Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Briede sekos Graudiņai, pievienojoties spēcīgai Kalifornijas komandai

Briede sekos Graudiņai, pievienojoties spēcīgai Kalifornijas komandai
Kristīne Briede. Foto: Latvijas Volejbola federācija

Latvijas pludmales volejboliste Kristīne Briede kļūs par Kalifornijas vienības Malibu "Pepperdine" dalībnieci, jūlijā apstiprināts komandas mājas lapā. Sarunā ar Sportacentrs.com portālu sportiste atklāj, ka Dienvidkalifornijas Universitātes (USC) spēlētāja Tīna Graudiņa palīdzēja izvēlēties, uz kuru augstskolu doties.

"Pepperdine" triumfēja pirmajā ASV pludmales volejbola studenšu čempionātā, kas 2012. gadā risinājās AVCA paspārnē. Toreiz čempioņu komandas un visa turnīra spožākā zvaigzne bija amerikāniete Sammera Rosa, savukārt lielajā finālā "Florida State" rindās tad spēlēja mūsu Jekaterina Stepanova, kura tikai iekļauta "All-American" simboliskajā izlasē. Kopš tā laika slavenajā Malibu pludmalē spēlējošā "Pepperdine" vienmēr finišējusi "Top 7", vēl vienu AVCA čempioņu titulu ieguva 2014. gadā. Šajā sporta veidā NCAA čempioņu nosaukumu piešķir kopš 2016. gada.

18 gadus vecā un 183 centimetrus garā Kristīne Briede kļūs vien par otro ārzemju pludmales volejbolisti šīs spēcīgās programmas vēsturē. "Man nav nodrošināts pilns finansējums, taču mācību maksa ir pilnībā nosegta un daļēji dzīvošanas izmaksas," atklāj latviete, kurai sava varēšana būs jāpierāda treniņos, taču finansējuma aspekts liecina par to, ka komandas vadība ar viņu rēķinās kā ar labu spēlētāju. Var spēlēt gan kā aizsardze, gan kā bloķētāja.

Koronavīrusa pandēmija ietekmē lietu kārtību arī šajā gadījumā. "Nesen sazinājos ar treneri un runāju par to, kāds būtu labākais variants - palikt Latvijā un studēt attālināti vai censties nokļūt tur. "Pepperdine" mācības norisināsies klātienē un arī "online", līdz ar to studentes vīzu man vajadzētu dabūt. Mācības sākas 18. augustā, bet pirms tam man vēl jāpavada četras nedēļas karantīnā - divas nedēļas kādā citā valstī, no kuras ir atļauts ielidot ASV, un divas nedēļas karantīnā turpat Kalifornijā," informē Kristīne Briede. "Pagaidām vēl gaidu uz vīzas interviju, taču ar treneri sarunājām, ka labāks variants man varētu būt palikt šeit un trenēties, gatavoties gan jauniešu, gan pieaugušo čempionātiem."

16.-20. septembrī Jūrmalā ieplānotajā Eiropas čempionātā varēs piedalīties 6 vai pat 8 mūsu spēlētājas. Pirmie divi Latvijas labākie dueti ir Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka un Varvara Brailko/Anete Namiķe, bet ranga trešajā un ceturtajā vietā šobrīd varētu būt Marta Ozoliņa/Luīze Skrastiņa un Kristīne Briede/Krista Paegle, kuras nesen izcīnīja trešo vietu Pērnavas posmā.

Kā jau ziņots, 2018. gada U18 Eiropas čempionātā Kristīne Briede/Vanesa Grosberga ieguva piekto vietu. 2020. gada U20 Eiropas čempionāts iecerēts 9.-13. septembrī Čehijā.

Kāpēc izvēlējies tieši "Pepperdine"? Kuras citas skolas aicināja? "Rakstīju skolām arī Kalifornijā un citām universitātēm, kas bija gan labā līmenī gan pludmales volejbolā, gan mācībās. Biju runājusi ar treneriem no "Coastal Carolina", "Loyola Marymount", dažām universitātēm no Floridas un Teksasas, vēl dažām no Kalifornijas, arī ar USC treneri biju uzsākusi sarunas, taču "Pepperdine" ļoti ātri izteica piedāvājumu, turklāt man patika, ka skola nav pārāk liela, atrodas Malibu, ar skatu uz okeānu, arī mācības ir augstā līmenī, kā arī noteikti tas, ka galvenais treneris ir brazīlietis Marsio Sikoli, kurš ilgu laiku bija arī [trīskārtējās olimpiskās čempiones] Kerijas Volšas-Dženingsas galvenais treneris un palīdzēja iegūt [zelta un bronzas] medaļas olimpiskajās spēlēs. Starp citu, tieši pirmajā reizē, kad sazvanījāmies, iedeva parunāt ar Keriju, kas bija tāds neliels pārsteigums. Izvēloties universitāti, man nebija tik svarīgi, vai spēlēšu pirmajā vai otrajā pārī, man bija svarīgi, lai komandas kopējais līmenis ir salīdzinoši augsts, jo, trenējoties kopā ar spēcīgākām meitenēm, pati kļūšu spēcīgāka volejbolā," saka pludmales volejboliste.

Graudiņas piemērs kaut kā ietekmēja lēmumu doties uz NCAA? "Tīnas piemērs īsti neietekmēja manu lēmumu, taču viņa man palīdzēja, pastāstot, kā tur ir studēt un kāda ir katra universitāte, par ko man bija interese. Vienmēr iedrošināja un izpalīdzēja, kad man bija jautājumi par ASV. Atceros, ka vienā treniņā pat minēja, ka jau ir domājusi par vietām, kuras man parādīs Kalifornijā, kad abas tur būsim, jo mūsu skolas atrodas salīdzinoši tuvu."

2018. gada NCAA izslēgšanas spēlēs Graudiņas USC pieveica tieši "Pepperdine", kaut gan pirms tam regulārajā sezonā savstarpējo dueļu bilance bija 4-0 par labu Malibu vienībai.


, 2020-07-21 02:32, pirms 4 gadiem
Bez maksas studēt ASV attālināti no Latvijas - unikāla situācija, kas agrāk bija neiedomājama!
, 2020-07-21 02:36, pirms 4 gadiem
Cerams vīruss kādreiz nomierināsies arī ASV un Brazīlijā, lai var notikt Pasaules Tūre.
, 2020-07-21 07:31, pirms 4 gadiem
lerg rakstīja: Cerams vīruss kādreiz nomierināsies arī ASV un Brazīlijā, lai var notikt Pasaules Tūre.
aiz 'cerams' jābūt komatam
, 2020-07-21 09:28, pirms 4 gadiem
Bet es gribēju pateikt, ka mums ir ļoti smukas pludmales volejbolistes.
, 2020-07-25 16:25, pirms 4 gadiem
Kāpēc ar Grosbergu vairs nespēlē kopā, bija stiprs pāris?
, 2020-07-25 19:46, pirms 4 gadiem
maģiskais rakstīja: Kāpēc ar Grosbergu vairs nespēlē kopā?
Nezinu, bet Krista Paegle ir Jursones meita un perspektīva spēlētāja.
, 2020-07-29 13:36, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Bet es gribēju pateikt, ka mums ir ļoti smukas pludmales volejbolistes.
... skaistas... dabīgi krāšņas.... !
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.