Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Kravčenoka/Valkenhorsta Hamburgā finišē starp pusfinālu un finālu

Kravčenoka/Valkenhorsta Hamburgā finišē starp pusfinālu un finālu
Kira Valkenhorsta un Anastasija Kravčenoka. Foto: King of the Court

Vācijas ziemeļu metropolē Hamburgā tuvojas noslēgumam "King of the Court" pludmales volejbola šovs. Tokijas olimpisko spēļu ceturtās vietas īpašniece Anastasija Kravčenoka un 2016. gada olimpiskā čempione Kira Valkenhorsta (Vācija) šodien ierindojās sestajā vietā.

# Latvijas-Vācijas duets Anastasija Kravčenoka/Kira Valkenhorsta šodien spēlēja pusfināla fāzē, kur pretinieces bija kanādiešu dvīnes Megana Maknamara/Nikola Maknamara, nīderlandietes Pleuna Jipma/Emija van Drīla, beļģietes Lisa van der Vondera/Sāra Kolsa un Lezāna Plaseta/Aleksija Rišāra (Francija).

Pirmajā kārtā Kravčenoka/Valkenhorsta septiņu minūšu laikā tikai vienu reizi tika karalieņu pusē, kur vācietei neizdevās uzņemt servi. Tikmēr citām komandai jau bija punkti. Kravčenoka panāca atgriešanos, taču atkal iegāza uzņemšana. Šajā kārtā galvenais bija nepalikt pēdējā vietā. Cīnoties pret Kravčenoku un Valkenhorstu, beļģietes izcīnīja savu otro punktu. Atlika piecas minūtes, lai tiktu prom no pēdējās vietas. Kravčenoka paņēma aizsardzībā un panāca atgriešanos karalieņu pusē. Kravčenoka guva mūsu pirmo un otro punktu, atlika trīs minūtes. Valkenhorsta iesita trešo un ceturto, bet Kravčenka guva piekto tieši pret beļģietēm, kurām joprojām bija tikai divi punkti, savukārt Valkenhorsta ar bloku sarūpēja sesto. Sanāca trešā vieta, bet beļģietes finišēja ar četriem punktiem un palika pēdējās, netiekot tālāk.

→ → Otrajā kārtā Kračenoka/Valkehorsta pirmajās piecās minūtēs ieguva vienu punktu. Kravčenoka panāca atgriešanos, kā arī guva mūsu otro un trešo punktu. Pēc septiņām minūtēm Maknamaras joprojām bija uz nulles. Valkenhorsta triumfēja virs tīkla, sagādājot ceturto punktu. Maknamaras tika pie četriem punktiem, bet Francijas duetam bija trīs. Joprojām bija svarīgi nepalikt pēdējām. Kravčenoka ar servi panāca atgriešanos, taču neizdevās tikt pie uzbrukuma. Francija aizcīnījās līdz pieciem punktiem, nostumjot Kravčenoku un Valkenhorstu uz pēdējo vietu. Atlika divas minūtes. Valkenhortsa panāca atgriešanos karalieņu pusē, atlika 70 sekundes. Divas pretinieces netrāpīja ar servi, bet Maknamaras mums neļāva gūt punktu. Ar četriem punktiem sanāca pēdējā vieta, līdz ar to bija jāaizvada papildu cīņa par tikšanu finālā.

# Pretendējot uz finālu, papildu cīņā pretī stājās amerikānietes Sāra Šermerhorna/Korinna Kvīgla, ukraiņu dvīnes Inna Mahno/Irina Mahno un Lezāna Plaseta/Aleksija Rišāra (Francija). Vienā kārtā noskaidrojās pēdējā ceļazīme uz finālu.

