Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Pļaviņš pludmales volejbola laukumos cer atgriezties pēc pasaules čempionāta

Pļaviņš pludmales volejbola laukumos cer atgriezties pēc pasaules čempionāta
Mārtiņš Pļaviņš. Foto: olimpiadef64.lv

LETA. Tokijas olimpisko spēļu ceturtās vietas ieguvējs pludmales volejbolā Mārtiņš Pļaviņš pēc ceļgala operācijas spēlēt varētu atsākt jūlijā, sarunā ar ziņu aģentūru cerību izteica sportists.

Jau ziņots, ka decembrī treniņnometnē Ēģiptes pilsētā Hurgadā Pļaviņam radās problēmas ar celi, un pēc ārsta apmeklējuma tika nolemts veikt operāciju, uz kruķiem plānojot pavadīt pusotru mēnesi.

"Janvārī biju optimistiskāks. Labākajā scenārijā laukumā varētu atgriezties 1.jūlijā. Pats sevi motivēju, ka jūlija sākumā varētu sākt spēlēt Latvijas čempionātā. Dalību "Beach Pro Tour" sacensībās šobrīd vēl nevaru prognozēt, jo fiziskā sagatavotība ir nulle. Šogad desmit baļļu skalā varētu tikt līdz kādām četrām - piecām ballēm. Kad sākšu trenēties, celis var pampt," skaidro Mārtiņš Pļaviņš, kurš Londonas olimpiskajās spēlēs kopā ar Jāni Šmēdiņu izcīnīja bronzu.

"Līdz aprīļa beigām esmu rehabilitācijā. Tad celim tiks veikta atkārtota magnētiskā rezonanse, un tiks vērots, kā ir ieaudzis skrimslis. Ja ārsts dos zaļo gaismu, palielināšu slodzi. Tagad veicu vingrinājumus, procedūras, loku kāju," situāciju sarunā ar LETA raksturoja sportists.

Viņš precizēja, ka skrimslī, kas celī atbild par amortizāciju pēc asām kustībām, bija izveidojies centimetru reiz 1,5 centimetrus liels caurums. "Tā bija skrimšļa bojājuma pēdējā stadija, kad varēja veikt šādu operāciju. Nākamajā stadijā būtu jāmaina viss celis," skaidroja volejbolists. Caurumā celī tika iepildīts mākslīgais skrimslis, kas sākumā ir šķidrs kā želeja, bet vēlāk sacietē, kļūstot par skrimšļa aizvietotāju.

Otrdien Pļaviņam tika atļauts sākt staigāt pa kāpnēm, sperot soli un liekot svaru uz labās kājas. Līdz šim tas tika darīts ar taisnu kāju. Tāpat sportists var braukt ar velotrenažieri ar nulles slodzi, lai izstrādātu kustību un uzlabotu asins cirkulāciju celī. Gandrīz visa diena paiet rehabilitācijā.

Par spēlēšanu šajā un turpmākajās sezonās Pļaviņš ir vienojies ar Mihailu Samoilovu, kurš ir saprotošs pieredzes bagātā pārinieka gaidīšanas procesā. Ir bijusi doma sākt sezonu kopā ar Tokijas olimpisko spēļu ceturtās vietas ieguvēju Edgaru Toču, tomēr Pļaviņa bijušais pārinieks vienojās ar Kristianu Fokerotu. Tagad Samoilovs juniors strādā pie fiziskās sagatavotības un gaida, kad Pļaviņš treniņos kaut vai bumbu varēs piespēlēt.

"Skaidrs, ka uz pasaules čempionātu jūnija vidū es nepaspēšu atgriezties. Mihails piedāvāja sākt spēlēt oktobrī. Augustu un septembri mēs varētu gatavoties un no oktobra sākt braukāt pa "Beach Pro Tour" posmiem," nedaudz tālākā nākotnē ieskatās volejbolists.

