Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvijai četras zelta medaļas Eiropas čempionātā jauniešiem

Latvijai četras zelta medaļas Eiropas čempionātā jauniešiem
Foto: Latvijas Dambretes federācija

Turcijas pilsētā Nevšehirā noslēdzies Eiropas čempionāts jauniešiem 100 lauciņu dambretē ar klasisko laika kontroli, kas norisinājās no 1. līdz 7.augustam, informē Latvijas Dambretes federācija.

Čempionātā piedalījās trīspadsmit valstu pārstāvji un teicami startēja Latvijas jaunieši, kuri izcīnīja četras zelta un vienu sudraba medaļu. Jaunākajā U10 grupā meitenēm, kurā startēja 10 dalībnieces no sešām valstīm, pārliecinoši ar 100% rezultātu 18 punktiem no 18 iespējamajiem 1. vietu izcīnīja Alise Misāne. U13 grupā meitenēm, kurā piedalījās 21 dalībniece no 11 valstīm, ar 15 punktiem no 18 iespējamajiem 1. vieta Malvīnei Misānei.

Savukārt U10 grupā zēniem, kurā piedalījās 11 dalībnieki no sešām valstīm, pirmās divas godalgas Latvijas pārstāvjiem. Par Eiropas čempionu U10 grupā zēniem ar izcīnītajiem 15 punktiem no 16 iespējamajiem kļuva Maksims Novickis, un sudraba godalgu ar 11 punktiem saņēma Arvo Krebe. Zelta godalga Latvijas pārstāvim arī U13 vecuma grupā zēniem, kurā kopumā piedalījās 17 dalībnieki no septiņām valstīm - izcīnot 14 punktus no 18 iespējamajiem, par Eiropas čempionu kļuva Pēteris Kripans.

Atzīstami nostartēja arī citi Latvijas jaunieši. Tā Polina Gerasimova U16 grupā meitenēm un Artemijs Bogdanovs U10 vecuma grupā zēniem izcīnīja 5. vietu. Šie panākumi komandu vērtējumā ļāva Latvijas izlasei aiz Nīderlandes un Lietuvas izlasēm izcīnīt trešo vietu. Tālāk 8. augustā čempionāts norisināsies ātrajā (rapidā) dambretē un noslēgumā 9. augustā ātrspēlē.

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija


Pēteris Kripans uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Āriņš kļūst par Eiropas čempioniem dambretē, Osītim un Lelim sudrabs

Latvijas dambretisti Pēteris Kripans junioros un Jānis Āriņš veterāniem aizvadītās nedēļas nogalē Polijā kļuva par Eiropas čempioniem 100 lauciņu dambretē, bet Ričardam Osītim junioru konkurencē un Jānim Lelim veterāniem sudraba medaļas, vēsta Latvijas Dambretes federācija (LDF).
Foto: orcherlatour.fr

Mūžībā devies Latvijas šaha lielmeistars Isa Kasimi

2024. gada 28. martā, pēc grūtas slimības mūžībā devies Rīgas Šaha skolas treneris un šaha lielmeistars Isa Kasimi, līdz 2020. gadam šaha sabiedrībai vairāk pazīstams kā Igors Rausis.
Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.