Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Garkalne/Livonia" otrajā puslaikā atspēlējas un uzvar "Jūrmalu"

Andrejs Siliņš

"Garkalne/Livonia" otrajā puslaikā atspēlējas un uzvar "Jūrmalu"
Foto: Zigismunds Zālmanis (LRF)

4.augusta vakarā Upesciemā, Latvijas regbija XV mačā “Garkalne/Livonia” atspēlēja deviņu punktu deficītu un uzvarēja “Jūrmalu” ar 36:14 (7:9).

“Jūrmala” maču pret Latvijas čempioniem sāka ar 9:0 izrāvienu, un vēl otrā puslaika sākumā jūrmalnieki bija vadībā, ar 14:7. Spēles gaita mainījās pēc otrajā puslaikā nospēlētām 10 minūtēm, kad “Livonia” veica piecus piezemējumus pēc kārtas, mača izskaņā izcīnot drošu uzvaru.

Nauris Bērziņš: Jūs sagaidīsiet no “Jūrmalas” pārsteigumus nākotnē
Pēc spēles viens no “Jūrmalas” kluba līderiem Nauris Bērziņš atzina, ka katrā mačā viņa komanda dodas uz priekšu ar domu uzvarēt, tomēr komandai joprojām ir problēmas ar saspēli: “Ir sanācis tā, ka šīs spēles Latvijas čempionātā ir arī mūsu pirmās pārbaudes spēles, tāpēc skaidrs, ka vēl pietrūkst sapratnes laukumā starp spēlētājiem, lai būtu laba saspēle. Pagaidām vēl mēģinām katrs atrast savu vietu laukumā, salikt to zīmējumu, kādam tam ir jābūt.” Par spīti trijiem zaudējumiem Latvijas čempionātā, Bērziņš uzskata, ka “Jūrmalai” ir labs potenciāls izaugsmei: “Mums ir ļoti perspektīvi spēlētāji, komandā atnākuši arī jauni čaļi no džudo un citiem sporta veidiem – viņi ir jauni, spēcīgi un perspektīvi. Domāju, ja kodols saglabāsies, mēs iesim uz priekšu, progresēsim un noteikti jūs sagaidīsiet no “Jūrmalas” pārsteigumus nākotnē.”

Gundars Grieķis: Laikam kādam likās, ka būs vieglāk
Viens no “Garkalne/Livonia” pieredzējušākajiem spēlētājiem, kurš vada arī spēlētājus laukumā ir Gundars Grieķis. Viņš atzīst, ka mačā pret “Jūrmalu” komandai ilgu laiku bija jādomā tikai par aizsardzību: “Komanda reāli pamodās tikai pēc pirmajām 35 minūtēm. Pirmajā pusstundā mums bija tikai aizsardzība, aizsardzība un aizsardzība. Skaidrs, ka nevari tikt pie punktiem, ja visu laiku atrodies savā laukuma pusē. Pašam grūti saprast kāpēc gulējām - laikam kādam likās, ka būs vieglāk. Pēc tam pamodāmies un sākām spēlēt savu spēli - cīnījāmies, atkapājāmies un spēle aizgāja.”

Grieķis atklāja, ka “Livonia” komandā joprojām ir nopietnas sastāva problēmas, taču savainotie spēlētāji lēnām atgriežas ierindā: “Neteikšu, ka tagad mums ir slikts sastāvs, vienkārši vairākiem spēlētājiem vēl nav uzkrāta pietiekoši liela pieredze. Vienubrīd mums bija pat divpadsmit savainoto spēlētāju, bet situācija uzlabojas - pēc nedēļas uz spēli pret “Ežiem” jau gatavojamies būt gandrīz labākajā sastāvā”.

Informāciju sagatavoja
Lauris Lizbovskis
LRF preses dienests