Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

"All Blacks" 100. spēlē dramatiski pārspēj DĀR un uzvar Regbija čempionātā

"All Blacks" 100. spēlē dramatiski pārspēj DĀR un uzvar Regbija čempionātā
Foto:AFP/Scanpix

Šodien Regbija čempionāta ietvaros tikās Jaunzēlande un DĀR, kas bija abu izlašu 100. tikšanās reize. Mačā ar 19:17 uzvaru izcīnīja Jaunzēlande, vienlaicīgi arī garantējot 2021. gada Regbija čempionāta uzvarētāju titulu.

Šodien tika aizvadīta var teikt, ka izšķirošā 2021. gada Regbija čempionāta spēle, jo tikai DĀR uzvara ar bonusa punktu un jaunzēlandiešu palikšana tukšā spētu saglabāt intrigu par to, kurš kļūs par turnīra uzvarētājiem.

Tiesa, ne tikai šis jautājums nodarbināja līdzjutēju un ekspertu prātus, jo tāpat šai spēlei bija citi konteksti. Piemēram, tā bija 100. abu izlašu savstarpējā spēle, kas jau ir ievērības cienīgs notikums. Tāpat šī spēle bija svarīga, jo nedēļas sākumā "All Blacks" nomainīja "Springboks" Pasaules reitinga pirmajā vietā, tāpēc dienvidāfrikāņiem nebija jāmeklē papildus motivācija šim mačam, sevišķi pēc diviem zaudējumiem pret Austrāliju.

Spēle, jāsaka, pagāja kā jau šādas spēles parasti arī notiek – gana mazrezultatīvā, taču notikumiem un pavērsieniem bagātā cīņā. Tā, jau spēles 3. minūtē, pēc Koudija Teilora lieliska reida starp DĀR aizsargiem, piezemējumu guva Vils Džordans, bet dažas minūtes vēlāk Džordža Bridža kļūdu uzņemot bumbu izmantoja Sbu Nkosi, taču tie arī bija vienīgie piezemējumi šajā mačā.

Visas spēles garumā komandas apmainījās ar aktivitātes uzplūdiem, taču ilgākā termiņā ne vienai, ne arī otrai izlasei neizdevās pārņemt mača vadības grožus. DĀR spēlēja savā stilā, cerot uz veiksmi pēc standartu izspēlēm, bet Jaunzēlandei šodien pamatīgi traucēja pašu kļūdas, sevišķi spēlējot zem augstajām bumbām.

Par pagrieziena punktu varēja kalpot Sbu Nkosi nopelnītā dzeltenā kartīte, taču DĀR samērā veiksmīgi atvairīja Jaunzēlandes uzbrukumus, bet spēlējot "15 pret 15" formātā, cīņa atgriezās vecajās sliedēs.

Rezultātam un spēles līderiem (tie mainījās sešas reizes) mainoties tikai pateicoties soda sitieniem, arī izšķirošais pārsvars tika iegūts pēc Džordija Bareta realizēta 50 metru soda 78. minūtē. DĀR izlase gan vēl lieliem spēkiem devās uz priekšu, taču, tikuši pāri centra līnijai, izlaida bumbu uz priekšu, ar ko arī mačs beidzās.

Lai arī šī bija pirmā 2021. gad Regbija čempionāta spēle, kurā "All Blacks" nespēja gūt bonusa punktu, viņi garantēja sev uzvaru visā turnīrā, tādējādi atgriežot sev turnīra čempionu godu, kas kopš 2019. gadam piederēja DĀR (2020. gadā Regbija čempionāts nenotika Covid-19 pandēmijas dēļ). Tā arī bija viņu septītā uzvara turnīrā, kopš tas tiek aizvadīts pašlaik aktuālajā formātā (spēlējot četrām izlasēm), kā arī tā bija 60. jaunzēlandiešu uzvara pār DĀR.

Savukārt Dienvidāfrikas Republikas izlasei šis ir trešais zaudējums pēc kārtas. Tik slikts triju spēļu nogrieznis DĀR regbistiem nav bijis kopš 2016. gada, kad rudens testu mačos viņi piekāpās Anglijai, Itālijai un Velsai, bet kopumā 2016. gadā 12 mačos tika izcīnītas tikai četras uzvaras, gadu noslēdzot ar piecu neuzvarētu maču sēriju.

Pēc nedēļas abas komandas tiksies vēlreiz, bet vēl šodien tiks izspēlēta vēl viena spēle, Austrālija tiksies ar Argentīnu.

2021. gada Regbija čempionāts

#KomandaSUNZP
1.Jaunzēlande550024
2.DĀR520311
3.Austrālija42029
4.Argentīna40040

"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.