Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Noskaidroti LČ finālisti 100 lauciņu dambretē, tiek deviņgadīga meitene

Noskaidroti LČ finālisti 100 lauciņu dambretē, tiek deviņgadīga meitene
Foto: Latvijas dambretes federācija.

Divu dienu garumā Rīgā norisinājās Latvijas čempionāta atlases sacensības vīriešiem un sievietēm 100 lauciņu dambretē. Par ceļazīmēm uz finālu, kurš paredzēts maija beigās, cīņas norisinājās atsevišķi vīriešiem un sievietēm.

Spēlējot pēc Šveices sistēmas astoņās kārtās ar apdomas laiku uz partiju 30 minūtes plus papildus 10 sekundes gājienam, vīrieši cīnijās par sešām vietām un sievietes spēlējot pēc riņķa sistēmas septiņās kārtās par trim vietām Latvijas čempionāta finālos.

Sievietēm tiesības startēt finālā izcīnīja Rīgas Veterānu sporta kluba pārstāve Zoja Uvačana un Rīgas Bolderājas jaunās pamatskolas audzēknes Jeļizaveta Zaharova un deviņgadīgā Varvara Ivanova.

Vīriešiem stabili aizvadot turnīru finālam kvalificējās dambretes kluba Rīgas namu apsaimniekotājs pārstāvis Jakovs Levins, kur viņam pievienojās talantīgais dambretes skolas "Domātprieks" audzēknis Pēteris Kripans, Ričards Osītis no Dobeles Prāta sporta kluba, Limbažu novada sporta skolas audzēknis Klāvs Norenbergs, Māris Ozoliņš no Baltezera un Baltā Kauliņa pārstāvis Raivis Paegle.

Pirms nedēļas tika noskaidroti labākie valsts čempionātā 100 lauciņu dambretē ātrspēlē.
Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija


, 2022-04-03 23:58, pirms 2 gadiem
Deviņos gados, tas ir teicami.
, 2022-04-04 07:54, pirms 2 gadiem
Jāseko sieviešu finālam, kur sacentīsies veterānu kluba pārstāve ar pamatskolas audzēknēm. Šis vien ir interesanti, bet vēl arī fakts, ka vienai ir tikai 9 gadi.
Pirmais trijnieks U26 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Orlova uzvar Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē U26 grupā

Vakar, 24. martā, Rīgā nosledzās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē studentiem un jauniešiem līdz 26 gadu vecumam, kur par uzvarētājiem kļuva Pēteris Kripans un Alisa Orlova.
Vladislavs Vesperis. Foto: Delfi.lv

Vesperis atkārtoti ievēlēts par Latvijas Dambretes federācijas valdes priekšsēdētāju

LETA. Vladislavs Vesperis Latvijas Dambretes federācijas (LDF) juridisko biedru kopsapulcē Rīgā ir pārvēlēts LDF valdes priekšsēdētāja amatā, piektdien paziņoja LDF.
Jauniešu grupu laureāti. Foto: Latvijas Šaha federācija.

Trīs jauniešiem Latvijas čempionātā šahā izdodas aizstāvēt titulus, seši jauni čempioni

Pagājušajā nedēļas nogalē Biznesa augstskolas ''Turība'' zālē Rīgā noslēdzās Latvijas jauniešu klasiskā šaha čempionāti zēniem un meitenēm sešās vecuma grupās. Sacensības mūsu valsts šaham deva sešus jaunus čempionus, bet trim sportistiem izdevās nosargāt pērn izcīnītās zelta medaļas.