Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

"Panthers" izrauj uzvaru NRL finālā

"Panthers" izrauj uzvaru NRL finālā
Foto:AFP/Scanpix

Penritas "Panthers", gūstot vēlu piezemējumu un raidot vārtos tam sekojošo realizācijas sitienu, šodien ar 14:12 Nacionālās regbija līgas (NRL) finālā pārspēja Jaundienvidvelsas "Rabbitohs", tiekot pie pirmā čempionu titula kopš 2003. gada.

Šodien Austrālijas pilsētā Brisbenā, "Suncorp Stadium" arēnā, tika aizvadīts viens no zaļā kontinenta sporta dzīves svarīgākajiem notikumiem, proti, Nacionālās regbija līgas (NRL) finālmačs, kurā tikās divas Sidnejas komandas – Jaundienvidvelsas "Rabbitohs" un Penritas "Panthers".

Abas šīs komandas regulārās sezonas laikā demonstrēja lielisku sniegumu un kopā ar Melburnas "Storm" veidoja trīs pārliecinoši spēcīgāko komandu grupu tāpēc to nonākšana līdz finālam drīzāk ir saucama par likumsakarīgu. Arī apstāklis, ka "Storm" netika līdz "Grand Final" mačam, pusfinālā piekāpjoties Penritas komandai, nav saucams par pārsteigumu.

Cita lieta, ka Brisbenā šī Jaundienvidvelsas štata komandu cīņa nez vai tika gaidīta ar lielu sajūsmu, jo vietējā komanda, "Broncos", sezonu noslēdza trešajā vietā no beigām, turklāt abas finālistes pārstāvēja Kvīnslendas štatam "nedraudzīgo" Jaundienvidvelsu, kas NRL kontekstā ir diezgan principiāli sāncenši.

Tiesa, brisbenieši varēja atrast savus favorītus, tā kā "Rabbitohs" galvenais treneris Veins Benets daudzus gadus trenēja "Broncos" komandu, atnesot tai sešus čempionu titulus, bet sev nodrošinot uzvarām bagātākā NRL galvenā trenera godu. 71 gadu vecajam speciālistam šī arī bija atvadu spēle no Jaundienvidvelsas komandas.

Pievēršoties notikumiem laukumā, ko klātienē vēroja teju 50 tūkstoši skatītāju, jāsaka, ka, kā jau finālos tas notiek ārkārtīgi bieži, komandas savu spēli veidoja mēģinot izvairīties no lielām un rupjām kļūdām, kas arī nozīmēja, ka vispirms tika domāts par aizsardzību un tikai tad meklētas iespējas kaut ko paveikt uzbrukumā.

Pirmajiem tas izdevās Penritas regbistiem, kuri arī mača sākumā izveidoja ilgstošu spiedienu uz "Rabbitohs" ieskaites zonu, kad Mets Bērtons izrādījās par visiem veiklāks, taču ilgi gan viņi vadībā nebija, jo četras minūtes vēlāk jaundienvidvelsietis Mets Bērtons nodemonstrēja ne tikai veiklības, bet arī lieliskas ātruma īpašības, izlaužoties caur Penritas aizsardzības līniju.

Pēc šāda rezultativitātes uzplaiksnījuma komandas atkal spēlēja piesardzīgi un apmainījās vien ar precīziem sodiem. Tā tas turpinājās līdz pat 67. minūtei, kad saomānis Stīvens Kričtons pārtvēra "Rabbitohs" piespēli un neviena netraucēts aizskrēja uz ieskaites zonu. Tik spraigā cīņā tas bija labs pieteikums uz uzvaru.

Jaundienvidvelsas "Rabbitohs" gan parūpējās par drāmu, jo, izmantojot gan savas pēdējās spēku rezerves, gan pretinieku sodu, atguva četrus punktus, kad ieskaites laukuma malā bumbu piespieda Alekss Džonstons, taču neizšķirtu "Rabbitohs" panākt nespēja, jo Adama Reinoldsa raidītā bumba lidoja burtiski dažus centimetrus garām vārtiem. "Trusīšu" komandas kapteinis, šīs sezonas labākais sitējs pa vārtiem un otrais rezultatīvākais spēlētājs Reinoldss savu kļūdu gan mēģināja labot, pēdējā mača minūtē izšķiroties par dropsitienu, taču tas bija gan sasteigts, gan krietni par zemu un īsu.

Penritas "Panthers" komandai atlikušajās 40 sekundēs atlika vairs tikai "nosist" laiku un čempionu titula svinības varēja sākties!

Penritas "Panthers" komandai, kura 2020. gadā bija NRL regulārās sezonas uzvarētāji, šis bija tikai trešais čempionu tituls kluba pastāvēšanas vēsturē un pirmais kopš 2003. gada. Savukārt "Rabbitohs", kas ar 21 titulu ir visu laiku titulētākā Austrālijas regbija līgas komanda, šī bija jau 14. neveiksme Premjerlīgas finālu vēsturē.

2021. gada NRL "Grand final" labākās epizodes

Izmantotie resursi:
https://www.nrl.com/


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Foto: RK Valmieras "Fēnikss".

"Fēnikss" un daži "Livonia" regbisti devušies uz pārbaudes spēlēm Spānijā, kas ir Top20 rangā

Trešdien, 13. martā, regbija kluba Valmieras “Fēnikss” spēlētāji, kuriem pievienojušies arī daži livonieši, izlidojuši uz Barselonu, lai pēc tam dotos uz Spānijas Ziemeļaustrumu pilsētu Saragosu, kur nedēļas garumā aizvadīs treniņnometni un mērosies spēkiem pārbaudes spēlēs ar spēcīgām komandām no Spānijas, kas pasaules rangā ir labāko divdesmitniekā.