Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Visi četri Latvijas dueti tiek U22 Eiropas čempionāta astotdaļfinālā

Visi četri Latvijas dueti tiek U22 Eiropas čempionāta astotdaļfinālā
Varvara Brailko, Artūrs Rinkevičs, Rihards Finsters (treneris), Rūdolfs Stankevičs, Anete Namiķe. Foto: Beach Box Gepardi / LVF

Āzijā turpinās U22 Eiropas čempionāts pludmales volejbolā, kas ir pēdējais turnīrs šīs sezonas kalendārā. Turcijas rietumu pilsētā Izmirā piedalās arī četri mūsu dueti - Anete Namiķe/Varvara Brailko, Kristīne Briede/Krista Paegle, Ardis Bedrītis/Rinalds Aišpurs, un Rūdolfs Stankevičs/Artūrs Rinkevičs. Latvijas komandas kvalificējās rītdienas astotdaļfinālam.

Kā jau ziņots, pirmajā dienā trīs mūsu dueti kvalificējās izslēgšanas spēlēm. Neizdevās pilnībā nokomplektēt grupas, līdz ar to iekļūšana izslēgšanas spēlēs pārsvarā bija gandrīz automātiska. No tagadējiem mūsējiem Jūrmalā aizvadītajā pieaugušo Eiropas čempionātā piedalījās Namiķe/Brailko un Briede/Paegle, kā arī Bedrītis, Aišpurs un Rinkevičs.

G grupas pēdējā cīņā Ardis Bedrītis/Rinalds Aišpurs šodien spēlēja pret šveiciešiem Jonatanu Jordanu/Natanu Brohu. Pirmajā setā zaudējums ar 16:21. Nākamajā setā mūsējie panāca 16:14, bet pretinieki tūlīt izlīdzināja. Bedrīša bloks deva 19:17, līdz ar to revanšs ar 21:19. Trešajā nogrieznī Latvijas duets nonāca iedzinējos (3:6), tika tuvāk (5:6), taču pēc sitiena tīklā rezultāts kļuva 7:10. Nākamajā izspēlē pretinieks uzvarēja virs tīkla (7:11), tādējādi izšķirošajā setā nācās piekāpties ar 10:15.

Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā stājās čehi Martins Melmuka/Františeks Knoblohs. Starta setā mūsējie nonāca iedzinējos (8:13), net turpinājumā izdevās pievilkt - 13:16 un 15:17. Pēcāk čehi guva divus punktus pēc kārtas, līdz ar to Latvijas duetam nācās piekāpties ar 17:21. Nākamā nogriežņa sākumā Bedrītis uzvarēja virs tīkla (2:0), bet Aišpurs izpildīja eisu - 3:0. Eiss arī Bedrītim (5:1) un Aišpuram vēl divi - 9:2. Čeha bloks deva 9:4, bet arī Bedrītis nobloķēja - 14:7. Aišpuram vēl divi esi, bet otrā seta pēdējā izspēlē čehs netrāpīja laukumā - 21:9. Izšķirošā seta sākumā Bedrītim bloks (2:0), arī nākamais punkts mūsējiem. Tālāk jau 6:1, bet tad pāris kļūdas un 6:4. Latvijas komanda paņēma pauzi un guva piecus punktus pēc kārtas (11:4), savukārt pēc Bedrīša bloka rezultāts jau kļuva 13:5. Tādējādi trešajā setā uzvara ar 15:9.

Rīt plkst. 12.30 astotdaļfināls pret krieviem.

E grupas pēdējā spēlē U20 Eiropas čempiones Anete Namiķe/Varvara Brailko cīnījās pret polietēm Aleksandru Stadņiku un Patrīciju Jundzilu. Mūsējām vajadzēja uzvaru ar vismaz četru "mazo" punktu pārsvaru, piemēram 2-1 (21:19, 19:21, 15:11), lai izcīnītu pirmo vietu un tiktu uzreiz "play-off" otrajā kārtā.

Starta seta sākumā Brailko divi bloki - 3:0 un 6:3. Pēc minētajiem abiem gadījumiem pretinieces tūlīt atbildēja ar diviem punktiem. Poliete sita pār laukumam (8:5), savukārt Brailko paņēma aizsardzībā un panāca 11:7. Turpinājumā pretinieces pietuvojās un izlīdzināja (17:17), taču priekšā netika. Mača (varbūt pat visa turnīra) garākajā izspēlē triumfēja Latvijas duets - 20:18 un pauze. Polietei eiss ar tīkla palīdzību (20:20). Brailko izglāba aizsardzībā, Namiķe veica pamatīgu sprintu un panāca bumbu, un viņas komandas biedrene iesita precīzi - 22:20.

