Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Arī Pļaviņam un Regžam turnīrs Maskavā galā

Arī Pļaviņam un Regžam turnīrs Maskavā galā
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža pēc izcīnītā pirmo panākuma Maskavā notiekošajā "Grand Slam" posmā piedzīvoja zaudējumu izšķirošajā cīņā francūžiem Jusefam Krū un Eduardam Roulandsonam ar 0-2 (15:21, 21:23), tādējādi izstājoties no turnīra.

Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža Maskavas "Grand Slam" sāka ar zaudējumu Nīderlandes duetam, bet šīs dienas pirmie pretinieki no ASV Trī Burnē un Džons Haidens tika pie panākuma trīs setu cīņā. Lai arī amerikāņi bija šī mača favorīti, latvieši pirms pēdējās spēles centās uzlabot savas pozīcijas, lai izkļūtu no grupas.

Pirmā seta ievads labs padevās Pļaviņam un Regžam, kuri izvirzījās vadībā ar 5:3, bet pēc amerikāņu eisa atjaunojās līdzsvars (5:5). Līdz tehniskajam pārtraukumam latvieši noturēja minimālu pārsvaru, dodoties atpūtā ar 11:10. Pēc pārtraukuma Pļaviņš un Regža atjaunoja divu punktu pārsvaru, bet tas drīz vien pagaisa (13:13). Sākoties seta izskaņai, minimālā vadībā izvirzījās ASV duets. Pie rezultāta 18:18 amerikāņi veica izšķirošo izrāvienu, svinot panākumu ar 21:18.

Otrā seta sākumā Pļaviņš un Regža izvirzījās vadībā ar 5:3, bet pēc dažām izspēlēm palielināja pārsvaru vēl par punktu. Līdz tehniskajam pārtraukumam latviešiem izdevās vēl pāris labas epizodes, realizēts eiss un jau piecu punktu pārsvars (13:8). Seta turpinājums jau pārvērtās par formalitāti, latviešiem to sekmīgi novedot līdz galam - 21:17.

Līdz ar to uzvarētāja noskaidrošanai vajadzēja trešo setu. To ar diviem gūtiem punktiem sāka Pļaviņš un Regža, bet ASV duets uzreiz atbildēja ar 4:0 izrāvienu, ieliekot pirmos pamatus, lai izcīnītu uzvaru. Latvieši uzreiz paņēma pārtraukumu, bet pēc tā ne vien atguva zaudēto, bet iekrāja arī trīs punktu pārsvaru (9:6). Sapriecāties vēl bija pāragri, jo pretinieki nepadevās un ar eisu samazināja deficītu līdz minimumam (8:9). Kādu laiku dueti punktus guva pārmaiņus, bet tad Burnē un Haidens panāca izlīdzinājumu (13:13). Pirmie pie mačbumbas tika latvieši, bet nespēja to realizēt. Pļaviņš un Regža savu panāca ar piekto mačbumbu, tomēr svinot uzvaru grūtā trīs setu cīņā ar 2-1 (18:21, 21:17, 19:17).

Noslēdzošajā spēlē grupu turnīrā Pļaviņš un Regža mērojās spēkiem ar francūžiem Jusefu Krū un Eduardu Roulandsonu, kuri piedzīvoja zaudējumu arī savā otrajā mačā, atzīstot nīderlandiešu pārākumu ar 0-2 (17:21, 15:21).

Maču labāk iesāka Krū un Roulandsons, kuri uzreiz ieguva trīs punktu pārsvaru un piespieda pretiniekus ņemt pārtraukumu. Tajā spēli izdevās sakārtot un uzreiz atspēlēt divus punktus. Tiesa ar to pašu atbildēja arī francūži, saglabājot kontroli pār spēli (5:2). Turpinājumā Pļaviņam un Regžam neveiksmes turpinājās, nonākot iedzinējos jau ar piecu punktu deficītu. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 13:8. Pēc atpūtas francūži turpināja spēlēt uz Regžu, kurš nerādīja to pārliecinošāko sniegumu. Rezultāta starpība pieauga līdz septiņiem punktiem, līdz ar ko pirmais sets bija norakstāms. Francūži nepadevās nevienā epizodē, bet, neskatoties uz to, sarežģītās epizodēs latvieši tomēr spēja piespiest pretiniekus kļūdīties un nedaudz sadeldēja deficītu. Tas gan tāpat palika pietiekami liels, pirmajam setam noslēdzoties ar rezultātu 15:21.

Otrā seta ievadā Pļaviņam izdevās pāris reizes nostāties pareizā pozīcijā, lai uzņemtu pretinieku uzbrukumus, bet allaž nedaudz pietrūka, lai to paveiktu. Kādu laiku rezultāts auga pakāpeniski, bet tad kļūdījās Regža un jau 9:6 Francijas dueta labā. Uzreiz sekoja pārtraukums, kas gan lielu rezultātu nedeva. Latvieši turpināja spēlēt pasīvi, kamēr aktīvie pretinieki izglāba pāris bumbas, tādējādi visu laiku esot spēlē.

Pirms tehniskā pārtraukuma Pļaviņš ar Regžu samainījās zonām, tādējādi pamainot spēli. Izdevās atgūt divus punktus, atpūtā doties pie rezultāta 10:11. Pēc pārtraukuma francūži tika pie eisa, atjaunojot trīs punktu vadību. Pļaviņam un Regžam izdevās atkal sadeldēt deficītu līdz minimumam, nopietni iesaistoties cīņā par panākumu setā. Regža divas reizes bloķēja pretinieku, bet ar atkārtotiem uzbrukumiem francūži tomēr tika pie punktiem. Sajūtot spēli izdevās arī panākt neizšķirtu, Pļaviņam nospēlējot aizsardzībā (17:17). Seta galotne nedaudz ieielga, latviešiem turoties godam, bet galu galā Krū un Roulandsons guva uzvaru ar 2-0 (21:15, 23:21).

Līdz ar to Pļaviņš un Regža, līdzīgi kā Finsters un Točs, ieņēma pēdējo vietu savā grupā, noslēdzot Maskavas "Grand Slam" posmu.


, 2016-05-26 20:18, pirms 8 gadiem
Malači
BūTokio viņu OS
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.