Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3017, Did:0, useCase: 3

Graudiņa: "Sezona ir cauri, lai decembrī var sākt gatavoties ar pilnu jaudu" (+video)

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Graudiņa: "Sezona ir cauri, lai decembrī var sākt gatavoties ar pilnu jaudu" (+video)
Tīna Graudiņa. Foto: volleyballworld.com

Eiropas divkārtējā čempione un pasaules elites posmu divkārtējā vicečempione Tīna Graudiņa atklāj, ka pirmajā turnīrā pie jaunā trenera tika spēlēts vēl vecajā stilā. Par to tika vēstīts LTV1 raidījumā "Sporta studija".

Kā jau ziņots, aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas pludmales volejbola flagmanes Parīzē ieguva "Beach Pro" posma sudrabu. Anastasijas uzvārds tagad ir Samoilova. Sporta studijā Tīna apliecināja, ka pati turpinās ar līdzšinējo uzvārdu.

Parīzes finālā svētdien nācās piekāpties nīderlandietēm Katjai Stamai un Raisa Shonai. "Eiropas čempionātā viņas uzvarējām diezgan viegli," saka mūsu sportiste. "Lielākos spēkus atstājām sestdienas spēlēs. No rīta uzvarējām šveicietes, bet pēc tam vakarā - brazīlietes. Man šķiet, ka nekad nebiju patērējusi tik milzīgu enerģiju kā tajā sestdienā. Pret brazīlietēm bija viena no labākajām spēlēm manā karjerā. Ļoti lepojos ar to, kā mēs to spēli kopā nospēlējām. Godīgi sekot, svētdien mazliet pietrūka enerģijas."

Kas brazīlietēm tur ir tik īpašs? "Ir tāda sajūta, ka brazīliešu komandām iekšā ir kaut kāds motors, karstasinīgums vai vienkārši saule. Viņas ļoti labi spēlē. Dudai ir nereāli asa roka, viņa nereāli stipri sit un sekundes simtdaļās ļoti labi pieņem lēmumus. Ana Patrīsija ir milzīgi gara [194 cm] un liela, savukārt tas spēks, ar ko viņa sit, ir kā čaļiem. Līdz ar to Nastja dažreiz saka: Tīna, lūdzu, bloķē, lai man netrāpa pa seju."

Sestdienas rītā bija Parīzes ceturtdaļfināls pret pērnā gada Eiropas čempionēm Tanju Huberli un Nīnu Brunneri, kuras tika pieveiktas šī gada Eiropas čempionāta finālā. "Minhenē šveicietes salauzām. Zinu, ka Parīzē viņas gribēja mums parādīt, ka tā bija kļūda un tagad uzvarēs. Godīgi sakot, ejot uz spēli es nezināju, kuras uzvarēs, jo viņas ir ļoti labas," atzīst latviete. "Bet tomēr mums izdevās viņas salauzt vēlreiz."

Sākotnēji bija plānots, ka "Beach Pro" tūres jaunajā "Elite 16" formātā sacentīsies tikai 16 komandas, taču spēlētāju neapmierinātības dēļ tomēr tika ieviesta arī kvalifikācija. "Vēl joprojām es teiktu, ka "Elite 16" nav pārbaudīts produkts. Starp spēlētājiem joprojām ir ļoti lielas šaubas par to, vai šis ir pareizais virziens, kādā pludmales volejbolam vajadzētu doties. Bijuši daudzi turnīri, kuros kvalifikācijas komandas tikušas pie medaļām - tas pierāda to, ka tas spēku līdzīgums ir daudz plašāks par 16 komandām."

Pirmais turnīrs ar jauno treneri Damjanu Vojtasiku un pjedestāls! "Damjans mums ļoti palīdzēja šajā turnīrā. Bija labi dzirdēt viņa domu gājienu, kā viņš redz volejbolu, tas ir citādāks nekā pārējiem treneriem. Jūtu, ka šis Parīzes rezultāts tomēr bija no visas šīs vasaras pieredzes un treniņiem. Damjans spēja pareizi mūs novadīt, nesačakarēja un nemēģināja mainīt pārāk daudz, jo kopā pavadījām tikai divas nedēļas. Ļāva mums nospēlēt savā vecajā stilā," atklāj Tīna Graudiņa. "Kad ir jauns treneris, vēlies sevi parādīt no labākās puses kaut vai neapzināti, ir tāds asums un dzinulis. Domāju, ka arī tas mums palīdzēja labi nospēlēt šajā turnīrā."

Pludmales volejbola sezona šogad ir ļoti izstiepta, ieplānoti elites posmi arī novembrī un decembrī. "Sezona ir cauri," informē mūsu spēlētāja. "Bez apstājas esmu trenējusies kopš pagājušā gada septembra - tūlīt jau būs 13 mēneši. Nespēju tik ilgi augstā līmenī noturēt fizisko līmeni. Ar treneriem sapratām, ka oktobrī un novembrī gudrāk ir paņemt kārtīgu atpūtu, lai decembrī var ar pilnu jaudu sākt gatavoties nākamajam gadam, kad sāksies olimpiskā kvalifikācija. Tad labāk būt svaigai, nevis izspiest vēl pēdējo sulu novembrī un būt pavisam beigtai uz visu pārējo."


Izmantotie resursi:
LTV1 raidījums "Sporta studija"

     [+] [-]

, 2022-10-04 15:57, pirms gada
Lieliska intervija! Labākā LV sportiste!