Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

"Lāči/Mūku sala" mazākumā kapitulē ar neierastu rezultātu "Livonia"

"Lāči/Mūku sala" mazākumā kapitulē ar neierastu rezultātu "Livonia"
Foto: Latvijas Regbija federācija / J. Bērziņš-Soms

Ceturtdien notikušajā Latvijas čempionāta regbijs-15 spēlē tikās RK "Livonia" un "Lāči/Mūku sala". Upesciemā notikušajā spēlē ar vairāk nekā nospiedošu pārsvaru uzvaru guva pašreizējie LČ R15 čempioni "Livonia". Spēles beigu rezultāts 127:3 (87:0).

• Sākot ar spēles pirmo minūti, kad mājinieki guva pirmos punktus, laukumā toni noteica livonieši. Bet ne ar to īpašs ir šis mačs. Citu spēļu vidū tas izceļas ar pāris zīmīgiem aspektiem.

• "Lāču" sastāvā laukumā gāja arī komandas treneris un viens Latvijas regbijam visvairāk devušajiem cilvēkiem - Uldis Bautris. Viņam šogad aprit 68 gadi.

• 127:3 nav regbijam ikdienišķs rezultāts. Tas, šķiet, ir trešais punktiem ražīgākais zaudējums Latvijas regbijs-15 čempionāta spēļu vēsturē.

• Spēle netika aizvadīta visas 80 minūtes. Tā tika pārtraukta pēc nospēlētām 69 minūtēm, jo lāču komanda bija palikusi tikai deviņu vīru sastāvā, kas ir minimālais pieļaujamais spēlētāju skaits laukumā. Tā kā nospēlēts bija vairāk, nekā 75% spēles pilnā laika, tad pēc regbijs-15 likumiem lāčiem netika ieskaitīts tehniskais zaudējums, bet gan tika fiksēts spēles fināla rezultāts 127:3.

• "Lāči"/"Mūku Sala" šo spēli iesāka 13 vīru sastāvā, bet otrajā puslaikā tas saruka līdz desmit spēlētājiem. Tuvojoties spēles 70.minūtei, tiesneši pamanīja, ka no laukumā palikušajiem deviņiem komandas spēlētājiem viens prasa maiņu, tāpēc tika pieņemts lēmums priekšlaicīgi pārtraukt spēli.

Uzteicams ir "Lāču/Mūku sala" komandas šīs spēles spēlētāju cīņas spars, mazākumā stājoties pretī čempioniem.

Izmantotie resursi:
rugby-latvia.lv


, 2022-06-18 08:45, pirms 2 gadiem
Un kādēļ bija jāpārtrauc spēli, ja Lāči palika minimālajā PIEĻAUJAMAJĀ sastāvā?
, 2022-06-18 09:10, pirms 2 gadiem
Tā jau maz komamdu, bet kā šajā gadījumā nesanāk nokomplektēt sastāvu spēlei.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.