Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Nedēļas nogalē ''Ķekava/Miesnieki'' un ''Garkalne/Livonia'' noskaidros jauno čempionu regbijā

Nedēļas nogalē ''Ķekava/Miesnieki'' un ''Garkalne/Livonia'' noskaidros jauno čempionu regbijā
Foto: LRF

Jau pēc divām dienām Baldones stadionā tiks noskaidroti Latvijas čempioni regbijā-15. Spēlē par pirmo vietu spēkiem mērosies Latvijas regbija līdervienības – “Garkalne/Livonia” un “Ķekava/Miesnieki”. Savukārt cīņā par trešo vietu tiksies Valmieras “Fēnikss” un “Eži/EK Sistēmas”.

Noslēgumam pietuvojusies Latvijas regbija sezona, kur cīņas laukumos bija spraigas un azartiskas. Par to šī gada finālisti pārliecinājās arī pirms nedēļas notikušajās pusfināla spēlēs, kur abas līdervienības kādu spēles nogriezni atradās iedzinējos.

“Ķekava/Miesnieki” parādīja raksturu un pusfināla spēles otrajā puslaikā spēja atspēlēties no 7:17 un pieveikt 2020. gada 3. vietas ieguvējus komandu “Eži/EK Sistēmas”. Savukārt “Garkalne/Livonia” ar 42:29 pārspēja pagājušā gada 4. vietas ieguvējus Valmieras “Fēnikss”.

Atskatoties uz “Garkalne/Livonia” un “Ķekava/Miesnieki” pēdējā gada savstarpējo spēļu statistiku, intriga saglabājas. 2020. gada finālā ļoti emocionālā cīņā ar 13:10 par čempioniem tika kronēti “Ķekava/Miesnieki”. Savukārt 2021. gada sezonas pirmajā spēlē ar 29:23 uzvaru svinēja ''Livonia'' regbisti. Šīs sezonas otrā savstarpējā spēle nenotika. Abu komandu treneri kā būtisku gaidāmo spēli ietekmējošu faktoru min traumēto pirmā sastāva spēlētāju skaitu, kas abās komandās ir ievērojams.

“Garkalne/Livonia” galvenais treneris Tomas Zibonis stāsta: “Nevaru teikt, ka pašreiz komandā ir labākā situācija ar spēlētājiem. Latvijas čempionāta spēlēs daudzi spēlētāji ir guvuši lielākas vai mazākas traumas. Līdz ar to plānojam aizvadīt spēli ne optimālākajā sastāvā. Tomēr šai spēlei esam gatavojušies jau ilgi – arī “otrā sastāva” spēlētāji ir apguvuši komandas taktiskos risinājumus un aktīvi gatavojas finālam. Zinām, ka ''Miesnieki'' atdos laukumā 100%, taču mēs esam izsalkuši vest galveno trofeju mājās. Zinot, ka savstarpējās spēles ir sīvas un rezultāta ziņā līdzīgas, cīnīsimies par katru laukuma metru un par katru punktu, kuru varam gūt”.

Savukārt Kristaps Andersons ir lakonisks: “Jā, komandā ir vairāki traumēti atslēgas spēlētāji. Protams, puiši grib spēlēt, bet ar nopietnām traumām laukumā neviens nedosies, tādēļ pamatsastāva komplektācija vēl ir procesā. Pašreiz strādājam pie risinājumiem, kā organizēt spēli, lai to uzvarētu. Viens no galvenajiem uzdevumiem – tikt galā ar pretinieku līderiem. Ja šo paveiksim, tad viss būs kārtībā”.

Atgādinām, ka spēles notiks Baldonē, Baldones vidusskolas stadionā. Spēle par trešo vietu 9.oktobrī sāksies pulksten 11.00 un tajā tiksies Valmieras "Fēnikss" un "Eži/EK Sistēmas". Spēle par čempionu titulu sāksies pulksten 14.00. Finālu tiešraidē translēs LTV7 kanāls.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Regbija federācija


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Foto: RK Valmieras "Fēnikss".

"Fēnikss" un daži "Livonia" regbisti devušies uz pārbaudes spēlēm Spānijā, kas ir Top20 rangā

Trešdien, 13. martā, regbija kluba Valmieras “Fēnikss” spēlētāji, kuriem pievienojušies arī daži livonieši, izlidojuši uz Barselonu, lai pēc tam dotos uz Spānijas Ziemeļaustrumu pilsētu Saragosu, kur nedēļas garumā aizvadīs treniņnometni un mērosies spēkiem pārbaudes spēlēs ar spēcīgām komandām no Spānijas, kas pasaules rangā ir labāko divdesmitniekā.