Nākamā seta sākumā poliete netrāpīja laukumā (3:0), savukārt Brailko izglāba aizsardzībā un noformēja 4:0. Namiķei eiss (5:0), bet garākajai polietei trīs pēc kārtas - 5:4. Brailko eiss deva 7:4, pēc tam viņa paņēma aizsardzībā un noformēja 8:4, arī nākamie divi punkti mūsējām - 10:6. Poliete izsita autā (15:9), bet Namiķe bija precīza - 16:9. Namiķe triumfēja cīņā virs tīklā (19:11), taču pretiniece piezemējās uz latvietes pēdas. Namiķe ļoti ilgi gulēja smiltīs, neizskatījās, ka gatavojas celties kājās. Pēc apmēram 12 minūtēm viņa piecēlās sēdus un pēc minūtes pēkšņi piecēlās kājās. Vēl pēc minūtes mačs atsākās ar Brailko servi. Izspēle bija ilga, tā noslēdzās ar Brailko atmugurisku sitienu no apakšas - bumba piezemējās uz pretinieču gala līnijas (20:11). Nākamo izspēli Brailko noslēdza ar standarta uzbrukumu - 21:11. Tādējādi mūsējās tika cauri apbrīnojami labi, nesamokot Namiķes kāju.

Vakar tika zaudēts vācietēm, taču šodienas panākums ļāva izcīnīt pirmo vietu grupā. Līdz ar to rīt jāspēlē izslēgšanas spēļu otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā.

.

H grupas pēdējā mačā Rūdolfs Stankevičs/Artūrs Rinkevičs spēkojās ar šveiciešiem Imanuēlu Zīrheru/Leo Diljē. Pirms šīs cīņas tika rēķināts, ka uzvaras gadījumā Latvijas duets tiktu "play-off", bet zaudējuma gadījumā varēja sanākt visādi (paralēlajā spēlē noskaidrojās, ar cik lielu punktu starpību mūsējie drīkst zaudēt).

Pirmajā setā Latvijas spēlētāji izvirzījās vadībā ar 12:9, turpinājumā Stankeviča divi bloki deva lielāku pārsvaru, tādējādi panākums ar 21:17. Nākamajā nogrieznī nelielu pavērsienu radīja Rinkeviča eiss, taču pretinieki drīz vien atjaunoja līdzsvaru. Pēc tehniskā pārtraukuma Stankevičam bloks, viņš guva arī nākamo punktu, un šveicieši pieprasīja pauzi. Turpinājumā mūsējiem vēl divi punkti pēc kārtas. Līdz ar to uzvara arī otrajā setā - 21:12.

Latvijas duets tādējādi uzvarēja grupā un rīt turpinās ar astotdaļfinālu. Tālāk tika arī čehi un lietuvieši, bet šveiciešiem jābrauc mājās. Rīt plkst. 11.40 astotdaļfināls pret izraēliešiem.

Latvijas vicečempiones Kristīne Briede/Krista Paegle šodien startēja izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, tur pretī stājās ungārietes Zita Divēnji/Sofija Rēthelji, kas ir ļoti labs variants. Pirms cīņas tika konstatēts, ka uzvaras gadījumā rīt būs astotdaļfināls pret tautietēm, kas šajos apstākļos varbūt ir pats labākais variants. Astotdaļfināla pārvarēšana Briedei un Paeglei ļautu pamatoti pretendēt uz vietu nākamās sezonas Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā.

Cīņā par rītdienu viss sākās mierīgi (10:5, 12:6) un noslēdzās atbilstoši spēku samēriem - 21:16. Pārsteigumi nenotika arī nākamajā nogriežņa sākumā (8:3). Ungāriete ar "digu" noformēja 9:7, arī nākamais punkts mūsu oponentēm. Briede paņēma aizsardzībā un panāca komfortablāko 12:9. Briede to paveica vēlreiz (15:11), un viņas eiss deva 17:12. Pretinieces gan pietuvojās (18:16), bet mūsējās uzvarēja arī otrajā setā - 21:18.

26. septembrī plkst. 10.00 astotdaļfināls: Briede/Paegle - Namiķe/Brailko.

Izmantotie resursi:
U22 sievietes - cev.eu
U22 vīrieši - cev.eu


, 2020-09-25 11:46, pirms 4 gadiem
Līdz rītam Aneti varbūt savedīs kārtībā, bet principā var izstāties, jo šosezon viss jau sasniegts!
, 2020-09-25 12:10, pirms 4 gadiem
Pa manam sanāk , ka Kristīnes/Kristas šodienas pāra uzvarētājs rīt tiekas ar Varvaru un Aneti
, 2020-09-25 12:12, pirms 4 gadiem
Pareiz sanāk...neizlasīju rakstu līdz galam;
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.