Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Garkalne"/"Livonia" "sabradā" "Eži"/"EK Sistēmas" un Latvijas čempionātā izcīna ceturto uzvaru pēc kārtas

Upesciema stadionā sestdien mājinieki "Garkalne"/"Livonia" Latvijas čempionātā regbijā-15 svinēja jau ceturto uzvaru šosezon. "Livonieši" ar 48:13 (17:8) sagrāva "Eži"/"EK Sistēmas" komandu, sezonu turpinot bez neveiksmēm.

Latvijas čempionātā "Garkalne"/"Livonia" šosezon jau izcīnījusi četras uzvaras un ir vienīgā komanda, kas šosezon vēl nav piedzīvojusi zaudējumu. Šī "livoniešiem" šosezon bija otra graujošākā uzvara, jo čempionāta otrajā mačā ar 50:17 uzvarēts "Jūrmalas" klubs.

Ar 19 punktiem rezultatīvākais bija leģionārs no Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) Donovans du Rands, par pieciem punktiem mazāk Markusam Krallišam, divi piezemējumi Janeka Taškāna rēķinā, bet pieci punkti Arkādijam Remizovam.

"Garkalne"/"Livonia" rindās par labāko spēlētāju tika atzīts Vigo Valdavs. Šo pašu godu "Eži"/"EK Sistēmas" komandā izpelnījās Matīss Zicāns.

Mājinieki sestdien klātesošos līdzjutējus ar iespaidīgu sniegumu priecēja jau no pirmajām minūtēm, jo rezultāta tablo pēc aptuveni astoņām spēlētām minūtēm vēstīja drošo 14:0. Spēles rezultātu ceturtajā minūtē atklāja Taškāns, kura kontā pirmais piezemējums. Vēl divus punktus ar precīzu realizācijas sitienu pievienoja mūsu leģionārs no DĀR du Rands, kurš divus punktus nopelnīja arī pēc Kralliša piezemējuma.

"Eži" rokas nenolaida un pacietīgi virzīja bumbu tuvāk pretinieku piezemējuma zonai. "Garkalne"/"Livonia" vienu no uzbrukumiem apturēja ar sodu, kas no izspēles vietas lika atkāpties desmit metrus. Tas pretiniekiem palīdzēja ieskrieties un 12.minūtē izprovocēt vēl vienu sodu, kā rezultātā Zicāns ar sitienu no netālas distances iepretim vārtiem viesiem nopelnīja pirmos trīs punktus (3:14). 15.minūtē sodu ļoti tuvu piezemējuma zonai nopelnīja arī viesi, un Donovans "Ežus" par to sodīja - 17:3. Desmit minūtes vēlāk "Garkalnes"/"Livonia" aizsardzībā brīvu laukumu atrada Dairis Baranovs, nokārtojot pirmā puslaika gala rezultātu (17:8).

Otrā puslaika ievadā "Eži" pieļāva kļūdu, bet mājinieki brīdi vēlāk cīņā izcīnīja bumbu un nogādāja to pie DĀR pārstāvja. Du Rands laukuma vidū izspruka no kontakta starp diviem spēlētājiem un lielā ātrumā virzījās uz laukuma sānu, spējot sasniegt piezemējuma zonu - 22:8. Spēlētājs bumbu ieskaites zonā ienesa pašā stūrī, bet tas nebija šķērslis iesist realizācijas sitienu, kas panāca 16 punktu pārsvaru.

Tuvojoties otrā puslaika desmitajai minūtei pie "Ežu" piezemējuma zonas notika cīņa, kas "Garkalne"/"Livonia" komandu negaidīti atalgoja ar vēl pieciem punktiem. Ļoti gudri nospēlēja Taškāns. Mājinieki pretiniekus lēnām iestūma aiz līnijas, un tiklīdz bumba bija teju ieskaites zonā, tai virsū uzlēca Taškāns, panākot 29:8. Šoreiz no diezgan šaura leņķa Donovovam neizdevās pārsvaru palielināt vēl par diviem punktiem.

