Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Tulona izpirks Kolbī no Tulūzas un padarīs viņu par miljonāru

Tulona izpirks Kolbī no Tulūzas un padarīs viņu par miljonāru
Česlins Kolbī, Foto:AFP/Scanpix

Īsi pirms Francijas regbija čempionāta augstākās divīzijas ("Top 14") sezonas sākuma, Tulonas komandas prezidents Bernards Lemetrs ir paziņojis, ka vienību papildinās Česlins Kolbī, kurš tiks izpirkts no Tulūzas vienības.

Pēdējās pāris dienās aizvien skaļākas kļuva runas par to, ka Tulūzas regbija klubs varētu pārvilināt savās rindās Česlinu Kolbī, kurš līdz šim spēlēja viņu principiālo pretinieku, Tulūzas, vienībā. Šodien Tulonas kluba prezidents Bernards Lemetrs pielika punktu šīm spekulācijām, apstiprinot, ka Kolbī spēlēs "Maijpuķīšu" rindās.

Jaunais Tulonas komandas vadītājs, kurš amatā stājās 2020. gadā, pēc tam kā izpirka 99% no kluba akcijām no iepriekšējā kluba īpašnieka, visnotaļ odiozā Murada Buželala, paziņoja, ka ir gatavs maksāt 1.8 miljonus eiro, lai izpirktu Kolbī līgumu, kas paredzēja, ka dienvidāfrikānis Tulūzā spēlēs vēl divas sezonas, kā arī ar spēlētāju jau ir panākta neoficiāla vienošanās, ka viņa alga būs viens miljons eiro. Jāpiebilst, ka Tulūza nevēlējās 2019. gada Pasaules kausa čempionam maksāt šādu summu.

Jāsaka, ka 28 gadus vecais Kolbī pašlaik tiek saukts par vienu no pasaules labākajiem regbistiem. Tikai 171cm garais un 80 kg smagais aizsargs, pēdējos gados savā CV ir ticis pie ļoti iespaidīgiem ierakstiem – 2016. gadā viņš DĀR izlases sastāvā kļuva par bronzas medaļnieku olimpiskajās spēlēs, pēc tam, 2019. gadā, uzvarēja Francijas čempionātā, Regbija čempionātā un Pasaules kausā, bet 2021. gadā izdevās vēl viens dublis, jo bez triumfa vietējā čempionātā Kolbī un Tulūza bija Eiropas čempionu kausa ieguvēji.

Tiesa, lai arī visi oficiālie dokumenti, kas ļaus Česlinam Kolbī pāriet no Tulūzas uz Tulonu varētu tikt nokārtoti samērā īsā laikā, faktiskā pievienošanās komandai ir paredzēta vien gada beigās, kad viņš būs brīvs no pienākumiem nacionālajā izlasē. Atgādināsim, ka Tulonā spēlē vēl vairāki DĀR regbisti, viņu vidū vēl viens 2019. gada PK čempions, Ebens Etzebets.

Runājot par Kolbī piesolīto algu viena miljona apmērā, tā nebūs pati lielākā regbija alga, taču Kolbī iekārtosies apmaksātāko spēlētāju reitinga pirmajā pieciniekā. Līderi šajā ziņā ir jaunzēlandietis Čārlzs Piutau no Bristoles "Bears" un dienvidāfrikānis Handrē Polards no Monpeljē, kuri abi saņem 1 miljon britu mārciņu, jeb nedaudz virs 1.16 miljoniem eiro.

Česlina Kolbī spēles spilgtākās epizodes

Izmantotie resursi:
https://www.sarugbymag.co.za/


"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.