Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Meškovam zaudējums Eiropas šaha čempionāta piektajā cīņā

Meškovam zaudējums Eiropas šaha čempionāta piektajā cīņā
Ņikita Meškovs. Foto: Latvijas Šaha federācija

LETA. Latvijas lielmeistars Ņikita Meškovs ceturtdien Slovēnijā piedzīvoja zaudējumu Eiropas šaha čempionāta piektajā cīņā.

Meškovs (reitings - 2561), spēlējot ar melnajām figūrām, piekāpās Itālijas lielmeistaram Mikelem Godenam (2442). Meškovs turnīrā izsēts ar 75.numuru, bet viņa pretinieks - ar 138.numuru. Pēc piecām kārtām Latvijas lielmeistars ar 2,5 punktiem ieņem 155.vietu 317 šahistu vidū.

Turnīrs tiek aizvadīts 11 kārtās ar apdomas laiku katram no šahistiem 90 minūtes pirmajiem 40 gājieniem plus 30 minūtes līdz spēles beigām ar 30 sekunžu pievienošanu par katru gājienu, sākot no pirmā. Turnīra noslēgums paredzēts 6.aprīlī. Balvu fonds ir 100 000 eiro, no kuriem uzvarētājs iegūs 20 000 eiro. 20 labākie spēlētāji iekļūs 2023.gada Pasaules kausa izcīņā, kas ir viens no pasaules čempiona titula izcīņas cikla posmiem.

Meškovs ir vienīgais Latvijas pārstāvis šajās meistarsacīkstēs. Pirms trim gadiem viņš no četriem pašmāju šahistiem sasniedza augstāko pozīciju, ierindojoties 45.vietā. Savukārt 2016.gadā lielmeistars Igors Kovaļenko izcīnīja sudraba medaļu.

Izmantotie resursi:
LETA


Foto: orcherlatour.fr

Mūžībā devies Latvijas šaha lielmeistars Isa Kasimi

2024. gada 28. martā, pēc grūtas slimības mūžībā devies Rīgas Šaha skolas treneris un šaha lielmeistars Isa Kasimi, līdz 2020. gadam šaha sabiedrībai vairāk pazīstams kā Igors Rausis.
Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.
Vladislavs Vesperis. Foto: Delfi.lv

Vesperis atkārtoti ievēlēts par Latvijas Dambretes federācijas valdes priekšsēdētāju

LETA. Vladislavs Vesperis Latvijas Dambretes federācijas (LDF) juridisko biedru kopsapulcē Rīgā ir pārvēlēts LDF valdes priekšsēdētāja amatā, piektdien paziņoja LDF.