Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Īrija ar "Grand Slam" uzvar Sešu nāciju čempionātā

Īrijas regbija izlase šodien ar 29:16 Dublinā pārspēja Anglijas valstsvienību, izcīnot savu iekto uzvaru piecos mačos un triumfēja 2023. gada Sešu nāciju čempionātā.

Šodien tika izspēlētas visas trīs pēdējās 2023. gada Sešu nāciju čempionāta cīņas un, iespējams, pretēji citu gadu situācijai, šogad katra spēle bija svarīga.

Vispirms Itālija tikās ar Skotiju un skoti šajā mačā vinnēja ar 26:14, taču spēle galīgi nebija viegla. Itāļi, sev raksturīgā stilā, vispirms nonāca iedzinējos, bet vēlāk prata pavērst cīņas gaitu sev par labu un skotiem bija pamatīgi jānopūlas, lai panāktu sev vajadzīgo rezultātu.

Par spēles galveno varoni kļuva Blērs Kinghorns, kurš guva trīs piezemējumus, tajā skaitā arī spēles pēdējās sekundēs, kad itāļi atradās tuvu skotu ieskaites zonai, taču pazaudēja bumbu un Kinghorns noslēdza Dūhana van der Merves uzsākto ātro uzbrukumu. Pašam van der Mervem pirms tam arī izdevās izcelties ar piezemējumu.

Otrajā cīņā Francija savā laukumā uzņēma Velsu. Francijas izlasei bija tīri labas izredzes uz uzvaru visā turnīrā, taču, lai iespējas realizētos vajadzēja notikt divām lietām – pašiem francūžiem bija jānoformē bonusa punkta uzvara un angļiem bija jāpārspēj īri.

Ar savu scenārija daļu francūži tika galā. Visnotaļ viduvēji spēlējošā un krīzi pārdzīvojošā Velsas komanda nespēja izrādīt nopietnu pretestību un, pateicoties Damjena Peno diviem no kopumā pieciem piezemējumiem, Francija 2023. gada pavasara turnīru noslēdza "ar glanci" – 41:28.

Vakarā visa uzmanība bija pievērsta Dublinai, kur Īrija tikās ar Angliju. Īriem viss bija maksimāli skaidrs – uzvara garantē pirmo vietu un "Grand Slam", bet angļiem viss bija daudz sarežģītāk, jo neko lielu viņi iegūt no šīs cīņas nevarēja, taču pēc kaunpilnās sagrāves pret Franciju, Stīva Bortvika čaliem bija jāmēģina kaut kā izkļūt no psiholoģiskās bedres.

Mača iesākumā abas komandas neko daudz rezultativitātē nespēja parādīt un kādu laiku angļi bija pat vadībā, taču vēl pirms puslaika pārtraukuma Īrija atrada variantus kā gūt piezemējumu, kad to izdarīja Dens Šīhens un tas šajā spēlē bija viņa pirmais piezemējums no diviem.

Puslaika beigās notika arī vēl viena epizode, kas kardināli mainīja mača gaitu – sarkanā kartīte tika parādīta Anglijas izlases spēlētājam Fredijam Stjuardam. Lai arī ne visi šim tiesnešu lēmumam piekrita, neko mainīt tajā nebija iespējams un angļi palika mazākumā līdz pat mača beigām.

Otrajā puslaikā, pēc tam kā dzelteno kartīti saņēma Džeks Viliss, angļiem jau nācās spēlēt 13 vīru sastāvā un tas dzēsa visas cerības, ka Bortvika komanda šajā vakarā spēs sabojāt īriem noskaņojumu.

Mača beigu rezultāts – 29:16 un tas Dublinā ļāva sākties svinībām, kas pagarinātu svētā Patrika dienas ballēšanos vēl uz vienu vakaru. Īpaši jāizceļ arī Džonijs Sekstons, kurš kļuva par visu laiku rezultatīvāko Sešu nāciju regbistu.

2023. gada Sešu nāciju kauss, 5. kārta

MājiniekiViesiRezultāts
SkotijaĪrija26:14
FrancijaVelsa41:28
ĪrijaAnglija29:16
#KomandaSUNZP
1.Īrija550027
2.Francija540120
3.Skotija530215
4.Anglija520310
5.Velsa51046
6.Itālija50051

Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.