Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Pļaviņš un Regža iekļūst Maskavas ''Grand Slam'' pamatturnīrā

Pļaviņš un Regža iekļūst Maskavas ''Grand Slam'' pamatturnīrā
Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža izcīnījusī divas uzvaras Maskavas "Grand Slam" turnīra kvalifikācijā, tādā veidā garantējot sev vietu sacensību pamatturnīrā.

Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža pēdējos četros "Open" turnīros palikuši tieši aiz ceturtdaļfināla barjeras, samierinoties ar devīto vietu. Maskavā vēl vajadzēja pārvarēt divas kvalifikācijas kārtas, lai vispār iekļūtu pamatturnīrā. Latviešu pirmie pretinieki bija Jaroslavs Gordījevs un Mikola Babičs no Ukrainas, kuru labākais sasniegums šosezon ir izcīnītā 17. vieta Soču "Open" turnīrā.

Spēli ar diviem gūtiem punktiem sāka Ukrainas duets. Ukraiņi spēlēja uz Mārtiņu Pļaviņu, kura uzbrukuma arsenāls, kā pierādījies pēdējos turnīros, nav tik liels. Pļaviņam radās problēmas ar pretinieku aizsardzības apspēlēšanu, kas lika nonākt iedzinējos ar 4:8. Uz brīdi rezultāta starpība sadila uz pusi, bet ukraiņi atkal labi nospēlēja aizsardzībā, atjaunojot komfortablo četru punktu pārsvaru (12:8).

Pēc tehniskā pārtraukuma ukraiņi pamainīja serves virzienu, bet tas mača gaitu īpaši neiespaidoja. Dueti punktus guva pārmaiņus, latviešiem nespējot izmantot retās iespējas samazināt deficītu. Pie rezultāta 17:12 ukraiņi nedaudz atslāba, kas Regžam ļāva gūt pāris punktus pie tīkla. Latvieši sadeldēja rezultāta starpību līdz minimumam, atjaunojot intrigu (16:17). Seta izskaņā Ukrainas duets turpināja kļūdīties pēc Regžas servēm, kas pirmo setbumbu deva Latvijas duetam. Ar tīkla palīdzību Regžam izdevās tikt pie eisa un izraut latviešiem uzvaru ar 21:19.

Arī otrais sets labāk sākās Ukrainas duetam, kas izvirzījās vadībā ar 3:1. Tam sekoja latviešu ātra atbilde un neizšķirta atjaunošana. Īsi pēc tam Ukrainas duets atjaunoja divu punktu vadību (8:6), bet tajā brīdī spēle tika uz laiku pārtraukta īsti neizprotamu iemeslu dēļ. Uzreiz pēc pauzes rezultāts kļuva 9:6, bet ar Pļaviņa kvalitātēm aizsardzībā izdevās panākt neizšķirtu. Tehniskajā pārtraukumā latvieši devās vadībā ar 11:10. Pēc pārtraukuma blokā nospēlēja Regža, atnesot vēl divus punktus (13:10). Seta turpinājumā rezultāta starpība sasniedza arī četrus punktus, bet viss pārsvars tika izsēts, rezultātam atkal kļūstot neizšķirtam (16:16). Seta izskaņu ievadīja Pļaviņa spēle aizsardzībā, kas ļāva atjaunot divu punktu vadību (18:16). Jau pie pirmās setbumbas latviešiem izdevās panākt savu, svinot uzvaru ar rezultātu 2-0 (21:19, 21:18).

Izšķirošajā spēlē par iekļūšanu pamatsacensībās latviešiem bija jāspēlē pret Gustavo Karvaljesu un Saimonu Santosu jeb vienkārši Guto un Saimonu, kuri pirmajā kārtā trīs setu cīņā ar 2-1 (18:21, 21:13, 15:12) pieveica mājiniekus Juriju Bogatovu un Maksimu Hudjakovu.

Pretiniekiem kvalifikācijas turnīrā itin augstais astotais numurs un triumfs aizvadītajā nedēļā Sinsinati ''Open'' sacensībās, tādējādi nekāda vieglā cīņa latviešus negaidīja. Sezonas gaitā Mārtiņš un Haralds sniegumu jūtami uzlabo, un tas bija svarīgi arī šajā spēlē, kurā uzvara divu setu spēlē 30 minūšu laikā - 21:19, 21:18.

Par vietu pamatturnīrā vēl cīnīsies Rihards Finsters un Edgars Točs, bet bez kvalifikācijas starp labākajām komandām, protams, iekļuva Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

Izmantotie resursi:
Fédération Internationale de Volleyball - FIVB


, 2016-05-24 12:24, pirms 8 gadiem
aij,kaa nepaveicaas ar pretiniekiem...tie brazili jau 2 OPENUS sogad vinnejushi
, 2016-05-24 16:28, pirms 8 gadiem
ice F-1 rakstīja: aij,kaa nepaveicaas ar pretiniekiem...tie brazili jau 2 OPENUS sogad vinnejushi
kkpd
, 2016-05-24 16:45, pirms 8 gadiem
Re kā brazīļus sakapājām! Cmuki!
, 2016-05-25 06:53, pirms 8 gadiem
video :
Plavins/Regza LAT [9]-Guto/Saymon BRA [8]-Moscow Grand Slam-Qualification

https://www.youtube.com/watch?v=zW_...
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova. Foto: Dhavid Normando/FV Imagens/CBV
9

Olimpiskās atlases rangs: Samoilova un Graudiņa nostiprinās sestajā vietā

Jaunākajā olimpiskās atlases rangā Latvijas pludmales volejbola līderes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova nostiprinājušās sestajā pozīcijā.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.