Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Stankevičs/Bērziņš Beļģijā nepārvar "Future" kvalifikācijas otro kārtu

Stankevičs/Bērziņš Beļģijā nepārvar "Future" kvalifikācijas otro kārtu
Rūdolfs Stankevičs. Foto: volleyballworld.com

Latvijas pludmales volejbolisti Rūdolfs Stankevičs un Sandis Bērziņš ar uzvaru sāka "Beach Pro" tūres "Future" turnīru Beļģijā, bet pēc tam cieta zaudējumu, pamatsacensības nesasniedzot. Kvalifikācijas pirmajā kārtā latvieši ar 2-0 pārspēja skotu pludmales volejbolistus Konoru Boilu un Beriju Makgaiganu, bet otrajā kārtā ar 1-2 piekāpāš Zviedrijas spēlētājiem Martinam Apelgrēnam un Aleksandram Hermanam.

• Paralēli "Beach Pro" turnīriem Marokā un Polijā "Future" līmeņa turnīrs šajās dienās risinās arī Beļģijas pilsētā Lēvenā. Uz turieni devušies Rūdolfs Stankevičs un Sandis Bērziņš, kuram šī bija debija tūrē.

• Latviešiem turnīru vajadzēja sākt no kvalifikācijas pirmās kārtas. Tajā pretī stājās Skotijas pludmales volejbolisti, 28 gadu vecumā debitējošais Konors Boils un 43 gadus vecais Berijs Makgaigans.

• Spēles pirmajā setā Skotijas pārim izdevās iegūt nelielu pārsvaru. Pēc tehniskā pārtraukuma tablo vēstīja 12:10, bet latvieši līdz seta izskaņai spēja panākt izlīdzinājumu (17:17). Stankevičs un Bērziņš tika arī pie pirmās setbumbas (20:19). Pirmo setbumbu izdevās realizēt, latviešiem uzvarot setu ar 21:19.

• Otrajā setā Latvijas duets uzreiz spēja iekrāt piecu punktu pārsvaru, izvirzoties vadībā ar 8:3. Līdz tehniskajam pārtraukumam skoti nedaudz samazināja rezultāta starpību, dodoties atpūtā pie rezultāta 9:12. Seta otrajā pusē latviešiem izdevās palielināt rezultāta starpību līdz četriem punktiem (16:12). Skoti nepadevās, pietuvojās divu punktu atstatumā, bet seta galotnē latvieši nosargāja vadību, svinot uzvaru ar rezultātu 2-0 (21:19, 21:16).

• Līdz ar to Stankevičs un Bērziņš par vietu pamatturnīrā spēlēja pret zviedriem Martinu Apelgrēnu un Aleksandru Hermanu.

• Pirmajā setā tika ciests pārliecinošs zaudējums ar 13:21, taču pēc tam izdevās revanšēties, uzvarot ar 21:18 un panākot neizšķirtu pa setiem. Viss attiecīgi izšķīrās trešajā setā, kurā latvieši ar 12:15 tomēr zaudēja un pamatsacensībās neiekļuva.


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova. Foto: Dhavid Normando/FV Imagens/CBV
9

Olimpiskās atlases rangs: Samoilova un Graudiņa nostiprinās sestajā vietā

Jaunākajā olimpiskās atlases rangā Latvijas pludmales volejbola līderes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova nostiprinājušās sestajā pozīcijā.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.