Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Pludmales volejbola vikingiem pirmais tituls šosezon

Pludmales volejbola vikingiem pirmais tituls šosezon
Kristians Sērems un Anders Mols. Foto: FIVB

Meksikas pilsētā Kankunā noslēdzies pirmais no trim paredzētajiem Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīriem pludmales volejbolā. Vīru konkurencē uzvaru izcīnīja norvēģi Anders Mols un Kristians Sērems, bet sieviešu turnīrā triumfēja brazīlietes Talita un Taiana Lima.

Pirmā turnīra Kankunā pēdējo sacensību dienu sāka vīri ar spēli par trešo vietu. Tajā tikās Dohas turnīra uzvarētāji Ondžejs Perusičs/Dāvids Švainers no Čehijas un latviešu Aleksandra Samoilova un Jāņa Šmēdiņa pāridarītāji no Austrijas, Martins Ermakora un Morics Pristaucs. Pirmajā setā čehi vairākas reizes ieguva divu punktu pārsvaru, bet pēc tehniskā pārtraukuma ar 12:10 vadībā jau bija austrieši. Perusičs un Švainers spēja atgūt vadību un seta galotnē gūt panākumu ar rezultātu 21:18. Otrajā setā čehi pretiniekiem ne reizi neļāva izvirzīties vadībā, paši izvirzoties vadībā pat ar graujošo 18:8. Tādējādi Perusičs un Švainers izcīnīja bronzas godalgas ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:12).

Tikmēr vīru finālā tikās norvēģi Anders Mols/Kristians Sērems un Kataras pludmales volejbolisti Čerifs Jounouse /Ahmeds Tidžans. Lai arī favorīti bija norvēģi, trīs savstarpējās cīņās divreiz līdz šim bija uzvarējuši Kataras pārstāvji. Spēles ievadā norvēģiem izdevās iekrāt trīs punktu pārsvaru, sekmīgi spēlējot Molam (8:5), bet tad Čerifs atzīmējās ar eisu un bloku, atjaunot līdzsvaru uz tablo (9:9). Mola un Čerifa duelis turpinājās arī turpinājumā, labāk sekmējoties norvēģim. Mols un Sērems iekrāja trīs punktu pārsvaru, bet seta galotnē Kataras duets ar cīņassparu vēl saasināja cīņu par uzvaru (18:19). Pēc pārtraukuma Čerifs atzīmējās ar skaistu bloku, panākot izlīdzinājumu. Nākamajās divās izspēlēs norvēģi spēja gūt panākumu, Molam pie tīkla liekot punktu setam - 21:19.

Otrā seta ievadā Norvēģijas duets iekrāja trīs punktu pārsvaru, bet Kataras pludmales volejbolisti ar darbībām aizsardzībā spēja to sadeldēt līdz minimumam (6:7). Īsu brīdi cīņas ritēja punkts punktā, kad Norvēģijas duets atkal iekrāja trīs punktu pārsvaru (11:8). Pēc tehniskā pārtraukuma Ahmeds atspēlēja vienu punktu aizsardzībā, bet tad Čerifs ar bloku panāca neizšķirtu (12:12). Brīdi vēlāk Ahmeds sarežģītā situācijā izvirzīja savu pāri vadībā, bet tad norvēģi veica atbildes izrāvienu, pie tīkla saimniekojot Molam (18:14). Tas gan vēl nebija viss, jo Kataras pludmales volejbolisti piespieda pretiniekus kļūdīties un panāca izlīdzinājumu (20:20). Nākamās divas izspēles tomēr uzvarēja norvēģu vikingi, atgriežoties Pasaules kausa tūres apritē ar triumfu - 2-0 (21:19, 22:20).

Sieviešu turnīra finālā varēja vērot Kanādas un Brazīlijas pāru duetu, Sārai Pavanai un Melisai Humanai-Paradesai cīnoties ar Talitu un Taianu Limu. Spēli dueti sāka līdzīgi, bet tad brazīlietes izvirzījās vadībā un ieguva piecu punktu pārsvaru (9:4). Seta gaitā rezultāta starpība saruka, bet tā izskaņā kanādietes pārņēma vadību un spēja gūt panākumu setā ar 21:19. Otrajā setā pārsvarā vadībā atradās Barzīlijas duets, lielāko pārsvaru sasniedzot seta galotnē (20:16). Arī šoreiz kanādietes saņēmās un atspēlējā visas setbumbas, kā arī pašas tika pie vienas. Tā palika neizmantota, bet Talita un Taiana Lima uzreiz lika punktu setam - 24:22.

Tādējādi viss izšķīrās trešajā setā, ko ar diviem punktiem sāka Pvana un Humana-Paradesa. Tā kanādietēm beigu beigās izrādījās vienīgā vadība spēlē jo brazīlietes veica četru punktu izrāvienu, seta gaitā ieguva arī piecu punktu pārsvaru, beigās svinot uzvaru turnīra finālā ar rezultātu 2-1 (19:21, 24:22, 15:10), kamēr kanādietes otro turnīru pēc kārtas palika otrajā vietā.

Cīņā par bronzas godalgām vācietes Šantala Laborera un Sinja Tilmana mērojās spēkiem ar brazīlietēm Agatu un Dudu. Īpašs izvērtās pirmais sets, kurā brazīlietes izsēja piecu punktu pārsvaru, novedot spēli līdz spraigai seta galotnei. Tā izvērtās teju vēl viena seta garumā, vispirms trīs setbumbas nerealizējot brazīlietēm, tad sešas vācietēm. Kopā Vācijas duetam bija astoņas setbumbas, kas palika neizmantotas, bet Brazīlijas duets ar astoto piegājienu izrāva uzvaru ar rezultātu 37:35. Līdzīgi kā vīru bronzas mačā, arī dāmu cīņā Agata un Duda daudz sekmīgāk aizvadīja otro setu, neļāva pretiniecēm izvirzīties vadībā, svinot uzvaru ar rezultātu 2-0 (37:35, 21:16).

Otrā Kankunas posma pamatturnīrs sāksies jau pēc divām dienām, 23. aprīlī. Skaidri zināms, ka tajā piedalīsies Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kā arī Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka. Pieteikto komandu skaitā vairs nav atrodami Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs (Pļaviņa slimības dēļ šī Latvijas dueta cīņas pludmales volejbola laukumos būs jāpagaida ilgāk).


, 2021-04-21 13:13, pirms 3 gadiem
Mūsējiem veicās ,ka neuzrāvās uz čehiem ātrāk.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.