Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Latvijas regbisti Nāciju kausa spēlēs uzņems Serbiju un Andoru

Latvijas regbisti Nāciju kausa spēlēs uzņems Serbiju un Andoru
Latvijas regbija valstsvienības galvenais treneris Sergejs Lisko (pa labi)
Foto: Romualds Vambuts

Klāt ir rudens un klāt ir Eiropas Nāciju kausa (ENK) izcīņas kārtējās divas spēles 2B divīzijā. Šoreiz Latvijas regbisti abus mačus aizvadīs savā laukumā, kur par spēļu vietām izraudzītas Valmiera un Jelgava, bet pretiniekos mūsējiem būs Serbijas un Andoras valstsvienības.

12.oktobrī Valmierā, Jāņa Daliņa stadionā plkst.15:00 sāksies ENK izcīņas 2B divīzijas spēle starp Latvijas un Serbijas valstsvienībām. Pirmajā aplī izbraukumā Latvija serbiem diemžēl zaudēja ar 21:39. Tā būs abu komandu trešā savstarpējā spēkošanās. Vēl vienā reizē 2003.gada 3.maijā izbraukumā Belgradā Latvija uzvarēja 29:18.

Jāpiebilst, ka regbijs Valmierā netiks spēlēts pirmo reizi. 2004.gada 23.oktobrī Latvija Valmierā aizvadīja spēli pret Zviedriju, piekāpjoties sīvā cīņā tikai ar 18:20. Toties 2005.gada rudenī, turpat Valmierā, Latvijas ovālās bumbas meistari revanšējās zviedriem ar 18:5. Mačs pret serbiem, tātad, būs jau trešā reize, kad regbijs izlašu līmenī tiek spēlēts Valmierā.

Savukārt Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā, 26.oktobrī, regbijs tiks spēlēts pirmo reizi. Pretiniekos būs Andoras valstsvienība, kuru izbraukumā pirmajā aplī Latvija uzvarēja ar 22:11. Vēl kopš neatkarības atjaunošanas pret andoriešiem spēlēts 2006. gada 4. novembrī izbraukumā, kad izcīnīta uzvara ar 34:21, kā arī 2007.gada 24.novembrī, kad Rīgā, “Daugavas” stadionā uzvarēts ar 20:9. Arī spēle Jelgavā sāksies plkst.15:00.

Latvijas Regbija federācijas prezidents Juris Silovs: "Runājot par Latvijas izlases izredzēm šajos divos mačos, diemžēl jāsecina, ka daudzi vadošie spēlētāji iedzīvojušies traumās. Tomēr, pateicoties valstsvienības galvenajam trenerim Sergejam Lisko, motivācija komandai ir visnotaļ labā līmenī. Jācīnās tikai par uzvaru un par bonusa punktiem. Rudens ciklā svarīgi būs neizlaist savu iespēju no rokām un cerēt uz pretinieku neveiksmi."

Latvijas izlases galvenais treneris Sergejs Lisko: "Pret Serbiju komanda ir noskaņota nopietni cīnīties. Esam veikuši visnotaļ apjomīgu treniņu darbu, jo izlasei vajag vairāk saspēlētības. Diemžēl uz pirmo maču palīgā nebūs leģionāru no Krievijas. Latvijas čempionāta “Super 4” spēles aizritēja saspringtā cīņā un daudzi spēlētāji ir guvuši savainojumus. Toties valstsvienības sastāvā būs daudz jaunu uzvārdu. Uz pirmo maču pret Serbiju palīgā būs Antons Oseledko no Zviedrijas, Guntis Cirša no Norvēģijas un Mārtiņš Provizors no Īrijas. Pirmajā aplī Belgradā mēs zaudējām serbiem, tāpēc šoreiz jāspēlē nedaudz citādi. Viņiem ir savs rokraksts ar akcentu uz aizsardzības līniju, savukārt mums ir laba spēka cīņa. Pagājušogad rudenī Belgradā nospēlējām uz trīs ar mīnusu pēc piecu baļļu sistēmas. Šogad jācenšas spēlēt labāk un nepieļaut tās kļūdas, kas bija Belgradā."

Latvijas izlases spēlētājs Valters Raņķis: "Pret serbiem mums papildu motivācija nav vajadzīga kopš Eiropas čempionāta regbijā 7 Rīgā, kad zaudējām viņiem finālā. Pagājušogad, ka rudenī viņiem zaudējām Belgradā, ir notikušas lielas pārmaiņas. Toreiz “noslīka” pirmie kucēni mūsu sadarbībai ar galveno treneri Sergeju Lisko. Tagad, ceru, būsim guvuši mācību. Tiesa, lielu robu izlases rindās ir iecirtis tas, ka traumēti vairāki vadošie spēlētāji."

Pēc pirmā apļa spēlēm, kurā katra komanda aizvadījusi pa četriem mačiem, vadībā ar 19 punktiem ir Izraēla. Seko Latvija ar 11, Dānija ar 7, Andora un Serbija ar 6 punktiem. ENK 2B uzvarētāja komanda iekļūs 2A divīzijā, bet otrās vietas ieguvēja aizvadīs pārspēles ar 2A divīzijas priekšpēdējo komandu. Ar Izraēlu savā laukumā un Dāniju viesos būs jāspēlē 2014. gada pavasarī. Latvijas uzdevums pēc šo sacensību beigām ir atgriezties 2A divīzijā.

ENK 2B divīzijas turnīra tabula pēc pirmā apļa

KomandaSUNZBonusa punktiPunkti kopā
Izraēla4400319
Latvija4202311
Dānija411217
Andora411206
Serbija410326

Informāciju sagatavoja:
Jānis Erenbergs,
Latvijas Regbija federācijas preses sekretārs


"Livonia" (dzeltenie) spēle pret Eleju par 1. vietu U14, kur ar 5:2 uzvarēja livonieši. Foto: Juris Bērziņš-Soms

Ar "Livonia", "Mītava" un Elejas uzvarām sācies Latvijas čempionāts regbijā jauniešiem

Pirms dažām dienām ar pirmo posmu sākās 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā trijām jaunākajām jauniešu vecuma grupām, kur ar uzvarām izcēlās RK “Livonia” U14 grupā, RK “Mītava” U12 grupā un Eleja U10 grupā.

Latvijas regbija izlase sestdien Jelgavā izšķirošajā spēlē par 1. vietu uzņems Dāniju

Sestdien, 20. aprīlī, Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā sporta centrā, plkst. 13:00 Latvijas regbija izlase mērosies spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Abas komandas atrodas Eiropas Nāciju kausa izcīņas “Conference” divīzijas tabulas pirmajās divās vietās. Spēle būs noslēdzošā cīņa grupu turnīrā.
"Livonia" regbistes ar jauno treneri Elmāru Šefanovski. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" sieviešu regbija komandu trenēs vīriešu izlases kapteinis Šefanovskis

Jauno sezonu Regbija kluba “Livonia” sieviešu komandu uzsāks jauna trenera vadībā. Livonietes šajā sezonā trenēt ir uzsācis Latvijas vīriešu regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis, nomainot Dienvidāfrikas speciālistu.