Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Portugāle izlaiž uzvaru pret Itāliju, Zimbabve neatstāj cerības Nīderlandei

Portugāle izlaiž uzvaru pret Itāliju, Zimbabve neatstāj cerības Nīderlandei
Foto: facebook.com/portugalrugbyoficial

Starptautiskais regbijs sāk uzņemt apgriezienus un šajā nedēļas nogalē norisinājās piecas izlašu pārbaudes spēles. Portugāle izrādīja sīkstu pretestību Itālijai, bet Zimbabve ļoti pārliecinoši pārspēja Nīderlandi.

Šajā nedēļas nogalē tika aizvadīti vairāki starptautiskā regbija testu mači, jeb, kā ierasts teikt citos sporta veidos – pārbaudes spēles. Jāsaka, ka mači notika dažādās pasaules malās, jo izlašu regbijā vasara ir saspringts laiks, tā kā šajā laikā notiek ļoti daudz maču. Šogad situācija ir īpaša arī ar to, ka vairākām izlasēm ir jācīnās par pēdējām ceļazīmēm uz 2023. gada Pasaules kausu regbijā, tāpēc tās savu sagatavošanos svarīgajiem mačiem ir sākušas ātrāk.

Viena no interesantākajām spēlēm norisinājās Portugāles galvaspilsētā Lisabonā. Tur vietējā izlase tikās ar Itāliju. Lai arī šis bija parasts testu mačs, vēl pirms tā sākuma daudzi novērtēja spēles nozīmīgumu, jo tā bija pirmā reize pēdējo 15 gadu laikā, kad portugāļiem pretī stājas kāda no pirmā ešelona izlasēm.

Jā, lai arī tā bija "tikai" Itālija un komanda, varbūt, varēja arī uz maču izlikt arī spēcīgāku sastāvu, taču tas nav tik svarīgi, jo portugāļiem, kuri, pēc ieilgušas "bedres" sniegumā, pēdējos gados atgriežas ar konkurētspējīgu regbiju, šāda spēle bija nepieciešama, lai saprastu cik tālu viņi ir no Eiropas vadošo izlašu līmeņa.

Sakot īsumā – portugāļi parādīja, ka viņu konkurētspējīgais sniegums Eiropas čempionātā pret vadošajām komandām nav nejaušība, jo arī pret Itāliju viņi nospēlēja pārsteidzoši labi, pirmo puslaiku noslēdzot ar septiņu punktu vadību un jāsaka, ka "Azzurri" tikai brīnumainā kārtā izglābās no zaudējuma pašā mača galotnē – 38:31.

Tāpat interesanta bija Nīderlandes un Zimbabves izlašu cīņa. Tiesa, interesanta ne tik sportiskajā ziņā, jo Āfrikas izlase izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 30:7, bet gan tā sauktā "fona" dēļ.

Zimbabve, kura pašlaik gatavojas cīņām Āfrikas kausa izcīņā, kas vienlaicīgi ir arī šī kontinenta atlases turnīrs dalībai Pasaules kausā, Eiropā nebija spēlējuši vairāk kā 30 gadus (ja neskaita maču pret Krieviju, kas norisinājās Krasnojarskā). Tāpat šī spēle netieši ļāva salīdzināt Āfrikas komandas konkurētspēju uz Eiropas čempionāta komandas fona un, jāatzīst, ka Zimbabves komanda "World Rugby" reitingā astoņas pozīcijas augstāk esošo Nīderlandes komandu pārspēja negaidīti pārliecinoši.

Savukārt Čīles komandai, kurai arī vēl ir jācīnās par vietu Pasaules kausa dalībnieku sastāvā, gan tik priecīgi šī nedēļas nogale neizvērtās, jo dienvidamerikāņi piekāpās Skotijas otrajai izlasei ar 5:45. Turklāt, skoti visu jau bija nokārtojuši pirmajā puslaikā, kamēr čīlieši vienīgo piezemējumu guva tikai 77. mača minūtē.

Citās spēlēs Japāna atkārtoti pārspēja Urugvaju (43:7), bet Namībija, kas ir Āfrikas kausa favorīte, piekāpās Itālijas otrajai izlasei ar 21:43. Savukārt spāņi ar 7:26 atzina "Barbarians" komandas pārākumu.

Starptautiskā regbija testu mači, 2022. gada vasara

MājiniekiViesiRezultāts
NamībijaItālija A21:43
JapānaUrugvaja43:7
NīderlandeZimbabve7:30
PortugāleItālija31:38
ČīleSkotija A5:45
Spānija"Barbarians"7:26

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/


"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Foto: Latvijas Regbija federācija.
1

Latvijas jauniešu izlase nedēļas nogalē piedalīsies Eiropas lielākajā jaunatnes regbija turnīrā

Jau šajā nedēļas nogalē, 6. un 7.aprīlī, gaidāms Eiropas lielākais jaunatnes regbija turnīrs “Portugal Rugby Youth Festival” – oficiālas Eiropas Regbija federācijas (Rugby Europe) sacensības, kurās startēs arī Latvijas U13 izlase.