Pļaviņa un Samoilova treneris Genādijs Samoilovs šobrīd atrodas Ēģiptē un aprīļa vidū/beigās atgriezīsies Latvijā.

Lūgts no malas novērtēt jauno "Beach Pro Tour" seriālu, Pļaviņš atzīmē, ka sākotnējais organizatoru piedāvājums bija daudz pieticīgāks, bet tagad jau turnīru ir vairāk un iespējas lielākas.

"Kad mēs ar Aleksandru Samoilovu sākām startēt Pasaules tūres posmos, man liekas, ka pamatturnīrā cīnījās 24 komandas, bet kvalifikācijā varēja piedalīties visi, kas gribēja. Bija kvalifikācijas ar simts pāriem, taču visiem bija iespēja izcīnīt zelta medaļas," salīdzina trīskārtējais olimpisko spēļu dalībnieks.

"Tagad, lai nokļūtu līdz elites raudzes sacensībām, pat olimpiskajiem čempioniem no Norvēģijas Andersam Molam un Kristianam Sērumam būtu vajadzīgs varbūt pusgads vai pat gads, lai no nulles tiktu līdz elites turnīriem," viņš skaidro.

Pļaviņa kontā bez olimpiskās bronzas Londonā un ceturtās vietas Tokijā ir arī dalīta devītā vieta kopā ar Aleksandru Samoilovu Pekinā. Kopā ar Jāni Šmēdiņu 2010. gada Eiropas meistarsacīkstēs Berlīnē tika izcīnītas bronzas medaļas, bet 2011. gadā - ceturtā vieta pasaules čempionātā Romā. Mārtiņš Pļaviņš/Haralds Regža uzvarēja 2015. gada Eiropas spēlēs Baku.

Izmantotie resursi:
LETA

Pludmales volejbola nozīmīgākie turnīri 2022. gadā

16.-20. martsTlakskala (Meksika)Challenge3. Samoilovs/Šmēdiņš
23.-27. martsRosarito (Meksika)Elite 162. Graudiņa/Kravčenoka
14.-17. aprīlisItapema (Brazīlija)Challenge
5.-8. maijsDoha (Katara)Challenge
19.-22. maijsKušadasi (Turcija)Challenge
25.-29. maijsOstrava (Čehija)-?Elite 16
1.-5. jūnijsJūrmala (Latvija)Elite 16
10.-19. jūnijsRoma (Itālija)Pasaules čempionāts
6.-10. jūlijsGštāde (Šveice)Elite 16
14.-17. jūlijsEspinju (Portugāle)Challenge
21.-24. jūlijs?? (Maroka)-?Challenge
2.-7. augustsVīne (Austrija)EČ izlasēm
10.-14. augustsHamburga (Vācija)Elite 16
15.-21. augustsMinhene (Vācija)Eiropas čempionāts
28.sept.-2.okt.Parīze (Francija)Elite 16
5.-8. oktobrisSarkanās jūras reģ. (Ēģipte)Challenge
13.-16. oktobris?? (Maldīvija)Challenge
20.-23. oktobris?? (Āzija)-?Challenge
27.-30. oktobris?? (Āzija)-?Challenge
2.-6. novembrisKeiptauna (DĀR)Elite 16
?.-??. nov.Riodežaneiro (Brazīlija)-?Elite 16
17.-20. nov.?? (Austrālija)Challenge
23.-27. nov.Sidneja (Austrālija)Elite 16

, 2022-03-30 21:23, pirms 2 gadiem
MONSTRS
, 2022-03-31 10:03, pirms 2 gadiem
Lai izodas ātri atlabt un cerams saspēlēsies ar Mihailu. Vecākais brālis teica, ka Mihailam spēlēt ar Pļaviņu varētu būt labs variants. Redzēsim.
, 2022-04-01 17:28, pirms 2 gadiem
Mihails šajā laika posmā varēs vairāķ uzmanības pievērst meitenēm, izlādēties taču vajag...
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.