Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Garkalne"/"Livonia" gūst teju 100 punktus un sarauj gabalos Rāmavas "Lāčus"

Graujošas basketbola spēles cienīgu rezultātu otrdien mājās sasniedza "Garkalne"/"Livonia" vienība, kas Latvijas čempionāta regbijā-15 mačā ar 98:3 (48:3) sagrāva Rāmavas "Lāčus". Nevienai citai komandai šosezon vēl nav izdevies gūt 98 punktus, tāpat neviena komanda uzvaru nav svinējusi ar neticamo +95.

Rezultatīvākais mājinieku rindās ar 20 punktiem, kas gūti četros piezemējumos, bija Miķelis Jurevičs, 19 punktus pievienoja čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Donovans du Rands, Valērijs Runco kārtējo reizi priecēja ar "precīzu kāju", 14 punktus gūdams septiņās realizācijās, bet Janeks Taškāns, Vigo Valdavs un Markuss Voitečko ar bumbu rokās ieskaites zonu sasniedza divreiz. "Lāčiem" vienīgos trīs punktus ar soda sitienu guva Jānis Pelēcis.

Jurevičs un Pelēcis tika atzīti par labākajiem spēlētājiem savās komandās.

Tāpat kā čempionāta iepriekšējā spēlē, kas tika aizvadīta sestdien, mājinieki līdzjutējus pirmo reizi iepriecināja jau pašā mača sākumā. Ceturtajā minūtē Taškāns ar piezemējumu atklāja spēles rezultātu, bet sekojošais realizācijas sitiens nebija sekmīgs. Jau astotajā minūtē "livonieši" uz rezultāta tablo sasniedza divciparu skaitli, jo du Rands ienesa otro piezemējumu un brīdi vēlāk arī nekļūdījās divu punktu vērtajā sitienā.

Arī turpinājumā divi piezemējumi mājiniekiem izdevās ar četru minūšu starpību. Kaspars Uķis panāca 17:0, un 16.minūtē Voitečko ienesa vēl vienu piezemējumu, panākdams 22:0. Drīz vien sekoja Runco precīzais realizācijas sitiens - 24:0. Vienīgos trīs punktus viesi ar soda sitiena palīdzību guva pirmā puslaika vidū, taču atspēlēšanās nesekoja, tieši pretēji, "Garkalne"/"Livonia" turpinājumā guva vēl 24 punktus.

Nepilnu minūti pēc "Lāču" pirmajiem punktiem kārtējo reizi pretiniekiem nenotverams bija mūsu ātrais leģionārs du Rands. Arī šoreiz neizdevās pievienot vēl divus punktus, bet bēda maza, jo 25.minūtē Jurevičs un Runco kopējiem spēkiem nokārtoja 36:3. Atlikušajā laikā piecus punktus ar piezemējumu guva Valdavs juniors un du Rands, kamēr Runco vēlreiz bija nekļūdīgs realizācijas sitiena izpildē. 40 spēlētas minūtes noslēdzās ar graujošu rezultātu - 48:3.

Otrajā puslaikā pirmos punktus "livoniešiem" nopelnīja neviens cits kā Taškāns (53:3), kurš iepriekš atklāja mača rezultātu. Šī bija vēl viena reize, kad neizdevās iesist realizāciju, kas summā, iespējams, ļautu sasniegt 100 gūto punktu robežu. Deivids Ločmelis otrā puslaika septītajā minūtē ar piezemējumu guva "Garkalne"/"Livonia" 60.punktu, kamēr du Rands bumbu raidīja vārtos, komandu lēnām pietuvinot astotajam desmitam.

"Lāči" nespēja rast pretargumentus pieredzes bagātākiem pretiniekiem. Mūsējie dominēja visos spēles aspektos. No 51. līdz 56.minūtei ar piezemējumiem izcēlās Jurevičs un Voitečko (70:3), bet atkal kliboja realizācijas sitienu precizitāte. Līdz 71.minūtei "livonieši" jau bija sasnieguši spēles gala rezultātu. Bumbu divreiz "Lāču" zonā ienesa Jurevičs, bet pa pieciem punktiem pievienoja Valdavs un Krallišs. Pēc visiem trim piezemējumiem nekļūdīgs realizācijas sitienos bija Runco.

"Garkalne"/"Livonia" šosezon piecās spēlēs svinējusi uzvaras un ir vienīgā komanda, kas vietējā čempionātā spēlē bez zaudējumiem. Svētdien, kad Tokijā notiks olimpisko spēļu noslēguma ceremonija, "livonieši" Šauļos aizvadīs savu pirmo šīs sezonas Baltijas "Top līgas" spēli, kas paredzēta plkst.17.

Vien trīs dienas vēlāk - 11.augustā - mūsējiem būs atkārtota iespēja pirmo reizi šosezon gūt 100 punktus vienā spēlē. Otrdien nedaudz pievīla precizitāte realizācijas sitienos. Uzlabojot šo spēles komponenti, vīriem ir visas iespējas Ķekavā uz rezultāta tablo priecāties par trīsciparu skaitli.

Pērn "Top līgā" izcīnīta piektā vieta.

2021.gada Latvijas čempionāts regbijā norisināsies no 17.jūnija līdz 10.oktobrim.
Latvijas čempionātā regbijā-15 startēs sešas komandas - "Garkalne"/"Livonia", "Ķekava"/"Miesnieki", Rāmavas "Lāči", Valmieras "Fēnikss", "Eži"/"EK Sistēmas" un "Jūrmala".

Regulārā sezona pēc divu apļu turnīra noslēgsies 12.septembrī. Pirmo divu vietu ieguvējas automātiski nodrošinās vietu pusfinālā, bet klubi no trešās līdz sestajai vietai aizvadīs ceturtdaļfināla spēles. Regulārā turnīra čempioni pusfinālā tiksies ar 4.-5.vietas pāra uzvarētājiem, bet otrajā pozīcijā esošā komanda tiksies ar 3.-6.vietas pāra uzvarētāju.

Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā zaudējušās komandas savā starpā arī cīnīsies par piekto un sesto vietu. Visos "play-off" mačos uzvarētājs tiks noskaidrots vienā spēlē.

Informāciju sagatavoja RFC Livonia preses dienests