Tradīcijām bagātā "Eži"/"EK Sistēmas" vienība šajā mačā spēlēja ar vairākiem rezervistiem sastāvā, un mača otrajā pusē tas bija īpaši jūtams, jo tehnisko brāķu laukumā netrūka. Abas komandas uz brīdi piekopa vienkāršu taktiku - raidīt bumbu tuvāk pretinieku zonai. Edgaram Poļikevičam teju izdevās ienest piezemējumu, bet bumba izslīdēja no rokām, tāpēc punktus gūt neizdevās. 55.minūtē mājinieki aktīvi nospēlēja uzbrukumā, pie pašas piezemējuma zonas spējot atgūt bumbu. Šī epizode noslēdzās ar Arkādija Remizova piezemējumu, bet arī šoreiz sekoja neprecīzs realizācijas sitiens.

Jānis Kreitūzis 18 minūtes līdz spēles beigām "Eži"/"EK Sistēmas" komandai nopelnīja 13.punktu, bet pēdējās desmit minūtēs mājinieki guva vēl 14 punktus. Du Rands 74.minūtē ienesa piezemējumu, kam sekoja Kralliša precīza realizācija, bet vēl brīdi vēlāk Krallišs pievienoja 5+2. Pēdējo piezemējumu ar piespēli uz pavisam brīvu laukuma sānu sekmēja du Rands, savukārt Krallišs nekļūdījās realizācijas sitienā, nokārtojot gala rezultātu - 48:13.

Pēc ceturtās uzvaras Latvijas čempionātā galvenais treneris Toms Zibolis uzsvēra, ka "Eži"/"EK Sistēmas" rindās šajā mačā bija jāiztiek bez vairākiem pamata sastāva spēlētājiem. Tas gan neatviegloja spēli, jo pirmā puslaika otro pusi pilnībā kontrolēja jaunā "Ežu" paaudze.

"Pretiniekiem vienkārši nepaveicās, jo arī mūsu rezervisti šajā spēlē demonstrēja labu sniegumu," skaidro Zibolis. "Mēs aizvien mēģinām uzlabot savu spēli ārējā līnijā, bet uzskatu, ka mūsu sniegums lēnām uzlabojas."

"Mums - treneriem - vēl krietni jāpastrādā, lai spēle uzbrukumā un arī aizsardzībā būtu vēl saturīgāka," piebilst speciālists no Lietuvas. "Aizvien pārlieku daudz pārkāpjam noteikumus, kas liecina par problēmām disciplīnā. Nākotnē tas mums var atspēlēties."

"Livonia"/"Garkalne" komandai nebūs daudz laika atpūtai, jo jau otrdien savā laukumā gaidāma cīņa pret Rāmvas "Lāčiem".

2021.gada Latvijas čempionāts regbijā norisināsies no 17.jūnija līdz 10.oktobrim.

Latvijas čempionātā regbijā-15 startēs sešas komandas - "Garkalne"/"Livonia", "Ķekava"/"Miesnieki", Rāmavas "Lāči", Valmieras "Fēnikss", "Eži"/"EK Sistēmas" un "Jūrmala".

Regulārā sezona pēc divu apļu turnīra noslēgsies 12.septembrī. Pirmo divu vietu ieguvējas automātiski nodrošinās vietu pusfinālā, bet klubi no trešās līdz sestajai vietai aizvadīs ceturtdaļfināla spēles. Regulārā turnīra čempioni pusfinālā tiksies ar 4.-5.vietas pāra uzvarētājiem, bet otrajā pozīcijā esošā komanda tiksies ar 3.-6.vietas pāra uzvarētāju.

Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā zaudējušās komandas savā starpā arī cīnīsies par piekto un sesto vietu. Visos "play-off" mačos uzvarētājs tiks noskaidrots vienā spēlē.

Informāciju sagatavoja RFC Livonia preses dienests