Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2934, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

"eXi" atskaņas: nesazvanāmais Ikaunieks, Latvijas izlases hokejists Krievijas krāsās

"eXi" atskaņas: nesazvanāmais Ikaunieks, Latvijas izlases hokejists Krievijas krāsās
Jānis Ikaunieks. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas futbola izlases vadībai ar Jāni Ikaunieku pagājušajā nedēļā nav izdevies sazināties vienu dienu, bet, kad spēlētājs saprata situāciju, viņš bija ļoti atsaucīgs, sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja izlases menedžeris Ilvars Rutkovskis.

"Par Janku es dzirdēju, ka vienkārši nesazvanīja, lai cik tas banāli neizklausās," informācija par to, kāpēc Jānis Ikaunieks nav Latvijas izlases rīcībā, pagājušās nedēļas ceturtdienā publiski pirmoreiz izskanēja Sportacentrs.com sporta sarunu šovā "eXi", to pastāstot Jurijam Žigajevam. Oficiāli par Ikaunieka izsaukšanu tika pavēstīts dienu pēc smagās sakāves Austrijā un pirmdien jau viņš aizvadīja visas 90 minūtes spēlē pret Ziemeļmaķedoniju.

"Jā, viņš bija labāks, nekā biju gaidījis. Biju nedaudz nobijies, jo viņa fiziskā forma nebija laba – viņš mēnesi bija ārpus lielā futbola, jo viņam bija problēmas klubā, par kurām visi zināt," pēc pirmdienas spēles preses konferencē teica izlases galvenais treneris Slaviša Stojanovičs. "Zvanījām viņam uzreiz, kad Rakels pateica, ka nevarēs spēlēt. Viņš tobrīd bija ārzemēs un bez telefona. Vai arī ar citu telefonu, nezinu – to labāk zinās izlasē par to atbildīgie. Viņi vairākkārt mēģināja ar viņu sazināties, līdz viņš piezvanīja laikam iepriekšējā vakarā pirms izlidošanas uz spēli. Tobrīd komanda jau bija gatava un bija par vēlu, tādēļ viņš pievienojās uzreiz pēc spēles. Esmu apmierināts ar viņu sniegumu. Šādu spēlētāju Latvijas futbolam trūkst. Ja viņš visu laiku būs tādā līmenī, tad visi būs priecīgi gan izlasē, gan klubā."

Par to, ka Rakela un Mārča Oša nebūs izlasē, Latvijas izlases vadība ziņoja vēlā pirmdienas, 2. septembra vakarā, bet viņu vietā tika izsaukts vienīgi Elvis Stuglis.

"Tiklīdz Rakels neatbrauca uz izlasi, jo guva traumu, vispirms pirmdienā gribējām saprast kā ir ar Denisu, bet viņš pateica, ka galīgi nevar," notikumu gaitu atstāsta Rutkovskis. "Sākotnējā doma bija sazināties ar Ikaunieku, pēc tam ar klubu un izsaukt viņu, tomēr otrajā datumā tas tā arī neizdevās. Es rakstīju viņam, zvanīju, bet vai nu tas bija uz citu numuru, vai kā."

Ar Ikaunieku beidzot sazināties izdevies 3. septembra pēcpusdienā, kas jau bija pavisam neilgi pirms došanās uz spēli Austrijā, tāpēc izlemts viņu tomēr neizsaukt. "Cilvēks neplānoja, ka viņu sauks uz izlasi un bija brīva diena. Tomēr, kad viņš saprata, kas notiek, bija ļoti atsaucīgs," par "Liepājas" futbolistu saka izlases menedžeris. "Nav tā, ka viņš speciāli neatbrauca."

Latvijas izlases hokejists Krievijas izlases kreklā

Tāpat raidījumā “eXi” izskanēja informācija, ka uz Latvijas hokeja izlases treniņu kāds no hokejistiem savulaik atļāvies ierasties Krievijas izlases treniņtērpā… Lai gan Edgars Lūsiņš 5.septembra raidījumā šī hokejista uzvārdu neatklāja, portālam Sportacentrs.com izdevās noskaidrot, ka tas toreiz bijis Aleksejs Širokovs.

