Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

DĀR otrajā puslaikā nokārto uzvaru pret Argentīnu

DĀR otrajā puslaikā nokārto uzvaru pret Argentīnu
Malkolms Markss gūst piezemējumu, Foto:EPA/Scanpix

Dienvidāfrikas Republikas regbija izlase šodien Regbija čempionāta ietvaros atkārtoti tikās ar Argentīnas valstsvienību un, pateicoties otrajā puslaikā diviem gūtiem piezemējumiem, svinēja uzvaru ar 29:10.

Pretēji ierastajam, šogad, Covid-19 pandēmijas un tai sekojošo ceļošanas un citu ierobežojumu dēļ, Regbija čempionāts nenotiek pēc ierastās shēmas, kad vienībām būtu jāizspēlē divu apļu turnīrs, tiekoties ar katru pretinieku viesos un mājās. Piemēram, DĀR un Argentīnas komandas abas cīņas izspēlēja Dienvidāfrikas Republikā, bet Jaunzēlande, reaģējot uz epidemioloģiskās situācijas pasliktināšanos, atteicās doties uz Austrāliju un atteicās arī uzņemt abus mačus pret DĀR.

Lai vai kā, bet arī šādos nestandarta apstākļos komandas mačus, tomēr, aizvadīja un Argentīna ar DĀR tikās jau pirms nedēļas. Jāsaka, ka Pasaules kausa ieguvējiem tā nebija pati grūtākā spēle, jo "Los Pumas" tā arī nespēja gūt piezemējumu, cīņai noslēdzoties ar 32:12 "Springboks" uzvaru.

Otrās spēles pirmais cēliens bija līdzīgs tam, ko argentīnieši demonstrēja iepriekšējā mačā, proti, abas komandas piezemējumus neguva un rezultāts, kas pēc 40 nospēlētām minūtē bija 15:3 par labu DĀR, mainījās tikai pateicoties realizētiem soda sitieniem. Mājinieku labā izcēlās Handrē Polards, bet argentīniešu vienīgo precīzo sitienu realizēja Domingo Mioti.

Pēc pārtraukuma komandas kādu laiku vēl pacīnījās līdzīgi, taču tad DĀR ātri noorganizēja divus piezemējumus. Vispirms Makazole Mapimpi, bet pēc tam arī Markss nogādāja bumbu ieskaites zonā, tādējādi faktiski no dienaskārtības noņemot jautājumu par mača uzvarētāju, jo rezultāts mača 52. minūtē bija 29:3 par labu "Springboks".

Argentīnas izlase gan spēles beigās, pēc Pablo Materas piezemējuma un Nikolasa Sančeza realizācijas, septiņus punktus atspēlēja, taču var teikt, ka pēc būtības pa nedēļu dienvidamerikāņi nespēja izdomāt neko tādu, lai samazinātu atpalicību no dienvidāfrikāņiem un piedzīvoja zaudējumu – 10:29, t.i., salīdzinot ar maču pirms nedēļas, rezultāta starpību samazinot tik par vienu punktu.

2021. gada Regbija čempionāts

#KomandaSUNZP
1.DĀR22009
2.Jaunzēlande11005
3.Austrālija10010
4.Argentīna20020

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).