Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs/Šmēdiņš negūst punktus un nepārvar "King of the Court" pusfinālu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš negūst punktus un nepārvar "King of the Court" pusfinālu
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs. Foto: CEV

Vācijas pilsētā Hamburgā turpinās "King of the Court" turnīrs pludmales volejbolā. Tā pusfinālu nespēja pārvarēt Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri pusfinālā netika pie punktiem un izstājās jau pēc pirmās spēles.

"King of the Court" turnīra formāts paredz cīņu vairākās kārtās, līdz tiek noskaidrots labākais pāris. Visas kārtas sāk pieci pāri, kuri izspēlē trīs 15 minūšu garas spēles. Pēc katras spēles mazāk punktus ieguvušais pāris izstājas. Punktu var nopelnīt atrodoties tā saucamajā "karaļa" pusē, kurā jāuzņem serve, bet, lai tajā pusē nonāktu, pretinieki jāuzvar ar servi vai darbību aizsardzībā.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš turnīru nesāka sevišķi pārliecinoši, bet A grupas cīņās aizspēlējās līdz izšķirošajai spēlei, kurā beigās arī uzvarēja. Tas ļāva izlaist vairākas izslēgšanas kārtas un garantēt vietu uzreiz pusfinālā, kur latviešiem pievienojās vēl četri pāri. Pusfināla divi labākie pāri iekļuva finālā, bet nākamie divi vēl varēja tikt pie iespējas pacīnīties par vēl vienu vietu finālā.

Tādējādi latviešu minimālais uzdevums bija neizkrist pēc pirmās spēles. Tās sākumā "karaļa" pusē punktus vāca poļi Pjotrs Kantors un Bartošs Lošjaks un Šveices-Austrijas duets Marko Kratigers un Morics Pristaucs. Tad viņu klubiņam pievienojās arī spāņi Pablo Erera un Adrians Gavira, kuri pēc piecām spēlētām minūtēm bija vadībā ar sešiem punktiem. Pēc pus spēles Samoilovs un Šmēdiņš kā vienīgie vēl nebija bijuši "karaļa" pusē un bija bez punktiem. Kad jāspēlē bija sešas minūtes, Šmēdiņš ar eisu deva iespēju Latvijas duetam. Tiesa tā uzreiz tika izniekota, zaudējot izspēli poļiem.

Pārliecinošā vadībā ar 10 punktiem turējās Erera un Gavira, bet tuvākajiem sekotājiem bija vien pieci punkti. Lai izlauztos no pēdējās vietas, Samoilovam un Šmēdiņam atlikušajā laikā vajadzēja savākt vismaz četrus punktus. Divas ar pusi minūtes līdz spēles beigām latvieši vien otro reizi nokļuva "karaļa" pusē. Samoilovs gan netika galā ar poļu servi, kas principā nozīmēja izstāšanos. Atlikušajā laikā latvieši nespēja izglābties, paliekot pēdējie pusfinālā un izstājoties no turnīra.

Kā pēc spēles izteicās Samoilovs: "Tāds ir šī turnīra formāts, ja nespēj gūt punktus sākumā, tad ir grūti iegūt ritmu. Īsti netikām pie teikšanas, nevarējām saspēlēties un tikt pie iespējas turēt saidautu. Kad pie iespējas tikām, tā nāca spēcīga pretinieku serve. Serve mums neaizgāja, citas komandas spēlēja labāk, tāpēc arī šāds rezultāts."

No 25. līdz 28. augustam šāda paša tipa turnīrs risināsies Nīderlandes pilsētā Utrehtā, kur jau būs lielāka Latvijas pārstāvniecība. Bez Samoilova un Šmēdiņa dalībai pieteikušies arī Edgars Točs un Anastasija Kravčenoka. Točs spēlēs kopā ar Itālijas pludmales volejbolistu Adrianu Karambulu, bet Kravčenoka izmēģinās spēkus kopā ar Vācijas pludmales volejbola leģendu Lauru Ludvigu.