Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Finsters/Solovejs zaudē pavērsieniem bagātā mačā un nepārvar kvalifikāciju

Finsters/Solovejs zaudē pavērsieniem bagātā mačā un nepārvar kvalifikāciju
Aleksandrs Solovejs un Rihards Finsters. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs nav spējuši pārvarēt Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu posma kvalifikāciju Ķīnas pilsētā Sjamenā. Latvieši kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās nīderlandiešiem Kristiānam Vārenhorstam un Stevenam van de Veldem.

Finsters un Solovejs pēdējo reizi Pasaules kausa tūres kādā posmā spēlēja pērnā gada jūlija beigās. Lai Ķīnā aizkļūtu līdz pamatturnīram, latviešiem bija jāpārvar divas kārtas kvalifikācijā. Jau pirmajā kārtā pretī stājās gana spēcīgie nīderlandieši Kristians Vārenhorsts un Stevens van de Velde, kuri sezonas ievadā no kvalifikācijas izcīnīja devīto vietu Dohas četru zvaigžņu turnīrā.

Spēli labāk sāka latvieši, izvirzoties vadībā ar 3:1. Arī nākamajās izspēlēs Finsters un Solovejs spēja būt pārāki, panākot arī četru punktu pārsvaru (8:4). Pamazām Nīderlandes duets sāka vilkt klāt rezultātā, seta otrajā pusē sadeldējot deficītu līdz minimumam (13:14). Drīz pēc tam nīderlandieši arī pārņēma vadību un seta galotnē ieguva sev tik vajadzīgo divu punktu pārsvaru. Finsters un Solovejs salūza, zaudējot pirmo setu ar rezultātu 17:21.

Otro setu atkal labāk iesāka Finsters un Solovejs, izvirzoties vadībā ar 4:2. Šoreiz lielāks atrāviens neizdevās, bet pretinieki ātri vien atjaunoja līdzsvaru uz tablo (7:7). Šajā brīdī Latvijas duetam padevās četru punktu izrāviens, bet līdz tehniskajam pārtraukumam rezultāts kļuva vēl nedaudz labvēlīgāks - 13:8. Pat pie piecu punktu deficīta Nīderlandes duets plinti krūmos nemeta, spējot atspēlēt trīs punktus (13:15). Latviešiem izdevās atjaunot četru punktu pārsvaru, bet sekoja jauns nīderlandiešu trīs punktu izrāviens (16:17). Šoreiz Finsters un Solovejs ieguva divas setbumbas, no kurām otro izmantoja - 21:19.

Trešo setu pārliecinoši sāka Vārenhorsts un Van de Velde, izvirzoties vadībā ar 5:1. Latvijas pludmales volejbolistiem izdevās gūt trīs punktus pēc kārtas, bet arī pretinieki atbildēja ar nelielu izrāvienu, atjaunojot trīs punktu vadību (7:4). Labu laiku spēle ritēja punkts punktā, kad Nīderlandes duetam izdevās atjaunot četru punktu pārsvaru (12:8). Lai arī situācija nebija tā cerīgākā, Finsters un Solovejs spēja veikt izrāvienu un atjaunot līdzsvaru uz tablo (12:12). Mača galotnei jaudas tomēr pietrūka, kas lika Latvijas duetam noslēgt kvalifikāciju ar zaudējumu pirmajā kārtā - 1-2 (17:21, 21:19, 12:15).

Naktī uz ceturtdienu sāksies pamatturnīrs, kurā spēlēs divi labākie Latvijas pludmales volejbola dueti, Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs.


, 2019-04-24 11:15, pirms 5 gadiem
Cienīgi nospēlējuši...Prieks!
Aleksandrs Samoilovs un Mihails Samoilovs. Foto: Pim Waslander / Queen & King of the Court

Brāļi Samoilovi Sakvaremā sāk ar uzvaru un šovakar cīnīsies pret brālēniem

Brazīlijas dienvidaustrumu municipalitātē Sakvaremā sācies "Beach Pro" tūres posms pludmales volejbolā. "Challenge" kvalifikācijas pirmajā kārtā Latvijas tandēms Aleksandrs Samoilovs/Mihails Samoilovs pārspēja Urugvajas atlētus Hansu Hannibalu/Nikolasu Ljambiasu - 21:16, 21:15. Izšķirošā kvalifikācijas spēle notiks plkst. 22.20 - tiešraide būs šajā rakstā!
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova. Foto: Dhavid Normando/FV Imagens/CBV
9

Olimpiskās atlases rangs: Samoilova un Graudiņa nostiprinās sestajā vietā

Jaunākajā olimpiskās atlases rangā Latvijas pludmales volejbola līderes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova nostiprinājušās sestajā pozīcijā.