Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

LČ pludmales volejbolā telpās jauniešiem vēriens būs lielāks nekā iepriekšējā sezonā

LČ pludmales volejbolā telpās jauniešiem vēriens būs lielāks nekā iepriekšējā sezonā
U18 EČ zelta medaļnieki - Gustavs Auziņš, Kristians Fokerots, treneris Lauris Iecelnieks. Foto: Hellenic Volleyball Federation

26. novembrī sāksies Latvijas jaunatnes čempionāta jaunā sezona pludmales volejbolā telpās un norisināsies līdz 26. martam, informē volejbola federācija. Pagājušās sezonas ilgums bija divi mēneši un dažas dienas, bet šoreiz būs četri mēneši. Paplašināts ir arī spēlētāju vecums, kuriem čempionāts tiek organizēts.

Pirms tam sacensības notika pa trijām vecuma grupām meitenēm un zēniem, savukārt šosezon jau būs četras grupas gan meitenēm, gan zēniem. “Tā ir labā ziņa,” progresu komentē pludmales volejbola sacensību koordinators Toms Šmēdiņš. “Pagājušajā sezonā bija saspiests grafiks, tāpēc spēlēja tikai U16 un U20, bet finālposmā par medaļām cīnījās arī U18.”

Jaunajā sezonā spēlēs arī U14 vecuma grupa, kur daudzi tūlīt izmēģinās spēkus savās pirmajās oficiālajās sacensības. “Iepriekš nebija U14, jo vairāk koncentrējāmies uz vecākiem jauniešiem,” skaidro speciālists. “U20 tomēr ir gandrīz kā pieaugušie un var spēlēt amatieru turnīros, bet tieši jaunākajā vecumā nav turnīru, tāpēc tagad nolēmām organizēt arī U14 sacensības.”

26. novembrī sezona sāksies ar U14 pirmo posmu “Beach Box” hallē, kur U16 un U18 mači norisināsies attiecīgi 27. novembrī un 4. decembrī. U14, U16 un U18 konkurencē otrais etaps norisināsies orientējoši 21. un 28. janvārī “O-Sands” hallē, bet trešais posms U14, U16, U18 un U20 vecuma grupām notiks orientējoši no 19. februāra līdz 5. martam “Beach Arena”. U14, U16, U18 un U20 valsts jaunatnes čempionāta finālposms “Ruukki” pludmales centrā ieplānots 24.-26. martā.

Augsta līmeņa hallēs jaunieši arī ziemā izmanto iespēju nodarboties ar pludmales volejbolu. Palielinoties vecuma grupu skaitam un ņemot vērā Latvijas pludmales volejbola panākumus starptautiskajā līmenī, šosezon jaunatnes čempionātā varētu būt lielāks dalībnieku skaits.

2022. gada Eiropas vai pasaules jaunatnes čempionātos uz pjedestāla nokļuva virkne Latvijas spēlētāju, no kuriem valsts čempionāta jaunajā sezonā drīkstēs piedalīties Kristians Fokerots (U20), Gustavs Auziņš (U20), Dāvis Teteris (U20), Olivers Bulgačs (U20), Deniela Konstantinova (U20), kā arī Līva Ēbere (U18 un U20).

Pludmales volejbolā telpās pirmoreiz notiks Latvijas kausa izcīņa. U14, U16, un U18 vecuma grupās starts tiks dots 3. decembrī, bet fināli ieplānoti 17. decembrī “O-Sands” pludmales volejbola hallē. 17. decembrī “Rimi” Olimpiskajā centrā norisināsies arī “Cewood” Latvijas kausa fināli klasiskajā volejbolā pieaugušajiem un jauniešiem, līdz ar to gaidāms vērienīgs gada nogales volejbola pasākums.

Latvijas čempionāta mērķi ir sekmēt pludmales volejbola attīstību valstī, popularizēt šo sporta veidu jauniešu vidū, nodrošināt jauniešiem atbilstoša līmeņa sacensības ziemas periodā, popularizēt veselīgu dzīvesveidu, sniegt iespēju jauniešiem iegūt vērtīgu spēļu pieredzi un noskaidrot 2023. gada valsts jaunatnes čempionus pludmales volejbolā telpās.

Valsts jaunatnes čempionāta atbalstītāji ir “100+ draugi Latvijas volejbolam”, “Būvuzņēmums Restaurators”, “Krauss”, “ELEX Baltic” un “Bau ID”.

Domubiedru klubs "100+ draugi volejbolam" Latvijas jaunatnes čempionātā pludmales volejbolā gan telpās, gan pludmalē ir sarūpējuši kopējo balvu fondu 7800 eiro apjomā. Balvu fonds tiks sadalīts, vērtējot kopējo reitingu, labākajiem sešiem spēlētājiem gan zēnu, gan meiteņu konkurencē visās četrās vecuma grupās - U14, U16, U18 un U20, vērtējot kopā gan Latvijas jaunatnes čempionātu pludmales volejbolā telpās, gan Latvijas jaunatnes čempionātu pludmales volejbolā, kas notiek vasarā.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv


Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.