Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Diedišķis

"Garkalne"/"Livonia" nenotur pārsvaru un pirmajā "Top" līgas pusfināla spēlē piekāpjas "Ažuolas"

"Garkalne"/"Livonia" nenotur pārsvaru un pirmajā "Top" līgas pusfināla spēlē piekāpjas "Ažuolas"
Foto: Juris Bērziņš-Soms. LRF

Sestdien Kauņā "Garkalne"/"Livonia" aizvadīja pirmo Baltijas "Top" līgas pusfināla spēli, kurā ar 26:36 (13:24) piekāpās vietējai "Ažuolas". "Livonieši" pamatturnīru A grupā noslēdza otrajā vietā, bet "Ažuolas" bija spēcīgākā B grupā.14 punktus ar četriem soda sitieniem un realizāciju "Garkalne"/"Livonia" komandai nopelnīja Donovans du Rands, pa piezemējumam Kristeram Rubinam un Arkādijam Remizovam, bet vēl divi punkti Markusam Krallišam."Garkalne"/"Livonia" rindās par labāko spēlētāju atzina Remizovu.

Mājinieki "Garkalne"/"Livonia" gatavību spēlei pārbaudīja jau pirmajā minūtē, kad bumbu no laukuma kreisās puses spēja nogādāt uz labo, un jau 42.sekundē ienesa pirmo piezemējumu. Pēc četrām spēlētām minūtēm "livonieši" jau bija iedzinējos ar 0:10, bet aktīva spēle pretinieku 22 metru zonā ļāva nopelnīt soda sitienu. Du Rands 14.minūtē guva viesu pirmos punktus, realizēdams soda sitienu - 3:10.

Piecas minūtes vēlāk "Ažuolas" vēlreiz pārkāpa noteikumus, un Donovans no aptuveni 26 metriem izlēma izpildīt sitienu pa vārtiem, kas padevās precīzs. Turpinājumā "livoniešiem" pārņemt vadību liedza dažas kļūdas saspēlē un "Ažuolas" prasmīgā spēle kontaktā.

22.minūtē "Ažuolas" pārķēra autu, bumbu ātri nogādāja no laukuma centra uz sānu un gar līniju sasniedza ieskaites zonu. Šoreiz lietuvieši iesita arī realizācijas sitienu - 17:6. Četras minūtes vēlāk līdzīgā veidā "Ažuolas" pārsvaru palielināja vēl par septiņiem punktiem. Bumba pēc cīņas ar divām piespēlēm tika nogādāta laukuma labajā pusē, kur viesi jau bija mazākumā un nespēja apturēt ieskrējušos pretinieku.

"Garkalne"/"Livonia" pirmo piezemējumu ienesa puslaika pašā galotnē. Vairāki uzbrukuma viļņi atdūrās "Ažuolas" aizsardzības "sienā" līdz Norberts Bekmanis izlēma bumbu piespēlēt ar kāju. Bekmaņa piespēli jau piezemējuma zonā notvēra Rubins, bet Krallišs pēcāk pievienoja divus punktus. Pirmais puslaiks noslēdzās iedzinējos ar 13:24.

Otro puslaiku veiksmīgāk iesāka "livonieši", nepilnu 15 minūšu laikā ar aktivitāti uzbrukumā nopelnot sešus punktus. Sākotnēji puslaika astotajā minūtē du Randa soda sitiens panāca 16:24, bet piecas minūtes vēlāk viņš pievienoja vēl trīs punktus - 19:24.

Spēle vēl aizraujošāka kļuva pēdējās 20 minūtēs. "Livonieši" mājinieku piezemējuma zonas tuvumā veiksmīgi izspēlēja autu un ar vairākām piespēlēm nogādāja bumbu pie Remizova, kuru ceļā uz piezemējuma zonu nespēja apturēt lērums lietuviešu. Remizovs panāca neizšķirtu 24:24, bet Donovans bija nekļūdīgs realizācijā un pirmo reizi vadībā izvirzīja "Garkalni"/"Livonia".

Pārsvaru noturēt izdevās aptuveni astoņas minūtes, lai arī "livonieši" vairākkārt spēja atstumt "Ažuolas" no piezemējuma zonas. 71.minūtē mājinieki, izmēģinājuši gūt punktus caur centru, devās uz sānu un no "raka" ātri bumbu nolika piezemējuma zonā. Sekojošais realizācijas sitiens nebija precīzs, bet 76.minūtē Dams Ramanausks ienesa pēdējo "Ažuolas" piezemējumu, mājiniekiem pirmajā pusfināla spēlē izraujot uzvaru.

Abas komandas otro pusfināla Ogres stadionā aizvadīs svētdien, 19.septembrī. Finālā iekļūs divu spēļu summā vairāk punktus guvusī komanda.

Pusfinālā iekļuva katras apakšgrupas divas spēcīgākās komandas. Mači paredzēti 11. un 19.septembrī, bet cīņa par 5.-8.vietu 12. un 18.septembrī. Divu spēļu summā tiks noskaidroti uzvarētāji cīņā par piekto, trešo un pirmo vietu, bet topošos septītās vietas ieguvējus gaida viens mačs.

Fināla un bronzas pirmā spēle gaidāma 25.septembrī, bet otrā 2.oktobrī.

Informāciju sagatavoja RFC Livonia preses dienests.


Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.
Foto: Latvijas Regbija federācija
1

Latvijas regbija izlase uzvar izšķirošajā cīņā par pirmo vietu divīzijā

LETA. Latvijas vīriešu regbija izlase sestdien Jelgavā izcīnīja uzvaru un ieņēma pirmo vietu Konferences divīzijā. Latvijas regbisti izšķirošajā mačā ar 29:25 (12:14) pārspēja Dāniju.
"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.