Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Regbija intrigas 9: "Miesnieku" spēlētāji atsakās spēlēt izlasē

Regbija intrigas 9: "Miesnieku" spēlētāji atsakās spēlēt izlasē
Regbija klubi "Livonia" un "Miesnieki" turpina cīnīties gan laukumā, gan ārpus tā
Foto: Regbija klubs Livonia

Latvijas regbija saimē šīs nedēļas sākumā turpina gruzdēt pagājušās nedēļas nogales notikumi, kad "Livonia" kluba komandas savstarpēji vienojās neiziet laukumā Latvijas čempionāta regbijā-7 otrā posma spēlē, šādi vēlāk izraujot no rokām čempiona titulu "Miesniekiem".

Sportacentrs.com jau vēstīja, ka pirms divām nedēļām čempionāta pirmajā etapā triumfēja ''Stats serviss"/"Miesnieki'' komanda, kamēr ''Baltic XL"/"Livonia'' negaidīti apstājās pusfinālā. Otrajā posmā sestdien scenārijs bija identisks, tomēr šoreiz komandas apmainījās vietām. Noslēgumā, pateicoties papildrādītājiem, kopvērtējumā triumfēja ''Baltic XL"/"Livonia''.

"Livonia" kluba pirmajai komandai bija obligāti nepieciešams, lai ''Stats serviss"/"Miesnieki'' sestdien netiek finālā. Līdz ar to bija jāpanāk, lai abas komandas savā starpā spēkotos jau pirms fināla, un tam "Livonia" izvēlējās ne pārāk godīgas metodes - noslēdzošajā apakšgrupas mačā bija jātiekas "Livonia" pirmajai komandai ar trešo, tomēr, kaut abu komandu spēlētāji atradās stadionā, tie neizgāja laukumā, saņemot tehniskos zaudējumus. Pēc šāda izgājiena "Jūrmalas" komanda uzreiz atsauca dalību no čempionāta, pēc turnīra kopā ar "Miesniekiem" un LMT regbija klubu "Eži" uzrakstot iesniegumu federācijai.

Svētdienas vakarā savu paziņojumu pauda arī "Livonia" komanda, sakot, ka pirmie taktiskās spēles sākuši tieši konkurenti, kad “Miesnieki” iepriekšējā vakarā paziņoja, ka nav izdevies savākt otro komandu dalībai turnīrā, tādējādi ietekmējot sacensību izspēles kārtību.

"Neizejot laukumā pēdējā spēlē (daudzās mikrotraumas no iepriekšējā nedēļā aizvadītajām cīņām izlases sastāvā un nopietnās traumas Upesciemā apakšgrupu spēļu laikā, lika kluba vadībai saudzēt savus spēkus izšķirošajām spēlēm), "Baltic XL"/"Livonia" palika otrie grupā un ieguva iespēju tikties jau pusfinālā pret "Stats serviss"/"Ķekava"," "Livonia" apraksta nedēļas nogales notikumus.

Tikmēr "Miesnieki" vaino konkurentus kalendāra sastādīšanā pēc sava prāta - divu "Livonia" komandu spēle pēdējā grupas kārtā bija nolikumam neatbilstoša. Tiek uzskatīts, ka šādi "Livonia" vēlējās panākt, lai pēdējā kārtā var nospēlēt kā nepieciešams, tomēr dienas gaita bija izvērtusies tā, ka pastāvēja vien ļoti neticama iespēja, ka "Baltic XL"/"Livonia" varētu palikt apakšgrupas otrajā pozīcijā, jo visi pārējie scenāriji tai solīja pirmo vai trešo vietu. Līdz ar to komandas izdomājušas abas neiziet laukumā, bet galvenais tiesnesis nav spējis atbildēt uz jautājumu, kura no vienībām pirmā paziņoja par nespēlēšanu, jo otrai tad pienāktos tehniskā uzvara.

