Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Tulūza panāk minimālu uzvaru, Smits neieved "Harlequins" otrajā kārtā

Tulūza panāk minimālu uzvaru, Smits neieved "Harlequins" otrajā kārtā
Antonijs Duponts (ar bumbu), Foto: AFP/Scanpix

Šodien noslēdzās Eiropas regbija Čempionu kausa izslēgšanas maču pirmajā kārtā un to, pateicoties pēdējās minūtēs gūtam Atonija Duponta piezemējuma, pārvarēja iepriekšējās sezonas čempioni Tulūza.

Šajā nedēļas nogalē norisinājās Eiropas regbija Čempionu kausa pirmās izslēgšanas maču kārtas atbildes cīņas. Tās tika gaidītas ar īpašu interesi, jo šoreiz runa nebija tikai par vienas vai otras komandas uzvaru, bet gan par uzvarām ar noteiktu punktu skaitu, tā kā pirmajā Čempionu kausa "playoff" turnīra kārtā labākie tika noskaidroti divu maču summā.

- 2021. gada čempioni Tulūza uz "Ravenhill Stadium", kas ir Olsteras komandas mājas arēna, devās ar sešu punktu deficītu un, lai arī tas regbijā nav uzskatāms par neatspēlējamu, spiediens uz Francijas spēcīgāko vienību, neapšaubāmi, bija liels.

Spēle teju visā tās garumā bija ne tikai sīva, bet arī nervoza, tāpēc nav arī nekāds pārsteigums, ka cīņas karstumā tika nopelnīta kāda kartīte. Tiesa, šoreiz brīdinājumu saņēmēji bija olsterieši, kas arī lielā mērā noteica mača rezultātu. Trešajā minūtē dzeltenā kartīte tika parādīta pirmā mača varonim Robertam Balakūnam, bet 64. minūtē noraidījumu līdz spēles beigām saņēma Toms O’Tūls.

Neskatoties uz palikšanu mazākumā mājinieki vēl labu laiku cīnījās, taču pēdējais vārds piederēja viesiem – Antonijs Duponts kārtējo reizi nodemonstrēja spēju gūt punktus vajadzīgajā laikā un lauzt spēles gaitu. Šoreiz viņš guva piezemēumu 76. minūtē, kas ļāva Tomasam Ramosam sist pa vārtiem, lai panāktu nepieciešamo septiņu punktu pārsvaru un francūzis savu darbiņu arī padarīja.

Veiksmīga Tulūzas uzvara un iepriekšējā gadā izcīnīta titula aizstāvēšana var turpināties!

- Līdzīgā situācijā pēc pirmās kārtas atradās iepriekšējās sezonas Anglijas Premjerlīgas čempioni, Londonas "Harlequins", kuri savā laukumā uzņēma Monpeljē. Londoniešiem bija nepieciešams atspēlēt 14 punktu pārsvaru. Tas jau, protams, ir nopietnāk, taču zinot "Harlequins" spēles stilu un fantastisko spēju atspēlēties no teju jebkādiem deficītiem, pirms mača noteikti nebija bezcerības sajūtas.

Jau spēles pirmajā minūtē Hjūvs Džonss guva pirmo piezemējumu mājnieku labā un tas iezīmēja spēles gaitu, proti, "Harlequins" bija apņēmības pilni izlabot pirmajā spēlē pieļautās kļūdas. Francūži, protams, arī mēģināja neatpalikt, taču vienā brīdī kļuva skaidrs, ka spēle norit nevis par uzvaru, bet vajadzīgā punktu pārsvara noturēšanu.

Arī šajā mačā, cīņas pēdējās minūtēs, tika gūts piezemējums, kuru šoreiz izpildīja Luiss Linags, pēc kura viena komanda varēja panākt sev vajadzīgo pārsvaru un garantēt vietu otrajā izslēgšanas maču kārtā. Tomēr, Anglijas regbija jaunā zvaigzne Markuss Smits nespēja raidīt bumbu starp vārtu stabiem un "Harlequins" palika viena punkta attālumā no cīņas turpināšanas.

- Mansteras komanda bija viena no tām, kas spēja revanšēties par pirmajā spēlē piedzīvoto zaudējumu, ar 26:10 pārspējot Ekseteras "Chiefs", bet divu angļu komandu duelī starp Bristoles "Bears" un Seilas "Sharks", "Sharks" revanšējās par minimālo pirmās cīņas zaudējumu un atstāja bristoliešus "aiz borta".

- Šī brīža Anglijas Premjerlīgas līderi Lesteras "Tigers" gan iztika bez lieliem pārdzīvojumiem un, tāpat kā pirmajā cīņā, tika galā ar Klermonas dzelten-zilo armiju, 27:17.

2021./2022. gada Čempionu kauss regbijā, 1/8fināli, 1. spēles

MājiniekiViesi1. spēle2. spēleSumma
KonahtaLenstera21:2620:5641:82
Seilas "Sharks"Bristole9:1035:2944:39
BordoLarošē13:3123:3136:62
TulūzaOlstera20:2630:2350:49
"Stade Francais""Racing 92"9:2222:3331:55
Ekseteras "Chiefs"Manstera13:810:2623:34
KlermonaLesteras "Tigers"10:2917:2727:56
Monpeljē"Harlequins"40:2620:3360:59

Izmantotie resursi:
https://epcrugby.com/


"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Foto: Latvijas Regbija federācija.
1

Latvijas jauniešu izlase nedēļas nogalē piedalīsies Eiropas lielākajā jaunatnes regbija turnīrā

Jau šajā nedēļas nogalē, 6. un 7.aprīlī, gaidāms Eiropas lielākais jaunatnes regbija turnīrs “Portugal Rugby Youth Festival” – oficiālas Eiropas Regbija federācijas (Rugby Europe) sacensības, kurās startēs arī Latvijas U13 izlase.