Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Diedišķis

"Garkalne"/"Livonia" jauno sezonu Baltijas "Top līgā" sāk ar uzvaru pār Šauļu komandu

Aizvadītajā svētdienā "Garkalne"/"Livonia" devās uz dienvidu kaimiņzemi Lietuvu, lai atklātu jauno Baltijas "Top līgas" sezonu. Pirmajā mačā "livonieši" ar 17:11 (0:6) uzvarēja vietējo Šauļu komandu.Pa piezemējumam ienesa Miķelis Jurevičs un Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) pārstāvis Donovans du Rands, kura rēķinā kopumā 12 punkti."Garkalne"/"Livonia" rindās par labāko spēlētāju atzina Kasparu Briedi.

Spēli Šauļos apņēmīgāk iesāka viesi, bet pirmajās 30 minūtēs punkti netika gūti. Abas komandas pretiniekus ik pa laikam spēja atvirzīt tuvu piezemējuma zonai, bet bez cerētā rezultāta. Netrūka cīņas epizožu un arī bumbas raidījumi uz priekšu, cerot, ka sāncenši kļūdīsies, bet ieskaites zonā bumba tā arī nenonāca.

Pirmos punktus Šauļu komanda guva mača 34.minūtē, kad iepretim vārtiem realizēja trīs punktu vērto soda sitienu. Epizode bija visnotaļ izklaidējoša. "Livonieši" tuvu pretinieku piezemējuma zonai pēc cīņas ieguva bumbu, kas nonāca Donovana rīcībā. Spēlētāja piespēle tika pārtverta, bet Donovans nepadevās un netālu no vārtiem paspēja noraut zemē pretinieku. Spēle turpinājās, un viens no Šauļu komandas pārstāvjiem nedaudz palēcās, kā rezultātā nonāca uz du Randa pleciem. Mūsu leģionārs mājinieku ar džudo cienīgu paņēmienu noguldīja uz zālāja, par ko arī izpelnījās kritiku. Mājinieki brīdi vēlāk gan varēja priecāties, jo panāca 3:0, bet epizodē iesaistītie spēlētāji jau iepriekš viens otram draudzīgi paspieda roku.

Vēl vienu sodu viesi nopelnīja pašā puslaika izskaņā, uzdāvinot Šauļu klubam vēl trīs salīdzinoši vieglus punktus. Arī otrs soda sitiens bija precīzs, puslaikam noslēdzoties iedzinējos ar 0:6. Atlikušajās 40 minūtēs cīņa kļuva tikai interesantāka.

"Garkalne"/"Livonia" nevilcinājās ar atspēlēšanos un jau otrā puslaika ceturtajā minūtē izdevās sasniegt ieskaites zonu. Tiesnesis gan ātri norādīja, ka punkti netiks skaitīti un dažus metrus pirms piezemējuma zonas jāiesaistās cīņā. Īsi pēc tam Šauļi bumbu izsita tuvāk centram autā, bet viesi turpināja aktīvi uzbrukt un 48.minūtē Jurevičam beidzot izdevās ienest pirmo piezemējumu mačā. Spēlētājs izmantoja nelielo apjukuma brīdi laukumā, ātri izspēlēja bumbu un ienesa to blakus vārtiem. Du Rands vēl divus punktus pievienoja ar realizāciju - 7:6.

Mājinieki savus pirmos piecus punktus ar piezemējumu nopelnīja 60.minūtē, bet bumba tika ienesta pašā laukuma stūrī, tāpēc vēl divus punktus neizdevās pievienot (11:7). 67.minūtē "livoniešiem" neizdevās iekarot ieskaites zonu no laukuma labās puses, taču izdevās saglabāt bumbu. Markuss Voitečko iepretim vārtiem piespēlēja Vigo Valdavam, bet viņš bumbu uzreiz nogādāja kreisajā pusē esošajam du Randam, kurš lēcienā nokārtoja 12:11. Sekmīgs realizācijas sitiens ļāva pārsvaru palielināt līdz trim punktiem.

Tuvojoties spēles beigām, nogurums sasniedza abu klubu pārstāvjus, bet "livonieši" tāpat turpināja dominēt laukumā. Šauļi biežāk sāka kļūdīties un 80.minūtē arī pārkāpa noteikumus, par ko viņus ar trim punktiem sodīja du Rands. Tiesneša svilpe atskanēja pēc 85 spēlētām minūtēm, viesiem sezonas ievadā svinot panākumu ar rezultātu 17:11.

Arī šoreiz atpūtas brīdis nebūs ilgs, jo trešdien viesos jātiekas ar nesen sagrautajiem Rāmavas "Lāčiem". Sestdien, 14.augustā, "livonieši" vienīgo reizi šosezon mājas spēli "Top līgā" aizvadīs Ogres stadionā, kur paredzēta cīņas ar citu Šauļu klubu "Baltrex".

29.augustā grupu turnīra pēdējā mačā "Garkalne"/"Livonia" Viļņa tiksies ar vietējo ''Geležinis Vilkas" komandu.

Otrā grupā cita Latvijas komanda "Ķekava"/"Miesnieki" pamatturnīrā tiksies ar ''Vairas-Kalvis-Jupoja'', ''Ažuolas'' un ''VRA-Tomosta''.

Pusfinālā iekļūs katras grupas divas spēcīgākās komandas. Mači paredzēti 11. un 19.septembrī, bet cīņa par 5.-8.vietu 12. un 18.septembrī. Divu spēļu summā tiks noskaidroti uzvarētāji cīņā para piekto, trešo un pirmo vietu, bet topošos septītās vietas ieguvējus gaida viens mačs.

Bronzas spēle gaidāma 25.septembrī, bet fināls - 2.oktobrī.

Informāciju sagatavoja RFC Livonia preses dienests


"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.