Runājot par savu otro komandu, "Miesnieki" skaidro, ka tā ir veidota no Ķekavas Novada sporta skolas audzēkņiem, kuriem tajās dienās bija izlaidumu laiks, turklāt dienu vēlāk bija plānota dalība Latvijas U17 čempionātā. Līdz ar to vienība nespēja savākt sastāvu.

Savukārt otrdienas rītā "Miesnieki" paziņojuši, ka šīs komandas spēlētāji vienprātīgi atteikušies no piedāvājuma pārstāvēt Latvijas regbija-7 izlasi Eiropas čempionāta otrās spēcīgākās jeb "Trophy" divīzijas otrajā sabraukumā, kas mēneša beigās notiks Lietuvā. "Miesnieki" nepalīdzēja izlasei jau pirmajā sabraukumā, kas notika Horvātijā, jo paralēli sacentās komercturnīrā Amsterdamā. Šajā sabraukumā Latvija palika pēdējā, 12. vietā līdz ar to Lietuvā to gaidīs ļoti smaga cīņa par vietas saglabāšanu "Trophy" divīzijā.

""Miesnieki" šodien saņēmuši Latvijas Regbija federācijas vēstuli ar uzaicinājumu spēlētājiem pievienoties Latvijas regbija-7 izlasei, ko vada, lielākoties, regbija kluba "Livonia" menedžments ar Jāni Zumentu priekšgalā. Konsultējoties ar spēlētājiem, vēlamies paziņot, ka "Miesnieku" izsauktie spēlētāji Emīls Balodis, Hārdijs Nungurs, Elmārs Šefanovskis, Ivars Eglis nevēlas piedalīties Latvijas izlases treniņos un Eiropas čempionāta 2. posmā Lietuvā, Šauļos, kamēr izlasē amatu ieņems vai lēmumus pieņems RFC "Livonia" vadība, kas organizēja sporta spēļu rezultātu ietekmēšanu," teikts paziņojumā, kurā "Miesnieki" izsaka bažas, ka spēļu sarunāšana varētu notikt arī Eiropas līmenī.

"Šāds ir spēlētāju viedoklis," Sportacentrs.com norādīja "Miesnieku" menedžeris Romāns Višņakovs. "Vakar vērsos pie izlases galvenā trenera Dena Skarboro, kurš ir ļoti pozitīvs cilvēks. Viņš atbildēja, ka ir ļoti žēl par notikušo un, lai dodam viņam zināt, ja viņš kaut ko spēj darīt. Šādi nekad nav bijis - citreiz daži spēlētāji gāja uz izlasi, daži negāja, bet tagad viņi visi ir vienoti."

Sestdien pirmo iesniegumu par spēļu rezultātu sarunāšanu parakstīja "Miesnieku", LMT regbija kluba "Eži" un "Jūrmalas" pārstāvji. Gan Višņakovs, gan "Livonia" pārstāvis Zuments Sportacentrs.com otrdien norādīja, ka jūrmalnieki pašlaik savu parakstu jau no tā ir atsaukuši.

"Zinu, ka no "Livonia" puses tiek mēģināts ietekmēt tos, kas likuši parakstus. "Jūrmala", iespējams, parakstu atsaukusi, precīzi gan nezinu, bet "Ežu" prezidents ir solidārs ar mums un iesim līdz galam. "Jūrmala" viedokli pauda jau stadionā, noņemot komandu no čempionāta. Tas, ka tagad viņi nevēlas vērsties tālāk, lietas būtību nemaina," saka Višņakovs, kurš sestdien draudēja vērsties pat kriminālpolicijā, jo spēļu rezultātu sarunāšana Latvijā ir krimināli sodāma, bet pašlaik cer vispirms lietu atrisināt federācijas iekšienē un vien, ja tas neizdosies, tālāk vērsties, piemēram, Latvijas Olimpiskajā komitejā.

