Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Par Latvijas čempioniem šahā kļūst Neikšāns un Rogule

Agris Suveizda

Par Latvijas čempioniem šahā kļūst Neikšāns un Rogule
Toms Kantāns
Foto: Irēna Limanovska, portāls chessds.lv

Latvijas čempionātā šahā, kurš aizvadītajās brīvdienās norisinājās Rīgā, savu trešo Latvijas čempiona titulu izcīnīja starptautiskais lielmeistars Arturs Neikšāns, bet sieviešu konkurencē zelta medaļu ieguva starptautiskā lielmeistare Laura Rogule.

Neikšāns demonstrēja lielisku sniegumu, deviņās kārtās izcīnot septiņas uzvaras un divas reizes spēlējot neizšķirti (astoņi punkti). Lielu gandarījumu Arturam sniedza arī viņa tuvākie sekotāji, jo atlikušās medaļas izcīnīja viņa audzēkņi – starptautiskais meistars Toms Kantāns (6,5 punkti un otrā vieta) un vēl viens starptautiskais meistars - Ņikita Meškovs, kuram seši punkti un augstākie papildrādītāji ļāva iegūt bronzas medaļu.

Tālākās apbalvotās vietas ieņēma: Normunds Miezis, Jevgeņijs Svešņikovs, Sergejs Kļimakovs (visiem seši punkti), Oļegs Krivonosovs, Edgars Stepiņš un Arturs Bernotas (visiem 5,5 punkti). Senioru balvu ieguva Jānis Daudzvārdies, bet trīs labākie jaunieši bija: Dmitrijs Tokranovs, Oļegs Petrovskis un Edmunds Beks.

Latvijas čempionāta finālā vīriešiem piedalījās 29 dalībnieki, kuri bija izturējuši atlases no pagājušā gada fināla, čempionāta pusfināla, reģionālajiem turnīriem, Latvijas Jauniešu un Senioru čempionātiem. Turnīrā piedalījās spēcīgs dalībnieku sastāvs, viņu vidū bija pieci lielmeistari un pieci starptautiskie meistari.

Sieviešu čempionātā zelta medaļu izcīnīja Neikšāna audzēkne, starptautiskā lielmeistare Laura Rogule, kura cīnījās bez zaudējumiem un savāca 7,5 punktus deviņās kārtās, kļūstot par astoņkārtēju Latvijas sieviešu čempioni.
Arī atlikušās medaļas sadalīja lielmeistares: Dana Reizniece-Ozola ieguva otro vietu, bet Ilze Bērziņa – trešo (abām 6,5 punkti). Tālākās godalgotās vietas ieņēma Elīna Otikova, Jekaterina Djogteva, Elizabete Limanovska, Marija Golubeva, kura bija arī labākā starp jaunietēm, un Sofija Vasiļjeva.

Arī sieviešu čempionāts norisinājās deviņās kārtās pēc Šveices sistēmas. Turnīrs pulcēja 17 šahistes. kuru vidū bija trīs lielmeistares, kuras arī pārstāvēja Latviju pēdējās olimpiādēs.

Informāciju sagatavoja:
Lauris Kļaviņš,
LŠF preses sekretārs

     [+] [-]

, 2015-05-07 23:53, pirms 9 gadiem
Neikšāns nouguņoja. Nevar zināt, kā ietu, ja Širovs spēlētu.