Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Samoilovs un Šmēdiņš turpinās spēlēt kopā, mērķē uz Parīzes olimpiskajām spēlēm

Samoilovs un Šmēdiņš turpinās spēlēt kopā, mērķē uz Parīzes olimpiskajām spēlēm
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Foto: FIVB

Latvijas titulētākais pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš par spīti neveiksmei Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijā arī turpmāk spēlēs kopā vienā komandā. Pludmales volejbolisti ir vienojušies cīnīties plecu pleca vēl vismaz trīs gadus - ar mērķi kvalificēties Parīzes olimpiskajām spēlēm 2024. gadā.

Tāpat duets nolēmis pārtraukt sadarbību ar komandas galveno treneri Marko Solustri no Itālijas. Uz sezonas atlikušajiem turnīriem komandu gatavos perspektīvais pašmāju treneris Rihards Finsters, kurš jau pildīja asistenta pienākumus Solustri vadībā. Par tālāko sadarbību ar Finsteru tiks lemts tuvākajā laikā.

Aleksandrs Samoilovs: “Protams, mums ir liels sarūgtinājums nekvalificēties Tokijas olimpiskajām spēlēm, cikla galvenais turnīrs nav sasniegts. Piecu gadu laikā tika ieguldīts milzīgs darbs, tagad ir tukšuma sajūta. Apzināmies, ka esam likuši vilties mūsu faniem, sponsoriem, arī Latvijas Olimpiskajai vienībai un Latvijas Volejbola federācijai. Bet kas nenogalina, tikai padara mūs stiprākus. Nedēļās nogalē pārdzīvojām, bet jau šodien sēdāmies pie sarunu galda ar Jāni un menedžeri, un esam vienojušies par vēl vienu sadarbības ciklu. Nākamā olimpiāde jau pēc trīs gadiem, un esmu pārliecināts, ka vēl trīs gadus noteikti varam būt konkurētspējīgi pasaules līmenī. Deviņu gadu laikā labi esam startējuši Pasaules tūrē, arī Eiropas čempionātos, bet mums vēl ir nenokārtoti darbiņi pasaules čempionātos, arī olimpiādēs. Centīsimies iepriecināt un izšaut tieši svarīgākajos turnīros.”

Jānis Šmēdiņš: “Vispirms jāatvainojas visiem mūsu faniem un atbalstītājiem par nekvalificēšanos uz Tokiju. Mums pašiem vairāk par visiem ir sāpīgi netikt uz olimpiādi, jo ir sajūta, ka mums tur būtu jābūt. Kopumā šogad spēlējām labi, pēc šīs sezonas rezultātiem esam 7. vietā pasaulē, bet olimpiskā kvalifikācija ir tāda, kā ir, bija ‘jāizšauj’ kādā turnīrā līdz medaļām, kas diemžēl neizdevās. Neko darīt, pēc kritieniem jāceļas augšā un jāturpina cīnīties. Esam nolēmuši turpināt spēlēt kopā ar Sašu un cīnīties par Parīzes olimpiādi. Pases dati nemelo, paliekam arvien vecāki, bet ja viss būs kārtībā ar veselību un fizisko sagatavotību, tad Parīze ir sasniedzama. Paldies Marko par ieguldīto darbu, atlikušajā sezonas daļā Finstera vadībā gatavosimies Gštādei, Eiropas čempionātam, Romas finālturnīram, kā arī piedalīsimies gandrīz visos Latvijas čempionāta posmos. Šajā nedēļas nogalē varēs mūs redzēt Ventspilī."

Komandas Samoilovs/Šmēdiņš menedžeris Edgars Buļs: “Prieks, ka izdevās puišus nomotivēt vēl vienam ciklam. Aleksandrs ar Jāni nav pelnījuši pabeigt uz šādas nots. Esam kopā nospēlējuši gandrīz deviņas sezonas, kas pludmales volejbolā ir milzīgs laiks. Ja nospēlēsim visas 12, varam ieiet vēsturē. Redzot mūsu sniegumu pēdējā pusotra gada laikā, esmu drošs, ka SAMŠMĒ zīmols būs pamanāms pasaules līmenī vēl vairākus gadus. Cerams, mums turpinās ticēt arī mūsu daudzie atbalstītāji, arī Latvijas Olimpiskā vienība un Volejbola federācija, kuriem vēlamies pateikties par atbalstu daudzo gadu garumā. Paldies trenerim Marko Solustri par ieguldīto darbu. Ticam, ka Rihards Finsters ir gatavs pārņemt stafeti.”

Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš kopā spēlē kopš 2013.gada. Viņi trīsreiz uzvarējuši Pasaules tūrē, kļuvuši par Eiropas čempioniem 2015. gadā un četras reizes tikuši pie sudraba.


, 2021-06-28 17:27, pirms 3 gadiem
Eu, džeki... nu labi - veiksmi!
, 2021-06-28 18:00, pirms 3 gadiem
Kur atnāk efektīvais menedžeris Buļs, tur gaidi kritumu.
, 2021-06-28 18:02, pirms 3 gadiem
No biznesa viedokļa pareizs lēmums, tik daudz laika ieguldīts mārketingā, sponsori piesaistīti. Lai jau veicas!
, 2021-06-28 19:21, pirms 3 gadiem
da vai nav pofig tās OS..