Kā Sportacentrs.com norādīja federācijas Disciplinārās komisijas priekšsēdētāja vietnieks Kārlis Sarkans, sākotnējo iesniegumu nebija parakstījuši klubu vadītāji, līdz ar to, lai tas tiktu izskatīts, nepieciešams oficiāls apstiprinājums no biedrību oficiālajiem pārstāvjiem.

"Iesniegsim atkārtoti. Ja arī pēc tam komisija paudīs, ka nav pietiekami dokumenti, dosimies tālāk ārpus federācijas. Šobrīd ļaujam federācijai to atrisināt iekšēji," saka Višņakovs. "Ar publikācijām medijos liekam saprast, ka nevēlamies, lai šis gadījums tiek aizmirsts. Iesaistīts arī ārzemju speciālists (Skarboro), kurš ir ļoti labs, negribētos viņu šī dēļ pazaudēt."

Zuments otrdien personisku iemeslu dēļ plašākus komentārus nesniedza, tomēr tāpat nepakautrējās asi pakritizēt savus principiālos konkurentus "Miesniekus". "Tas ir klubs, kas pats klaji pārkāpj ētikas kodeksu un godīgas spēles principus. Regbija klubs "Miesnieki" šogad vairākkārtīgi pārkāpuši kodeksus, ko piesauc protestā. Viens no piemēriem ir Regbija federācijas aizliegums viņiem startēt starptautiskās sacensībās, bet tādi gadījumi bijuši vairāki."

Zīmīgi, ka sestdien notika arī viens klusāk izskanējis fakts. Pērnā gada čempioni "Miesnieki" uz stadionu neatveda Latvijas čempionu trofeju (dēli), ko viņiem būtu bijis jānodod tālāk nākamajiem čempioniem. Kluba prezidents Uldis Bautris Sportacentrs.com norādīja, ka tas stāv kādā noliktavā.

"Kad piektdienas pēcpusdienā federācijas ģenerālsekretārs Oļegs Voroņins piezvanīja, vairs nebija iespējams to paņemt. Nav tā, ka nevēlējāmies to atdot," pauž Bautris.


, 2018-06-19 14:50, pirms 6 gadiem
Šādu bērnudārzu redzu pirmo reizi!!!!
, 2018-06-19 15:28, pirms 6 gadiem
Latvijas sporta lielākā problēma ir tā, ka Latvija ir nevis mazs dīķis, bet peļķe, bet ambīciju šeit ir tik daudz kā okeānā. Visās jomās. Regbijs šeit ir tikai kā viena no izpausmes jomām.

Ja runājam par LRF, tad tas, kas līdz šim, pēdējos gados, tika darīts, bija šādu individuālo ambīciju "apkalpošana". Vadībai bija savas idejas, viņi tās arī virzīja, neskatoties uz kopējo bildi. Tā var darīt atsevišķu klubu vadītāji, kuriem, teiksim, gribas panākumus vienā jomā, bet federācijai ir jādomā par visu. VISU, VISU, VISU.

Vienīgais var izteikt cerību, lai nākošā LRF vadība ņem vērā visas iepriekš pieļautās kļūdas un tiešām sāk strādāt regbija vairošainai un nostiprināšanai Latvijā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Foto: RK Valmieras "Fēnikss".

"Fēnikss" un daži "Livonia" regbisti devušies uz pārbaudes spēlēm Spānijā, kas ir Top20 rangā

Trešdien, 13. martā, regbija kluba Valmieras “Fēnikss” spēlētāji, kuriem pievienojušies arī daži livonieši, izlidojuši uz Barselonu, lai pēc tam dotos uz Spānijas Ziemeļaustrumu pilsētu Saragosu, kur nedēļas garumā aizvadīs treniņnometni un mērosies spēkiem pārbaudes spēlēs ar spēcīgām komandām no Spānijas, kas pasaules rangā ir labāko divdesmitniekā.