Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Asumiem bagātā spēlē regbijā-15 ''Fēnikss'' pārspēj ''Lāčus''

Asumiem bagātā spēlē regbijā-15 ''Fēnikss'' pārspēj ''Lāčus''
Foto: Juris Bērziņš-Soms.

Latvijas čempionāta regbija-15 otrajā spēlē, kas norisinājās Ķekavas stadionā, asumiem bagātā spēlē Valmieras "Fēnikss" ar 22:8 pārspēja mājiniekus "Lāči/MŪKU SALA".

Latvijas čempionāta regbija-15 otrajā spēlē Ķekavas stadionā tikās mājinieki "Lāči/MŪKU SALA" un Valmieras "Fēnikss". Šajā spēlē, šķiet, komandas izlādēja visu nedēļas laikā uzkrāto spriedzi, jo bez asumiem šajā spēlē neiztika un galvenajam tiesnesim Gunāram Andersonam darba bija pilnas rokas.

Pirmais puslaiks aizritēja mazrezultatīvi. Viesiem no Valmieras izdevās atklāt rezultātu tikai spēles 17.minūtē, kad uzbrukumu ar piezemējumu noslēdza 14.numurs, Edijs Vinters. Tomēr nevienai no komandām pirmo 40 minūšu turpinājumā tā arī neizdevās vēlreiz piezemēt bumbu pretinieka ieskaites laukumā. "Lāči" gan samazināja punktu starpību, Artūram Andersonam precīzi realizējot soda sitienu. Atpūtā ejot, ar 3:5 vadībā atradās "Fēnikss".

Otrajā puslaikā spēle turpinājās kā "uz nažiem". 50.minūtē starp abām komandām izcēlās pamatīga masveida spēkošanās, kā rezultātā valmierietis Kristaps Bērze par atklātu sitienu pretiniekam nopelnīja sarkano kartiņu, savukārt pie dzeltenajām kartiņām tika vēl viens "Fēnikss" spēlētājs Gatis Lovkins un divi Lāči - Mārtiņš Puķe un Mareks Vaičuks. Līdz ar to turpmākās minūtes komandas turpināja spēli jau "atvieglotos" sastāvos - katrā pa 13 spēlētājiem.

Lai gan "Fēnikss" regbistiem pēdējās 20 minūtes nācās aizvadīt mazākumā, šāds spēles pavērsiens ērtāks izrādījās tieši fēniksiešiem. Spēles turpinājumā viņiem izdevās veikt trīs piezemējumus, panākot 19 punktu pārsvaru - 3:22. Tikai spēles pēdējās minūtēs mājinieki "Lāči/MŪKU SALA" regbisti spēja piezemēt bumbu pretinieku ieskaites laukumā. Spēles noslēguma rezultāts 8:22.

Spēles labākie spēlētāji - "Lāči/MŪKU SALA" sastāvā Mārtiņš Puķe, savukārt RK "Fēnikss" rindās - Adrians Lovkins.

Izmantotie resursi:
rugby-latvia.lv


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Foto: RK Valmieras "Fēnikss".

"Fēnikss" un daži "Livonia" regbisti devušies uz pārbaudes spēlēm Spānijā, kas ir Top20 rangā

Trešdien, 13. martā, regbija kluba Valmieras “Fēnikss” spēlētāji, kuriem pievienojušies arī daži livonieši, izlidojuši uz Barselonu, lai pēc tam dotos uz Spānijas Ziemeļaustrumu pilsētu Saragosu, kur nedēļas garumā aizvadīs treniņnometni un mērosies spēkiem pārbaudes spēlēs ar spēcīgām komandām no Spānijas, kas pasaules rangā ir labāko divdesmitniekā.