Valkenhorsta panāca nokļūšanu karalieņu pusē un guva mūsu pirmo punktu. Ukrainietēm jau bija trīs, turpinājumā Francija tika līdz četriem. Kravčenoka paņēma aizsardzībā un panāca atgriešanos, taču Valkenhorstai nesanāca sitiens. Valkenhorstas bloks ļāva atgriezties, vāciete guva otro un trešo punktu, bet Francijai jau bija pieci. Kravčenoka iesita ceturto un piekto, atlika piecas minūtes. Amerikānietes sakrāja deviņus punktus un iekļuva finālā, arī Francija tika līdz deviņiem, ukrainietes pēdējā brīdi iesita sesto, bet Kravčenoka un Valkenhorsta palika ar pieciem punktiem. Papildu cīņā neuzvarējušās komandas Hamburgas posmā tika klasificētas sestajā pozīcijā.

Prominentākais duets tādējādi neiekļuva Hamburgas fināla pieciniekā. Šajā sieviešu turnīrā olimpisko spēļu pieredze bija tikai Kravčenokai un Valkenhorstai, tikmēr vīriešu sacensībās ir vairāk olimpiešu.

Atgādinām, ka janvārī aizvadītajā "King of the Court" finālturnīrā Latvijas-Austrālijas duets Anastasija Kravčenoka/Fība Bela izcīnīja bronzu. Kravčenokas trešā vieta ir Latvijas līdz šim augstākais sasniegums "King of the Court" turnīrā. Pagājušā gada augustā Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš ieguva ceturto vietu Utrehtas posmā.

Pludmales volejbola nozīmīgākie turnīri 2022. gadā

6.-8. janvārisDoha (Katara)K. of the C. finālturnīrs3. Kra/Bel ; ?. M.Sam/Zem
16.-20. martsTlakskala (Meksika)Challenge3. Sam/Šmē
23.-27. martsRosarito (Meksika)Elite 162. Kra/Gra ; 13. Sam/Šmē
14.-17. aprīlisItapema (Brazīlija)Challenge
5.-8. maijsDoha (Katara)Challenge19. Toč/Fok
19.-22. maijsKušadasi (Turcija)Challenge9. Sam/Šmē ; 19. Bed/Rin
25.-29. maijsOstrava (Čehija)Elite 165. Kra/Gra
1.-5. jūnijsJūrmala (Latvija)Elite 169. Kra/Gra ; 13. Sam/Šmē
10.-19. jūnijsRoma (Itālija)Pasaules čempionāts9. Kra/Gra ; 17. Sam/Šmē
23.-26. jūnijsHamburga (Vācija)King of the Court6. Kra/Val ; 11. Sam/Šmē
6.-10. jūlijsGštāde (Šveice)Elite 16
14.-17. jūlijsEspinju (Portugāle)Challenge
21.-24. jūlijsAgadira (Maroka)Challenge
2.-7. augustsVīne (Austrija)EČ izlasēm
10.-14. augustsHamburga (Vācija)Elite 16
15.-21. augustsMinhene (Vācija)Eiropas čempionāts
6.-11. septembrisUtrehta (Nīderlande)King of the Court
28.sept.-2.okt.Parīze (Francija)Elite 16
5.-8. oktobrisSark. jūras reģ. (Ēģipte)Challenge
13.-16. oktobrisMaldīvijaChallenge
20.-23. oktobris?? (Āzija)-?Challenge
27.-30. oktobris?? (Āzija)-?Challenge
2.-6. novembrisKeiptauna (DĀR)Elite 16
2.-6. novembrisItapema (Brazīlija)King of the Court
9.-13. nov.Riodežaneiro (Brazīlija)-?Elite 16
17.-20. nov.?? (Austrālija)Challenge
23.-27. nov.Sidneja (Austrālija)Elite 16
1.-4. decembris?? (Austrālija)King of the Court
11.-14. janvārisDoha (Katara)K. of the C. finālturnīrs

Izmantotie resursi:
kingofthecourt.com


, 2022-06-26 19:50, pirms 2 gadiem
6. vieta nav slikta, bet gribējās finālu!
, 2022-06-26 20:23, pirms 2 gadiem
vajag vienkāršāku formātu, lai piesaistītu vairāk interesentu
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.