājumiem meklēt kompromisus, klaji melojot un skaidri un gaiši aizstāvot savu klubu intereses," norāda Zuments. "To darīja gan Lietuvas klubi, gan pati līga."

Viņš norāda, ka ar pieciem atņemtajiem punktiem "Livonia" būtu iekļuvusi pusfinālā.

"Esam liecinieki tam, ka ir izdarīts viss, lai latviešu pusfinālā nebūtu, un tur tagad ir trīs Šauļu un viena Kauņas komanda," min Zuments, notiekošo uzskatot par farsu.

Viņš stāsta, ka sezonu klubs turpinās, spēlējot par piekto līdz septīto vietu, taču ne spēcīgākajā sastāvā.

"Mēs nečīkstam un nesūdzamies. Viss, ko gribam jau no paša sākuma, lai mūsu lietu izskata pieredzējuši eksperti, atbilstoši cilvēki, kuri nav saistīti ne ar vienu no klubiem un kuri var paskatīties uz lietu neatkarīgi," uzsver Zuments.

"Ņemot vērā, ka ne līga, ne Lietuvas Regbija federācija mums šādu iespēju nav devusi, mēs visticamāk tiksimies Lietuvas tiesā," norāda Zuments.

2023. gadā "Livonia" komanda "Top" līgā izcīnīja ceturto vietu.