Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš trešo turnīru Kankunā sāk ar nervozu uzvaru

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs un Šmēdiņš trešo turnīru Kankunā sāk ar nervozu uzvaru
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Foto: FIVB

Meksikas pilsētā Kankunā sācies trešais četru zvaigžņu turnīrs pludmales volejbolā. Pie pirmās uzvaras tikuši Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri nervozā trīs setu cīņā pieveica brālēnus Marko un Estebanu Grimaltus no Čīles, garantējot vietu izslēgšanas spēlēs.

Pirmajos divos turnīros Kankunā Samoilovs un Šmēdiņš izcīnīja attiecīgi piekto un devīto vietu. Trešo turnīru latvieši sāka pret sezonu neveiksmīgi sākušajiem brālēniem Marko un Estebanu Grimaltiem no Čīles, kuri iepriekšējos divos turnīros nespēja pārvarēt kvalifikāciju. Abi dueti līdz šim tikušies sešas reizes, piecās no tām uzvaru izcīnot Latvijas duetam.

Spēli lieliski sāka Samoilovs un Šmēdiņš, uzreiz izvirzoties vadībā ar 5:1. Tālāk cīņa ritēja punkts punktā līdz latvieši iekrāja arī piecu punktu pārsvaru (11:6). Pirms tehniskā pārtraukuma Grimaltiem izdevās divus punktus atspēlēt, bet pēc tā Estebans Grimalts atzīmējās ar eisu (10:13). Brīdi vēlāk viņš kļūdījās uzbrukumā, atdodot latviešiem atpakaļ piecu punktu pārsvaru. Seta galotnē Samoilovs atzīmējās ar labu spēli pie tīkla, kas ļāva iegūt arī sešu punktu pārsvaru. Tādējādi arī uzvara pirmajā setā nekur nepalika - 21:14.

Otrā seta sākumā abi dueti pabija minimālā vadībā, bet tad gan Samoilovs, gan Šmēdiņš atzīmējās ar bloku, ievadot izrāvienu (5:2). Kādu laiku cīņa ritēja punkts punktā, kad ar spēcīgu un precīzu servi atzīmējās Marko Grimalts, bet trīs punktu pārsvaru ar bloku atjaunoja Šmēdiņš (10:7). Uzreiz pēc tam Marko bloķēja Samoilova uzbrukumu, bet pēc tam Samoilovs kļūdījās uzbrukumā, rezultātam kļūstot neizšķirtam (10:10).

Pie rezultāta 13:13 dueti aizvadīja garāko izspēli spēlē, kurā pēc nepiekāpīgas cīņas kļūdījās Estebans, dodot punktu latviešiem. Pēc neilga laika Estebans ar sekmīgu servi pārņēma minimālu vadību Čīles duetam, bet pēc latviešu paņemtā pārtraukuma to paveica vēlreiz (18:16). Pēc neveiksmēm serves uzņemšanā Samoilovs reabilitējās ar spēli blokā, atjaunojot līdzsvaru uz tablo. Latvieši atspēlēja pirmo setbumbu, bet otrās izspēlē Samoilovs raidīja bumbu tīklā - 20:22.

Trešais sets sākās ar vēl vienu ļoti garu izspēli, ko nodrošināja latviešu neatlaidīgā cīņa par bumbu aizsardzībā. Par to Samoilovs un Šmēdiņš tika atalgoti ar punktu. Arī nākamo punktu izdevās paņemt Šmēdiņam. Ar bloku pie tīkla atbildēja Marko, atjaunojot līdzsvaru uz tablo (2:2). Līdz seta vidum dueti cīnījās punkts punktā, kad kļūdījās Čīles duets, dodot divu punktu pārsvaru pretiniekiem (8:6). Pēc pārtraukuma čīlieši nespēja realizēt vēl trīs uzbrukumus, kas varēja būt izšķiroši. Latvieši seta galotnē pamanījās izlaist visu piecu punktu pārsvaru, rezultātam kļūstot neizšķirtam (14:14). Arī nākamajās izspēlēs nekas nenāca viegli, bet par laimi savā uzbrukumā kļūdījās Marko, Latvijas duetam svinot uzvaru ar 2-1 (21:14, 20:22, 17:15).

Cīņā par uzvaru grupā un garantētu vietu astotdaļfinālā Samoilovam un Šmēdiņam plkst. 3:00 pēc Latvijas laika būs jācīnās pret brazīliešiem Alisonu Seruti un Alvaru Filju, kuri turnīrā izlikti ar pirmo numuru.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-29 22:57, pirms 3 gadiem
Smaga uzvara

     [+] [-]

, 2021-04-30 07:48, pirms 3 gadiem
Izskatījās bēdīgi! Pārguruši,nervozi,lamā viens otru.Nekā laba.

     [+] [-]

, 2021-04-30 09:35, pirms 3 gadiem
aizermans rakstīja: Izskatījās bēdīgi! Pārguruši,nervozi,lamā viens otru.Nekā laba.
Domāju gan. Nekādu pārlidojumu starp turnīriem, jāsēž kautkādā meksikā 3 turnīrus pēc kārtas un jāredz vienas un tās pašas sejas.
Nožēlojams formāts šosezon.