Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Garkalne"/"Livonia" vēlreiz pārliecinoši uzvar "Lāčus" un svin sesto panākumu šosezon

Nedēļas vidū - trešdien - vien trīs dienas pēc pirmās spēles Baltijas "Top" līgā "livonieši" Ķekavā ar 61:10 (42:3) pārliecinoši uzvarēja mājiniekus Rāmavas "Lāčus".Mūsējiem tā bija jau sestā uzvara pēc kārtas šosezon. Savukārt abas komandas savā starpā pēdējo astoņu dienu laikā savā starpā tikās jau otro reizi. Šoreiz "Garkalne"/"Livonia" kungi bija saudzīgāki, jo 3.augusta spēlē "Lāči" bija spiesti kapitulēt ar 3:98.Rezultatīvākais "Garkalne"/"Livonia" rindās šajā spēlē ar 16 punktiem bija astoņus realizācijas sitienus īstenojušais Markuss Krallišs. Roberts Brikmanis un Miķelis Jurevičs ienesa divus piezemējumus, kamēr pa pieciem punktiem pievienoja Edvards Želvis, Dāvids Bērtiņš, Nikolajs Petjuņins, Kaspars Uķis un Raitis Zalāns."Livoniešu" rindās par labāko spēlētāju atzina Jureviču.

Jau līdz mača trešās minūtes sākumam "livonieši" bija panākuši 7:0. Brikmanim pirmais piezemējums spēlē, savukārt Krallišs vēl divus punktus pievienojas ar realizācijas sitienu. Aptuveni četras minūtes vēlāk viesi pārkāpa noteikumus, kā rezultātā "Lāči" ieguva iespēju izpildīt soda sitienu, pārsvaram uz tablo sarūkot līdz +4 (7:3). Tie gan izrādījās mājinieku vienīgie punkti pirmajā puslaikā, kamēr "livonieši" sāka ceļu pretim vēl 35 punktiem.

Tuvojoties puslaika vidum, 14.minūtē "Lāču" piezemējuma zonu sasniedza arī Želvis, bet Krallišs savu punktu ražu palielināja līdz četriem - 14:3. Krallišs vēl divus punktus ar precīzu realizācijas sitienu nopelnīja 22.minūtē, jo brīdi iepriekš bumbu ieskaites zonā ienesa Bērtiņš. Lai panāktu 35:3 uz rezultāta tablo, viesiem bija nepieciešamas vien septiņas minūtes. Cits teiks, ka sadarbība starp Jureviču un Krallišu jau sāk kļūt nedaudz garlaicīga, bet ne pēc "livoniešu" domām. Mača 29.minūtē abi regbisti pārsvaru bija palielinājuši līdz +32 - divi piezemējumi Jurevičam, un abos realizācijas sitienos precīzs bija Krallišs, kuram tas bija jau desmitais punkts.

Pirmā puslaika gala rezultātu nokārtoja Uķis, pēc kura piezemējuma Krallišs turpināja demonstrēt "apskaužamu kāju" - sestais realizācijas un puslaiks noslēdzies ar iespaidīgu pārsvaru 42:3.

Otrā puslaika devītajā minūtē pirmo piezemējumu "Lāčiem" ienesa Gvido Zaļmežs, bet Pelēcis, kurš mača ievadā precīzi izpildīja soda sitienu, pievienoja vēl divus punktus - 10:42. Zīmīgi, ka "Lāči" visus desmit gūtos punktus nopelnīja abu puslaiku sākumā, vēlāk mača turpinājumā vairs nespējot izcelties ar piezemējumiem vai soda sitieniem. Šajā sakarā gan jāatzīmē "Livonia"/"Garkalne" vīru prasme atlikušo spēles daļu aizvadīt pietiekami disciplinēti un ar mazu stresa līmeni tehniskajā izpildījumā.

59.minūtē viesi ar pieredzes bagātā Petjuņina palīdzību atkal pietuvojās 40 punktu pārsvaram. Kralliša septītais realizācijas sitiens panāca 49:10. Turpmākās 16 minūtes "livonieši" savus pretiniekus pasaudzēja un neguva 40 vai vairāk punktus, kā tas bija abu komandu nesenajā tikšanās reizē.

Spēles pēdējās piecās minūtēs piezemējumu ienesa gan Zalāns, gan Brikmanis, savukārt Krallišs kārtējo reizi piespieda tiesnešus doties pēc bumbas, kas lidoja starp vārtu stabiem. Sestajā sezonas spēlē "livonieši" ar 61:10 sagrāva Rāmavas pārstāvjus, svinot jau sesto uzvaru šosezon. Aizvien esam vienīgā komanda Latvijas čempionātā regbijā-15, kas nav cietusi zaudējumus.

"Garkalne"/"Livonia" komanda turpina pārbaudīt sevi un vien pēc trīs dienu atpūtas sestdien Ogrē plkst.14 "Top" līgas otrajā mačā tiksies ar Šauļu vienību "Baltrex". Turnīra pirmajā grupas spēlē ar 17:11 sīvā cīņā izdevās uzvarēt otru Šauļu klubu.

Pēc tam augustā "livonieši" aizvadīs vēl trīs Latvijas čempionāta spēles, kā arī vienu dueli "Top" līgā. Augusts mūsējiem pavisam "biezs" - astoņas spēles.

2021.gada Latvijas čempionāts regbijā norisināsies no 17.jūnija līdz 10.oktobrim.

Latvijas čempionātā regbijā-15 sezonu sāka sešas komandas - "Garkalne"/"Livonia", "Ķekava"/"Miesnieki", Rāmavas "Lāči", Valmieras "Fēnikss", "Eži"/"EK Sistēmas" un "Jūrmala", kas gan nesen paziņoja, ka Covid-19 dēļ izstājas no sacensībām.

Regulārā sezona pēc divu apļu turnīra noslēgsies 12.septembrī. Pirmo divu vietu ieguvējas automātiski nodrošinās vietu pusfinālā, bet klubi no trešās līdz sestajai vietai aizvadīs ceturtdaļfināla spēles. Regulārā turnīra čempioni pusfinālā tiksies ar 4.-5.vietas pāra uzvarētājiem, bet otrajā pozīcijā esošā komanda tiksies ar 3.-6.vietas pāra uzvarētāju. Līdz ar jūrmalnieku izstāšanos, paredzams, ka izspēles kārtība cīņā par vietām tiks mainīta.

Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā zaudējušās komandas savā starpā arī cīnīsies par piekto un sesto vietu. Visos "play-off" mačos uzvarētājs tiks noskaidrots vienā spēlē.