Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

"Barbarians" šokē angļus un noformē lielāko panākumu savstarpējos mačos

"Barbarians" šokē angļus un noformē lielāko panākumu savstarpējos mačos
Foto:Reuters/Scanpix

Šodien notikušajā starptautiskā regbija mačā "Barbarians" vienība pārsteidza sporta veida sabiedrību un ar 52:21 pārspēja Anglijas izlasi, sagādājot angļiem lielāko zaudējumu savstarpējos mačos.

Kā jau katru gadu, arī šogad, tūdaļ pēc nacionālo čempionātu beigām, tiek dots starts vasaras pārbaudes mačiem. Šogad tie ir sākušies jau no maija beigām, taču vien šajā nedēļā tika izspēlēta pirmā cīņa, kurā savā starpā tikās divas 2023. gada Pasaules kausa dalībvalstis, t.i., Japāna un Urugvaja.

Jāsaka, ka dienvidamerikāņiem, kā jau to varēja paredzēt, daudz variantu šajā spēle nebija, jo mājinieki pilnībā kontrolēja spēles gaitu, audzēja savu pārsvaru un tikai spēles pašā izskaņā "ķīvītes" spēja rezultātu padarīt kaut cik pieklājīgu 15:34.

Savukārt šodien norisinājās par tradīciju kļuvusī Anglijas un "Barbarians" izlašu cīņa.

Lai arī "Barbarians" nav nedz izlase, nedz pastāvīgi spēlējošs klubs, bet gan sava veida zvaigžņu izlase, kurā spēlēt tiek aicināti tie regbisti, kas ir palikuši ārpus savu nacionālo izlašu sastāviem, kopumā tā ir ļoti spēcīga komanda un gan aizvadīt mačus pret šo vienību, gan saņemt ielūgumu tajā spēlēt regbija pasaulē ir liels gods.

Jāteic, ka angļi šai spēlei vai nu nebija gatavojušies vai arī tika pamatīgi nopērti pirms gaidāmās tūres uz Austrāliju. "Baa-baas", kā "Barbarians" sauc vienības līdzjutēji, demonstrēja diezgan plašu un brīvu regbiju, kas viņiem ļāva audzēt rezultātu. Divi piezemējumu Damjena Peno kontā, bet pa reizei bumbu ieskaites zonā nogādāja Šarls Olivons, Baptiste Kolo, Luī Karbonels, Makss Springs un Entonijs Hestojs.

Edija Džonsa trenētajai komandai ar piezemējumiem izcēlās Džo Kokanasiga, Džonijs Mejs un Markuss Smits, kurš, iespējams, bija vienīgais, kas šovakar demonstrēja savu labāko sniegumu. Pārējie, vismaz pagaidām, nebija gatavi labākajam regbijam. Tiesa, tā kā vēl tikai vakardien norisinājās Anglijas Premjerlīgas fināls, tad Lesteras "Tigers" un Londonas "Saracens" regbisti Anglijas izlases treneru korpusam nebija pieejami.

Anglijas izlase, kura pirmā guva punktus, konkurenci "Barbarians" spēja izrādīt tikai daļu no pirmā puslaika, turklāt, viņi nespēja izmantot to, ka no 37. minūtes, pēc austrālieša Vila Skeltona nopelnītās sarkanās kartītes, līdz spēles beigām varēja mēģināt izmantot oponentu atrašanos mazākumā.

Mačs noslēdzās ar rezultātu 52:21 par labu "Barbarians" un tā ir šīs komandas lielākā uzvara pār Angliju. Interesanti, ka viņu vēsturiski lielākais zaudējums ir 12:73, ko 2016. gadā "barbariem" sagādāja angļi.

Starptautiskie mači turpināsies nākamās nedēļas nogalē, tostarp savu otro un pēdējo maču šī gada spēļu kalendārā aizvadīs "Barbarians", kuri tiksies ar Spāniju. Savukārt lielākā daļa planētas vadošo izlašu savas spēles sāks jūlija pirmajās dienās.


"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.