Līdzīgi gadījumi, kad uz savas komandas treniņu spēlētāji ierodas citu izlašu vai klubu kreklos bijuši ne tikai Latvijā. Lielākoties te pamatā bijušas zaudētas derības, kuru dēļ kāds no spēlētājiem bijis spiests nākamo komandas treniņu apmeklēt ne savas komandas kreklā. Vai arī Širokova gadījumā Krievijas izlases formas tērpa piemērīšana Latvijas izlases treniņā bijusi zaudētu derību sekas, vēsture klusē!

Sporta sarunu šovs “eXi”

Sporta sarunu šovā “eXi” bijušie sportisti – basketbolists Kristaps Valters, hokeja vārtsargs Edgars Lūsiņš un futbolists Jurijs Žigajevs - apskatīs aktuālus sporta notikumus caur bijušo atlētu prizmu.

Pilnu pirmā raidījuma ierakstu iespējams redzēt ŠEIT!.

Seko "eXi" sociālajos tīklos:
YouTube: https://ej.uz/eXiSportsYouTube
Facebook: https://www.facebook.com/exisports/
Instagram: https://www.instagram.com/exi_sports/
Twitter: https://twitter.com/eXi_Sports

Raidījums Sportacentrs.com TV kanālā būs skatāms katru otro ceturtdienu plkst. 21:15, ar atkārtojumiem piektdienu rītos plkst. 8:00.


, 2019-09-10 12:55, pirms 5 gadiem
Par Aļiku un Krieviju sen jau bija zināms un tas man šķiet ka nenotika Latvijas izlases treniņā, bet uz Rīgas Dinamo treniņu viņš bija ieradies tērpies Krievijas izlases atribūtikā (ja nemaldos tas nebija krekls bet treniņtērps) un Aļiks toreiz bija Dinamo kapteinis, tā bija mans liekas ka Dinamo pirmā sezona un šķiet ka Širokovs arī ātri zaudēja šo "C" uzšuvi uz krekla.
, 2019-09-10 13:27, pirms 5 gadiem
Laizāns futbolā vēl Starkova laikā ieradās uz treniņu ar ķreklu ar uzrakstu CCCP.
, 2019-09-10 15:46, pirms 5 gadiem
Stulbi jau ir, bet, no otras puses... tikpat stulbi no tā visa veidot veselas diskusijas tematu sarunu šovā. Nopietni? Nekā cita nav?
, 2019-09-10 15:59, pirms 5 gadiem
Žiga jau ir "insaidu" karalis, ne jau pa velti viņš fantasy spēlē ir priekšā visiem dēļ saviem "insaidiem"
12

Matulis: "Nereti pētnieciskā žurnālistika ir dzeltena vai iedzeltena"

Aizvadītajā nedēļā sporta sarunu šovā “eXi” viesojās sporta žurnālists ar vairāk kā 40 gadu pieredzi Jānis Matulis. Raidījumā tika skarta tēma par kvalitatīvo un pētniecisko sporta žurnālistiku Latvijā. Matulis pauda, ka “tas nevienu neinteresē”, vēlāk gan nedaudz precizējot sevis teikto un teica: “Interesē, bet mazu daļu”.
10

"LAI SANĀK!" Piektajā jubilejas sezonā "eXi" sanāks TC "Domina Shopping"

Ceturtdien, 24. augustā, startēs sporta sabiedrībā iemīļotā sarunu šova “eXi” piektā sezona. Jubilejas sezonā “eXi” saviem faniem ir sarūpējis vairākus jaunumus, starp tiem – par raidījuma atbalstītāju kļuvis tirdzniecības centrs “Domina Shopping”, kura centrālais laukums (starp restorāniem “Vairāk Saules” un “Burger King”) tagad divas reizes mēnesī kļūs par filmēšanas studiju. Līdztekus šī sezona būs īpaša ne vien vizuāli, bet nedaudz atšķirsies arī saturiski un tematiski.
Marians Pahara "Southampton" kreklā. Foto: thesefootballtimes.co
2

Pahars: "Jaunā futbolista darbiņus Anglijā veica arī pats Beils"

Latvijas futbola izlases bijušajam uzbrucējam Marianam Paharam, kurš lielu savas karjeras daļu aizvadīja “Southampton” klubā Anglijā, bijis savs kluba akadēmijas futbolists – jaunais spēlētājs, kurš rūpējies par futbola apavu tīrīšanu un dažādām citām lietām, lai Paharam par to nebūtu jādomā pašam.