Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš pie tīkla netiek galā ar Evandru un Turcijā paliek devītie

Samoilovs/Šmēdiņš pie tīkla netiek galā ar Evandru un Turcijā paliek devītie
Jānis Šmēdiņš. Foto: volleyballworld.com

Turcijā notiekošo "Beach Pro" tūres "Challenge" turnīru ar zaudējumu astotdaļfinālā noslēguši Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Latvieši ar 0-2 piekāpās Evandru un Alvaru Filju no Brazīlijas, turnīrā ierindojoties devītajā vietā.

• Vakar Samoilovs un Šmēdiņš ar mainīgām sekmēm aizvadīja grupu turnīru, vispirms pārspējot nīderlandiešus Metjū Immeru un Martu van Verkhovenu, bet pēc tam atzīstot spāņu Pablo Ereras un Adriana Gaviras pārākumu. Ar to pietika iekļūšanai astotdaļfinālā, kurā pretī stājās brazīlieši Evandru un Alvaru Filju, kas noteikti nebija parocīgākie pretinieki no otro vietu ieguvušajiem duetiem.

• Spēli nedaudz labāk sāka brazīlieši, kuri izvirzījās vadībā ar 3:1. Rezultāts atkal kļuva neizšķirts pēc tam, kad kļūdu piespēlē fiksēja Evandru. Pēc dažām izspēlēm Samoilovs centās atrast Evandru bloku, lai izsistu bloks-auts, bet netrāpīja. Ilgi divu punktu starpība nesaglabājās, jo savā uzbrukumā kļūdījās Alvaru Filju (9:9). Pirms tehniskā pārtraukuma spēcīgi pa tīkla malu uzservēja Evandru, tiekot pie eisa (11:9).

• Pēc pārtraukuma Evanadru vēlreiz apliecināja sava lieliskā servētāja slavu, tiekot pie vēl viena eisa. Tad uzbrukumu nerealizēja Samoilovs, bet izspēle tomēr noslēdzās ar Evandru sitienu autā. Turpinājumā brazīliešiem bija pāris iespējas palielināt rezultāta starpību, bet latviešiem atspēlēties - īsti nē. Samoilovam un Šmēdiņam izdevās atspēlēt vairākas setbumbas, bet tad Evandru lika punktu setam - 19:21.

• Otrajā setā dueti ilgu laiku cīnījās punkts punktā, minimālā vadībā turoties Samoilovam un Šmēdiņam. Neilgi pirms tehniskā pārtraukuma lieliska serve padevās Šmēdiņam, kurš ar eisu panāca 10:8. Pēc tehniskā pārtraukuma serves uzņemšanā kļūdījās Samoilovs, rezultātam atkal kļūstot neizšķirtam (11:11). Alvaru Filju neizmantoja iespēju izvirzīt savu duetu vadībā, bet brīdi vēlāk to paveica Evandru. Latviešiem bija problēmas servju uzņemšanā, ko Evandru izmantoja (14:12). Pārtraukums latviešiem nelīdzēja, Evandru turpinot dominēt pie tīkla. Šoreiz seta galotnē piecu punktu deficītu nebija iespēju atspēlēt, Samoilovam un Šmēdiņam zaudējot spēlē ar 0-2 (19:21, 16:21).

• Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš šajā turnīrā ierindojās devītajā vietā, bet nākamnedēļ spēlēs Ostravas "Elite 16" turnīrā, ko gan būs jāsāk ar kvalifikāciju.


, 2022-05-21 19:41, pirms 2 gadiem
Varētu jau nu ar godu aiziet , publiku uzjautrināt nebūtu prāta darbs.
, 2022-05-21 20:32, pirms 2 gadiem
Pilnīgi piekrītu. Rezultāti slikti. Ar tādu rezultātu un spēli cerēt uz nākamo olimpiādi nav iespējams.
, 2022-05-21 20:37, pirms 2 gadiem
[quote decibels]
Varētu jau nu ar godu aiziet , publiku uzjautrināt nebūtu prāta darbs.
[/quote. Pilnīgi piekrītu. Ar tādu spēli pat uz nākamo olimpiādi nav izredžu tikt.
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
6

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.