Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Samoilovam un Šmēdiņam zaudējums brazīliešiem cīņā par uzvaru grupā

Samoilovam un Šmēdiņam zaudējums brazīliešiem cīņā par uzvaru grupā
Aleksandrs Samoilovs. Foto: FIVB

Kankunas četru zvaigžņu turnīra otro spēli aizvadījuši Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Latvieši cīņā par uzvaru grupā nespēja pieveikt spēcīgos brazīliešus Alisonu un Alvaru Filju, kuri bija pārāki ar 2-0 (23:21, 21:11).

Samoilovam un Šmēdiņam turnīru izdevās uzsākt ar uzvaru ne tajā vieglākajā cīņā pret čīliešiem Marko un Estebanu Grimaltiem, bet nu bija priekšā cīņa par pirmo vietu grupā un garantētu vietu astotdaļfinālā. Tajā pretī stājās ar pirmo numuru izliktie brazīlieši Alisons Seruti un Alvaru Filju, kuri iepriekšējā posmā tika pie bronzas godalgām. Abi dueti šādā sastāvā divreiz cīnījās 2019. gadā Maskavā, kur grupu turnīrā pārāki bija brazīlieši, bet latvieši revanšējās finālā.

Latvieši jau spēles sākumā centās spēlēt ātri, neļaujot Alisonam ieņemt labu pozīciju pie tīkla. Tas gan neliedza brazīliešiem ar nelielu veiksmi izvirzīties vadībā ar 3:1. Neilgi pēc tam Alisons izcēlās no serves līnijas, panākot 7:3. Pēc tam gan viņš skāra tīkla un tika bloķēts no Samoilova puses (5:7). Turpinājumā brazīlieši labi darbojās kā no serves līnijas, tā aizsardzībā, iegūstot pat astoņu punktu pārsvaru (16:8).

Latvijas duets nepadevās un atbildēja ar savu sešu punktu izrāvienu. Arī seta galotnē Alisons vairs nespēja parādīt labu sniegumu, kas deva iespēju latviešiem izglābties. Pēc divām brazīlieša kļūdām uzbrukumā Samoilovs un Šmēdiņš jau tika pie setbumbas. Nākamajās izspēlēs labāk tomēr nospēlēja Brazīlijas duets, kas neļāva latviešiem principā atņemt tam uzvaru setā - 23:21.

Otrā seta sākumā Alisons turpināja pirmā seta beigās iesākto kursu, panākot 4:1. Latviešiem radās iespēja atspēlēties, bet Alvaru Filju ļoti labi piesedza savu komandas biedru. Pēc Alisona kārtējā bloka pret Šmēdiņu rezultāta starpība pieauga līdz pieciem punktiem (9:4). Arī šajā setā latvieši darīja visu iespējamo, lai atspēlētos, bet brazīlieši vienkārši bija labāki, šoreiz neizlaižot lielo pārsvaru. Tādējādi Samoilovs un Šmēdiņš samierinājās ar zaudējumu - 0-2 (21:23, 11:21).

Latvijas duetam nākamā spēle paredzēta naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika, kad vajadzēs cīnīties izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā. Tajā pretinieki noskaidrosies vien šovakar, kad noslēgsies grupu turnīrs.


, 2021-04-30 07:38, pirms 3 gadiem
Knapi paņēma čiliešu brālēnus! Izskatījās pārguruši,daudz savstarpēji lamājās.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Queen & King of the Court

Brāļi Samoilovi piekāpjas brālēniem Grimaltiem

Brazīlijas dienvidaustrumu municipalitātē Sakvaremā sācies "Beach Pro" tūres posms pludmales volejbolā. "Challenge" kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Latvijas tandēms Aleksandrs Samoilovs/Mihails Samoilovs piekāpās Čīles brālēniem Marko Grimaltam/Estebanam Grimaltam (15:21, 17:21) un ierindojās 25. vietā.
Aleksandrs Samoilovs un Mihails Samoilovs. Foto: Pim Waslander / Queen & King of the Court

Brāļi Samoilovi Sakvaremā sāk ar uzvaru un šovakar cīnīsies pret brālēniem

Brazīlijas dienvidaustrumu municipalitātē Sakvaremā sācies "Beach Pro" tūres posms pludmales volejbolā. "Challenge" kvalifikācijas pirmajā kārtā Latvijas tandēms Aleksandrs Samoilovs/Mihails Samoilovs pārspēja Urugvajas atlētus Hansu Hannibalu/Nikolasu Ljambiasu - 21:16, 21:15. Izšķirošā kvalifikācijas spēle notiks plkst. pēc 22.20 (sāksies krietni vēlāk).
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.