Novēlu ,lai beidzot izšauj PČ
, 2021-06-28 19:29, pirms 3 gadiem
Vismaz kāda priecīga ziņa, ka turpina spēlēt kopā. Daudzus gadus šī komanda priecēja pludmales volejbola fanus!! Un olimpiādi viņi bija pelnījuši, tāpat kā Nīderlandieši un citas stiprās komandas.
, 2021-06-28 20:09, pirms 3 gadiem
Prieks par šo lēmumu! Uz Tokiju netika vairākas komandas, kuras bija to pelnījušas. Viņi ir objektīvi stiprāka komanda par Pļaviņu un Toču, tādēļ iet katram savu ceļu noteikti būtu slikts lēmums visam Latvijas pludmales volejbolam.
Veiksmi turpmākajos turnīros un cerams, ka turpmāk mazāk nāksies saskarties ar traumām!
, 2021-06-28 21:08, pirms 3 gadiem
Interesanti kādos prāta (ne)apziņas apstākļos tika pieņemts šis lēmums? Prātīgāk būtu domāt laikam par LA 2028 gadā, tad abiem būtu garantēta visas bīčvoleja pasaules uzmanība atlases posmā un varbūt pat "līdzjūtības" wild cardTas tādā gadījumā protams ja uz to brīdi SMS kredīts vēl nebūs aizslaucīts biznesa mēslainē
, 2021-06-28 21:16, pirms 3 gadiem
Patīkama ziņa!
, 2021-06-28 21:37, pirms 3 gadiem
Domāju tas ir tāpēc ka šamiem nav ar ko spēlēt, Plaviņš pārinieku toč nemainīs, un citu ar ko spēlēt īsti nav, tikai jaunie...
, 2021-06-28 22:12, pirms 3 gadiem
Kamēr emocijas vēl gaisā, tikmēr viena dziesma, paies sezona un dziedās citu
, 2021-06-28 22:14, pirms 3 gadiem
erty rakstīja: Prieks par šo lēmumu! Uz Tokiju netika vairākas komandas, kuras bija to pelnījušas. Viņi ir objektīvi stiprāka komanda par Pļaviņu un Toču, tādēļ iet katram savu ceļu noteikti būtu slikts lēmums visam Latvijas pludmales volejbolam.
Veiksmi turpmākajos turnīros un cerams, ka turpmāk mazāk nāksies saskarties ar traumām!
Ja viņi būtu objektīvi stiprāki, tad izcīnītu sev vietu OS, kā to izdarīja Pļāviņš ar Toču.
Kas ir tas, kas liecina, ka viņi ir kaut par mata tiesu labāki?
Ar katru gadu kļūst aizvien švakāki.
Atlases ciklā arī - Holandieši uzdāvina setā 8 kļūdas servēs un vēl nevar setu paņemt, un ja paņemtu, kas liek domāt, ka paņetu Šveiciešus?
, 2021-06-28 22:25, pirms 3 gadiem
Samoilovs uz Parizi aizbrauks ar sievu. Jankam jamekle cits parinieks.Diemzel karalis ir ...vairs nevelk..
, 2021-06-28 22:28, pirms 3 gadiem
Raitcha rakstīja: Ja viņi būtu objektīvi stiprāki, tad izcīnītu sev vietu OS, kā to izdarīja Pļāviņš ar Toču.
Kas ir tas, kas liecina, ka viņi ir kaut par mata tiesu labāki?
PK rezultāti un savstarpējās spēles tajā pašā ERGO open Latvijas čempionātā. Visi bija droši, ka viņi tiks caur rangu uz OS, bet bija daudz neveiksmju kaut vai traumu ziņā visu kvalifikācijas laiku. Visi tagad viņus grib nolikt līdz ar zemi, bet arī nolicēji pirms tam bija diezgan droši, ka nebūs problēmu kvalificēties ar ranga punktiem.
Ja skatās uz to pašu Kantoru un Losjaku, kuri ir viens no top pāriem, tad viņi arī veiksmīgi pēdējā brīdī iekļuva OS.
Vārenhorsts/ Van der Velde un Miskins/Ljamins arī nespēlēs OS.
, 2021-06-28 22:33, pirms 3 gadiem
Doplers/Horsts arī ir ārpus OS turnīra.
, 2021-06-28 22:45, pirms 3 gadiem
https://www.fivb.com/en/beachvolley...
Izpēti, kas redzams caur sadaļu "more details" mūsu abiem pāriem un tur būs redzami rezultāti.
, 2021-06-29 00:23, pirms 3 gadiem
LTpirags rakstīja: Samoilovs uz Parizi aizbrauks ar sievu. Jankam jamekle cits parinieks.Diemzel karalis ir ...vairs nevelk..
Tevi tikko no zonas izlaida vai internets un TV bija atslēgts pēdējos 2 gadus? 😂
, 2021-06-29 08:58, pirms 3 gadiem
Tas ir viņu darbs, jāturpina šancēt!
, 2021-06-29 12:10, pirms 3 gadiem
zaxx rakstīja: Domāju tas ir tāpēc ka šamiem nav ar ko spēlēt, Plaviņš pārinieku toč nemainīs, un citu ar ko spēlēt īsti nav, tikai jaunie...
Tādi aizsargi kā Pļaviņš ir savu izsmēluši. Izmirstoša suga, ja vēl aizsardzībā kaut, ko uzlasa, tad uzbrukumā ir auzas konkrētas. Pēc olimpiādes jātin nagi dillēs. Tūristu laiks ir beidzies.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova. Foto: Dhavid Normando/FV Imagens/CBV
9

Olimpiskās atlases rangs: Samoilova un Graudiņa nostiprinās sestajā vietā

Jaunākajā olimpiskās atlases rangā Latvijas pludmales volejbola līderes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova nostiprinājušās sestajā pozīcijā.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.