Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš iekļūst "King of the Court" finālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs un Šmēdiņš iekļūst "King of the Court" finālā
Aleksandrs Samoilovs. Foto: CEV

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš aizvadījuši vēl vienu lielisku kārtu "King of the Court" turnīrā Nīderlandes pilsētā Utrehtā. Latvieši uzvarēja savā pusfinālā un pārliecinoši iekļuva finālā.

"King of the Court" turnīra formāts paredz cīņu vairākās kārtās, līdz tiek noskaidrots labākais pāris. Visas kārtas sāk pieci pāri, kuri izspēlē trīs 15 minūšu garas spēles. Pēc katras spēles mazāk punktus ieguvušais pāris izstājas. Punktu var nopelnīt atrodoties tā saucamajā "karaļa" pusē, kurā jāuzņem serve, bet, lai tajā pusē nonāktu, pretinieki jāuzvar ar servi vai darbību aizsardzībā.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš vakar vakarā atkārtoja Hamburgā iespēto, pēc vāja sākuma aizvadot divas lieliskas spēles un uzvarot savā grupā, kas pārliecinoši ļāva iekļūt pusfinālā. To pēc izlozes "karaļa" pusē varēja sākt tieši Latvijas duets, bet jau pēc pirmās konkurentu serves to vajadzēja pamest. Pēc minūtes latvieši atgriezās "karaļa" pusē, bet zaudēja izspēli. Bija jāpaiet teju divām minūtēm, lai kāds no pāriem tiktu pie punkta. To paveica savu grupu uzvarējušie Eiropas U22 čempioni no Zviedrijas Dāvids Āmans un Jonatans Helvigs.

Kad spēlētas bija teju piecas minūtes, Latvijas duets atgriezās "karaļa" pusē. Šmēdiņš realizēja uzbrukumu, bet Samoilovs atzīmējās ar bloku. Latvieši sakrāja trīs punktus, bet pēc Šmēdiņa kļūdas uzbrukumā pameta "karaļa" pusi. Dueti nespēja uz ilgāku laiku palikt "karaļa" pusē, bet spēles vidū vadībā ar četriem punktiem bija nīderlandieši Dirks Bole un Marts Van Verkhovens, kamēr tukšā bija brazīlieši Gutu un Arturs. Samoilovs un Šmēdiņš īsā laikā divreiz nonāca "karaļa" pusē, bet kļūdas uzbrukumos neļāva tikt pie punktiem.

Pirms pārtraukuma Šmēdiņš sekmīgi nospēlēja aizsardzībā, ļaujot Latvijas duetam pēc tā spēli atsākt "karaļa" pusē. Vienu punktu šoreiz izdevās iegūt, bet pēc nesekmīga Samoilova uzbrukuma latvieši izmantoja vakar iegūto "zelta bumbu", kas nozīmēja izspēles pārspēlēšanu. Tiesa Samoilovs nespēja uzņemt pretinieka servi, kas nozīmēja iespējas izniekošanu. Daudz sekmīgāk "zelta bumbu" izmantoja zviedri, kuri tādējādi spēja paglābties no izkrišanas. Pēdējā minūtē to paveica arī brazīlieši, liekot turnīru noslēgt Bolem un Verkhovenam.

Otrās spēles otrajā minūtē Samoilovs vairākkārt nospēlēja lieliski aizsardzībā, pārspējot Gutu un Arturu. Brīdi vēlāk Samoilovs arī sagādāja Latvijas duetam pirmo punktu, bet tad Šveices un Austrijas apvienotais duets Marko Kratigers/Morics Pristaucs nomainīja latviešus "karaļa" pusē. Viņiem pirmajās minūtēs izdevās sakrāt piecus punktus. Šmēdiņam ar labu servi izdevās nogādāt Latvijas duetu "karaļa" pusē, bet pēc gūta punkta Kratigers nokārtoja laukuma pušu maiņu. Nākamreiz nonākuši "karaļa" pusē, Latvijas pludmales volejbolisti veica izrāvienu, ar septiņiem punktiem pārņemot vadību.

Spēles otrajā pusē Samoilovs un Šmēdiņš nostiprināja savu vadību, tuvākos konkurentus apsteidzot par septiņiem punktiem. Daudz sīvāka cīņa pēdējās piecās minūtēs bija gaidāma par tikšanu trešajā spēlē. Vairākkārt zviedriem Āmanam un Helvigam asistēja Samoilovs un Šmēdiņš, apturot konkurentus, bet palaižot zviedrus "karaļa" pusē. Beigās Zviedrijas duets finišēja spēli aiz latviešiem, bet izstājās Gutu un Arturs, kuriem gan vēl būs iespēja pacīnīties par vietu finālā izslēgšanas kārtā.

Tā kā Samoilovs un Šmēdiņš uzvarēja otro spēli, trešo spēli latvieši varēja sākt "karaļa" pusē. Trīs komandas nu cīnījās par divām vietām finālā. Pirmās trīs izspēles Latvijas duets uzvarēja, bet tad uz brīd atdeva "karaļa" pusi Kratigeram un Pristaucam, lai atkal tajā atgrieztos. Šmēdiņš garu izspēli pret zviedriem noslēdza ar bloku, bet tad veiksme nāca talkā Šveices/Austrijas duetam. Kratigers un Pristaucs arī sakrāja četrus punktus, bet tad kļūdījās.

Līdz spēles laika vidum latvieši veica vēl vienu izrāvienu, sakrājot 11 punktus. Lai uzvarētu spēli pirms laika, vajadzēja tikt pie 15. Nākamie izrāvienu "karaļa" pusē veica zviedri, nonākot otrajā pozīcijā. "Karaļa" pusi pārņēma Samoilovs un Šmēdiņš, tuvojoties priekšlaicīgai uzvarai. Pēc pārtraukuma Samoilovs lika punktu spēlei, garantējot Latvijas duetam vietu finālā. Tajā ielauzties spēja arī Kratigers un Pristaucs. Fināls paredzēts plkst. 22:00 pēc Latvijas laika.

     [+] [-]

, 2021-08-28 16:49, pirms 3 gadiem
Kur netā varēs redzēt finālu?

     [+] [-]

, 2021-08-28 17:18, pirms 3 gadiem
Neko nesaprotu no apraksta, bet lai jau veicas

     [+] [-]

, 2021-08-28 17:36, pirms 3 gadiem
nevar ielikt normaali rezultaatu? autors sviestains kkaads

  +1 [+] [-]

, 2021-08-28 17:39, pirms 3 gadiem
murziks rakstīja: Kur netā varēs redzēt finālu?
https://www.youtube.com/watch?v=gRR...

     [+] [-]

, 2021-08-28 18:00, pirms 3 gadiem
Viņi naudas balvas ar saņem?

     [+] [-]

, 2021-08-28 19:01, pirms 3 gadiem
januseks88 rakstīja: Viņi naudas balvas ar saņem?
Kā tu domā,vnk tāpat bumbu spēle?Tas ir komercturnirs,sponsori utt.Ātra skatāma spele